Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
cześć mamusie 🙂

ja wczorajszy wieczór i część nocy spędziłam na pogaduchach z koleżanką 🙂 gadać skończylyśmy o 4.30 nad ranem, o 5 poszłam spać. o 8 wstałam i śniadanie i ona już wyjeżdżała rano. ale miło było 🙂

dzisiaj spałam ze 2 godziny i w sumie dopiero teraz mam czas zajrzeć.

i już zabieram się za nadrabianie zaległości 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Coq wlasnie ten Neutral jest hipoalergiczny. kosztowal kolo 5-6 euro. jest wydajny i wsypujesz go niewiele. tutaj tez proszki drogie i mysle ze jak sie mala urodzi to sprobuje wyprac w
"doroslym" ale malo zapachowym proszku. nie wiem sama. albo moze mydlo szare kupic i nozem skroic wiorka i wsypac do pralki jak proszek. tak jak platki mydlane. co o tym myslisz?

• Mamusia
Pammat u mnie jak się jest małżeństwem to nie trzeba ustalać ojcostwa. i tatuś może sam iść do urzędu 🙂

Ulka to Ty leż kochana i odpoczywaj. i oglądaj seriale 😁

coq ja myślę, że chyba jednak proszek dla dzidziusia trzeba na początek. ja jeszcze nie kupiłam bo nie prałam. ale muszę coś zakupić w najbliższym czasie

• Mamusia
Ulka napisał(a):
tez widziałam te zestawy huggies z czapeczką w carfurze haha nie wiem jak sie to pisze a w najnowszym numerze dobrej mamy jest kupon na ten zestaw 30 % taniej do kupienia w realu wiec moze tez kupie ale nie wiem czemu wiekszosc mam mnie ostrzega przed tymi pieluchami huggies ze przemakaja czy cos ze zawsze kupa wylazi z tych pieluch haha wiec saemu trzeba kupic kazdej firmy i zobaczyc ktore dla nas najlepsze

Ja tam zawsze bylam za Pampersami, zadne inne firmy mnie nie przekonuja, pod roznymi wzgledami. Czekam na promocje i kupuje, nigdy w pelnej cenie, bo po co przeplacac 😉

• Mamusia
Dzieńdoberek 🙂
A ja dziś fryzjera zaliczyłam... i fakt wyglądam lepiej, ale wcale się tak nie czuję
Co do proszków do prania to moja siostra też od początku prała w zwykłym, a mały cały i zdrowy i właśnie siorbie płatki z mlekiem nad moim uchem 😉 ja jednak na początku będę prać w dzidziusiowym
A na szkole rodzenia położna mówiła, że po odejściu wód płodowych do 3 godzin trzeba dotrzeć do szpitala... i właśnie w związku z tym odejściem wód zamierzam dziś zakupić matę nieprzemakalną na materac, bo przeraża mnie myśl wód wsiąkających w nowy materac 🤢

• Mamusia
Ja na początek kupię pampersy, bo ponoć rewelacyjnie wchłaniają kupki 😜 mam też paczkę huggisów z tym wycięciem na pępek w pakiecie z chusteczkami, dobrze jest mieć kilka rodzajów, bo dziecko może być uczulone. A o pieluszkach z Biedronki i Lidla to też słyszałam wiele dobrego... będziemy później testować 😉

• Mamusia
Witam ponownie!
Ale sie zmachalam 😮 Mysle, ze za tydzien juz na piieszo nie bede szla do szpitala...
Jestem zachwycona 🤪 🤪 🤪
Tak mi sie oddzial polozniczy spodobal, ze mialam ochote juz tam zostac 😁 Ogolnie ladnie, przyjemnie i nowoczesnie. Sale porodowe dobrze wyposazone, szkoda ze tylko dwie z wannami.
Ale pokoje rewelacyjne 😆 jednoosobowe, z lazienka, z wyposazeniem do kapania malensstwa - wiec jest ono przez caly czas z mama - nikt na rece nie bedzie mi patrzyl 😜 , z okna piekny widok, telewizor na lozkiem, pilot to zaluzji - zyc nie umierac!!!! 😁
Ale mimo wszystko strach mnie wzial jak to wszystko zobaczylam... 😮

Teraz padam z nog, musze cos zjesc.

• Mamusia
A wracajac do proszku. Aga no niby tak, powinien byc proszek czy plyn dla niemowlat. Moze tak bezpieczniej, ale z drugie strony, tak jak pisalam u mnie w domu nikt takiego nie uzywal, po prostu dobry proszek i tyle. Ja zdecyduje sie chyba kupic raz i prac w dzieciecym do wyczerpania. A potem moze pomysle nad czyms eklogicznym,bo w koncu o chemie chodzi.
Beatka mnie tez wydaja sie tutaj te proszki drogie. Poszperam w necie moze znajde jakis fajny produkt to Ci podesle. 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):
jestem 😁 😁 nawet wam powiem że nieźle mi poszło girke wyciągnełam wyprostowaną raz z jednej raz z drugiej i po wszystkim 😁 już jestem wykąpana i możemy klikać 😎

Troche akrobacji i wszystko da sie zrobic 😁 Gratuluje udanej misji! 😎

• Mamusia
coquelicot gratuluję udanych zakupów 😎
aaagaaa no ja też tak mam zjadłabym coś ale nie wiem co 😞
właśnie mi siostra uświadomiła przez telefon że ma dla mnie worek 60 litrów kolejny z ubraniami dla małej powiedziałam jej że na razie niech wsadzi do piwnicy bo to są od 5 miesiąca do 9 😜 więc mam czas 🙃 i kupiłam ten proszek z płynem do koloru w biedrze za 16,99 zł zawsze się przyda jak te się skończą co teraz mam 😜

• Mamusia
coquelicot ja jak prałam kupiłam lovela proszek do białego i do koloru i płyn Jelp za jeden proszek 1,8kg płaciłam ponad 20 zł za to wszystko wtedy dałam prawie 60zł i zostało mi jeszcze i teraz jest promocja w biedrące płyn 0,75 i proszek 1,8kg lovela za 16,99zł więc wziełam już mam zapas a przyda się na pewno 😉