Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pammat napisał(a):
marika321 napisał(a):
no super ze w końcu dotoczyły sie tu jakieś brzuszki 🙂 bo obiecałam Novej ze jak olejek nie zadziała to dzis stukniemy te 4000 bo Kajtek wcześniej sie boi wyjść 🙂

Moja chyba to samo 🤔

to się pakuj bo zaraz dobijemy to będzie wysyp jak talalaaaa Nova , Ty Happy kto tam sie jeszcze dobija.......??????

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Moja ginekolog wyjeżdża na urlop właśnie w termin mojego porodu właściwego czyli 22 grudnia i nie będzie jej do 7 stycznia ! Złapałam bulwesa jak się o tym dowiedziałam. Zaczęłam się od tej pory bardzo stresować ! Tyle kasy jej się płaci żeby opieka była bez zarzutu a tu w najbardziej dla mnie gorącym okresie jej nie będzie !
🤔 😠

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Kasiunia bardzo dobrze, że sobie podeszłaś po to zaświadczenie o ubezpieczaniu 🙂
Couq, maleństwo nie śpi w nocy ???

Gosiu no to jest mala wredota 😁 W dzien pieknie spi, je, generalnie spokoj. A w nocy non stop chce jesc, possa 10 minut usypia budzi sie,oczywiscie przed kazdym ssaniem walka, bo trzeba swoje roaczki possac. Nie zapomne jak w szpitalu, mala spala na lozku, a maz patrzac na nia powiedzial " ale ona jest zlosnica" i w tym momencie lalalalalalala malutka w placz 😁

Pamcia jestem jestem 🙃 widzisz cos mi nie wychodzi, powiedzialam, ze Was poczytam i dopiero teraz udalo mi sie to zrobic 😜

Aniqa1111 uderzylas w samo sedno - tez wiem teraz co znaczy kochac ponad wszystko

Weronika ale mialas piekny porod 🤪 Ja po scianach chodzilam przy rozwarci 6 cm !!! 😁 Nie wiedzialam co ze soba zrobic. A w dodadku tez dostalam na zwiekszenie skurczy bo ta mala Kozka siedziala caly czas wysoko i jeszcze z pupa w bok przekrecona.

• Mamusia
ANIQA JA TAKŻE ŻYCZĘ ZDRÓWKA I ŻEBY SZYBKO CI TO CHOLERSTWO PRZESZŁO!!!!! A WRACAJĄC JESZCZE DO TYCH "PŁATNYCH"USŁUG TYPU ZEW.OPONOWE CZY POŁOŻNA TO DLA MNIE TO JAKIES CHORE JEST!!!TYLE KASY ,GDZIE KAŻDA KOBIETA POWINNA ZNIECZULENIE NA ŻYCZENIE MIEĆ JAK JA BOLI....DLA TEGO Z JEDNEJ STRONY CIESZE SIE ŻE RODZĘ TU W DUBLINIE I ZEWN.OPONOWE ROBIA JAK TYLKO CHCE ZA DARMO.W TEJ POLSCE TO TYLKO KASE BY BRALI ZA WSZYSTKO!!!!! 🤢

• Mamusia
pytanie do mam: maja wasze Aniołki jeszcze zółtaczke fizjologczna? bo Kalina ciagle ma bialka lekko żólte,a dzisiaj skonczyla 2 tyg, wydaje mi sie ze to troche dlugo..nie wiem czy do lekarza z nia nie pojsc.
Chlo...a co to wlasciwie na chlopski rozum znaczy, ze tafosfataza jest podwyzszona? bo próby watrobowe (Alat i te pozostale mam w normie)

• Mamusia
marika321 napisał(a):
pammat napisał(a):
ale nie chciałabym rodzić jutro bo mojego M siostra ma urodziny 😁 za duży prezent jak dla niej ode mnie by był 😁

pam kto tu mówi o jutrze ??? Dori po 3 godzinkach miała małego obok siebie 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪

dori już doświadczona baba w tych sprawach 😎

• Mamusia
Chciałoby się mieć szybki poród jak się czyta nasze mamusie !
Cały czas myślimy o porodzie, a mnie od rana jeszcze jakaś panika ogarnia czy z dzidziusiem wszystko w porządku będzie. Mamom które maja porody za sobą chyba bardziej zazdroszczą tego że widzą że maja zdrowe śliczne różowe pachnące bobaski 🙂

• Mamusia
fosfataza tez mialam podwyzszona byla w granicach 170-190, na szczescie alat i aspat mam juz w normie 🙂 Alat,aspat,bilirubina,fosfataza,kwas moczowy zawsze sprawdzaja przy tej wlasnie cholestazie. Jestem teraz pod opieka swojego gina.Wczoraj na wizycie powiedzial, ze jest duze prawdopodobienstwo,ze urodze do swiat...szyjke mam 0,5cm i glowka strasznie jest juz nisko wcisnieta w miednice. Podzrawiam:***

a tak w ogole to termin mam na sylwestra dopiero...zobaczymy czy jego slowa sie sprawdza:P

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Cały czas myślimy o porodzie, a mnie od rana jeszcze jakaś panika ogarnia czy z dzidziusiem wszystko w porządku będzie. Mamom które maja porody za sobą chyba bardziej zazdroszczą tego że widzą że maja zdrowe śliczne różowe pachnące bobaski 🙂

OJJJ ZGADZAM SIE GOSIU,ZGADZAM Z TOBĄ!!!!

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):
pytanie do mam: maja wasze Aniołki jeszcze zółtaczke fizjologczna? bo Kalina ciagle ma bialka lekko żólte,a dzisiaj skonczyla 2 tyg, wydaje mi sie ze to troche dlugo..nie wiem czy do lekarza z nia nie pojsc.
Chlo...a co to wlasciwie na chlopski rozum znaczy, ze tafosfataza jest podwyzszona? bo próby watrobowe (Alat i te pozostale mam w normie)

kalinka jak kuba ma 2 tyg i on tez ma jeszcze zoltaczke..dzis byla pediatra i mowila ze dzieci karmione sama piersia dluzej ja maja.. nasz kubus ma brzuszek i buzke jeszcze lekko zolta..i mowila ze bez sensu go kuc zeby krew pobrac bo mu minie a jak nie to bedziemy myslec.. narazie przez to ze piers jest tylko bez mieszanke to moze tak byc...

• Mamusia
Pam właśnie to jest najlepsze że idziesz jako brzuszek wychodzicie we dwie 😆
Moja mam dzisiaj stwierdziła, że jak się już leży po terminie i widzi jak jednej zaczyna się poród na sali to działa jak prawo serii 😆 i na porodówce ląduje kolejna z sali 😆
Więc życzyć ci tylko żeby się babeczki trafiły co rodzić będą 😆

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):

mam to samo....... już nawet nie denerwuje sie kiedy poród........ tylko żeby wszystko poszło OK

• Mamusia
Aniqa1111 napisał(a):

fosfataza tez mialam podwyzszona byla w granicach 170-190, na szczescie alat i aspat mam juz w normie Alat,aspat,bilirubina,fosfataza,kwas moczowy zawsze sprawdzaja przy tej wlasnie cholestazie. Jestem teraz pod opieka swojego gina.Wczoraj na wizycie powiedzial, ze jest duze prawdopodobienstwo,ze urodze do swiat...szyjke mam 0,5cm i glowka strasznie jest juz nisko wcisnieta w miednice. Podzrawiam:***

a tak w ogole to termin mam na sylwestra dopiero...zobaczymy czy jego slowa sie sprawdza:P

• Mamusia
Pamietajcie ze dzis o 20.30 Porodowka.
Musze przepakowac walizke, bo wzielam malutka a jednak bede 4 dni w szpitalu i juz szlafrok, papcie i mleko sie nie mieszcza.
Dziewczyny po cesarce mialyscie problem.z pokarmem? Czytalam,ze laktacja jest opozniona i kupilam mleko Nutrilon.

• Mamusia
CANDYNS napisał(a):
ANIQA JA TAKŻE ŻYCZĘ ZDRÓWKA I ŻEBY SZYBKO CI TO CHOLERSTWO PRZESZŁO!!!!! A WRACAJĄC JESZCZE DO TYCH "PŁATNYCH"USŁUG TYPU ZEW.OPONOWE CZY POŁOŻNA TO DLA MNIE TO JAKIES CHORE JEST!!!TYLE KASY ,GDZIE KAŻDA KOBIETA POWINNA ZNIECZULENIE NA ŻYCZENIE MIEĆ JAK JA BOLI....DLA TEGO Z JEDNEJ STRONY CIESZE SIE ŻE RODZĘ TU W DUBLINIE I ZEWN.OPONOWE ROBIA JAK TYLKO CHCE ZA DARMO.W TEJ POLSCE TO TYLKO KASE BY BRALI ZA WSZYSTKO!!!!! 🤢

candyns ale ile wy placiccie za ubezpieczenie zdrowotne a ile sie placi w Polsce, zreszta tu moze 1/3 obywateli placi, reszta na nszym utrzymaniu a do lekarzy tez chodza... u was jest lepiej rozwiazany system ubezpieczen, a u nas komunistyczny ZUS.... szkoda gadac. szpitala nie stac na wiecej anestezjologow, stad sie to bierze.

• Mamusia
Słoneczko moje dziecię wbite juz 3 tydzień w kanał rodny, ginekolog powiedział że 1/3 porodu juz za mną bo tak nisko siedzi a tu nic 😉 od poprzedniej wizyty łudzę się że mnie weźmie. widocznie mam takie tendencje do noszenia bobasa jak to dziewczyny kiedyś określiły matka inkubator !

• Mamusia
gosia20101 napisał(a):
Pam właśnie to jest najlepsze że idziesz jako brzuszek wychodzicie we dwie 😆
Moja mam dzisiaj stwierdziła, że jak się już leży po terminie i widzi jak jednej zaczyna się poród na sali to działa jak prawo serii 😆 i na porodówce ląduje kolejna z sali 😆
Więc życzyć ci tylko żeby się babeczki trafiły co rodzić będą 😆

mówisz że na akord polecimy 😆 ja będę cały czas z wami na łączach bo necik jest wykupiony więc będziemy klikać 🤪

• Mamusia
marika321 napisał(a):
pammat napisał(a):
ale nie chciałabym rodzić jutro bo mojego M siostra ma urodziny 😁 za duży prezent jak dla niej ode mnie by był 😁

pam kto tu mówi o jutrze ??? Dori po 3 godzinkach miała małego obok siebie 🙂 🤪 🤪 🤪 🤪

O losie 3 godziny!!! 🤪 U mnie od wyladowania w szpitalu okolo 2 w nocy zeszlo 11 godzin 🙃 plus te skurcze caly dzien 🙃

Co do zoltaczki u mnie obylo sie bez. 🙂

Laski czytam te wasze rozkminki porodowe i z checia przezylabym to jeszcze raz!!!! 🙃 Mimo wszystko to bylo pieknych kilka godzin!!! Chcialabym przy kolejnej ciazy trafic na te sama polozna 😆

• Mamusia
Nerw mi się włącza coraz bardziej przed jutrzejszym 😞
Jak sobie pomyślę że każe mi decydować lekarz czy chcę decydować o wywoływaniu porodu ! Chyba w tym gabinecie zemdleje ! Tak chciałam żeby wszystko poszło w miarę naturalnie ! Zapowiada się stresująca noc i przedpołudnie dnia następnego ! Pewnie jak Pamm nie zacznie rodzić to o 3 się spotkamy na łączach !