Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
guga napisał(a):
novaM napisał(a):
Bałyśmy się pierwszego trymestru...a co teraz mamy powiedzieć 🤢

ale dzieciątka już bezpieczne sa... cokolwiek by sie nie działo....

A jak Twój \'\'kaszlak\'\'?

No myślę, że teraz podświadomie już porodu się strachamy 😜

A mój "kaszlak" to raczej "kaszląca z wilkami" 😜
Płuc i oskrzeli jeszcze nie wypluła ale całkiem nieźle jej idzie...myślę, że wczorajszy dzień i dzisiejszy to taki przełom chorobowy bo temperatury nie mogę jej zbić i kaszle i wymiotuje i do kibla lata non stop na posiedzenia...

No i żeby było śmieszniej to moja Bondusia od wczoraj jeść nie chce 😞 Dzisiaj jej ogromnego kleszcza znalazłam...mam nadzieję, że to nie od tego 🤢

Fuck...a do tego ...bo przecież za spokojnie u mnie ostatnio...to poparzyłam sobie rączkę jak cycki na obiad smażyłam 🤢 No i z patelni mi prysnęło na łapę ... w sumie mam pięć piekących jak cholera plamek 😠

Nooo to chyba na tyle z news by Nova 😜

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bol minal.odpukac. pielegniarka mowi,ze moze kamien zszedl juz nizej. cholera ja mam wizyty szpitalne co chwile. Ciekawe co mi dadza jesc na kolacje na tych wakacjach 😉 A co trzeba pozartowac. Pani w sali obok poszla rodzic a co chwile jakas Pani wychodzi z dzizzia. leze na porodowce a propo bo z bolu nerek mialam chwilowe skorcze. wracam do swiata zywych i jesli kamien zszedl nisko bede musiala go urodzic z siuskami. a tetaz poozytywnie. opieka na holenderskiej porodowce jest super 🙂))

• Mamusia
Agami napisał(a):
mam kolejny smsik od słoneczka 🙂)) jej mała waży już 2054g i wg lekarzy jest to 33-34 tydzien a nie 32 jak wg OM, głowka małej bardzo nisko wiec zalecenie oszczedzania się...

no to dobrze.... a im starsza mala tym bezpieczniej 🙂

• Mamusia
Agami napisał(a):
mam kolejny smsik od słoneczka 🙂)) jej mała waży już 2054g i wg lekarzy jest to 33-34 tydzien a nie 32 jak wg OM, głowka małej bardzo nisko wiec zalecenie oszczedzania się...

Hmm, waga wyliczona co do grama - to chyba niemożliwe tak dokładnie 😮 W każdym razie przestaję sie dziwić że mi powiedzieli że mogę rodzić bo moja "mała" miała 2700 tydz temu. Więc nawet jeśli sie pomylili o 200g to i tak spory klocek 😁

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Agami napisał(a):

Hmm, waga wyliczona co do grama - to chyba niemożliwe tak dokładnie 😮 W każdym razie przestaję sie dziwić że mi powiedzieli że mogę rodzić bo moja "mała" miała 2700 tydz temu. Więc nawet jeśli sie pomylili o 200g to i tak spory klocek 😁

maszyna tak wylicza 🙂
Moja mała miała ostatnio - 28 tydz.- =1071g 🙂
Teraz pewnie z 3000g 🤪

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Agami napisał(a):

no usg tak wylicza ale wiadomo ze to nawet 500 g moze byc na koniec roznicy hehehe :P moj mial 2 tyg temu 2500 ;pp

• Mamusia
Hehe co do wagi malucha to mój gin chyba mnie w ciula robi i podaje mi orientacyjne, książkowe wagi dziecka, które akurat odpowiadają mojemu tygodniowi bo jak w Szczecinie byłam to właśnie co do grama mi wydruk dał i wychodziłoby na to, że mój mały w ciągu 10 dni przybrał 450g 🤪 🤪 🤪
W piątek mam wizytę...ciekawe co mi powie 😉

• Mamusia
novaM napisał(a):
Hehe co do wagi malucha to mój gin chyba mnie w ciula robi i podaje mi orientacyjne, książkowe wagi dziecka, które akurat odpowiadają mojemu tygodniowi bo jak w Szczecinie byłam to właśnie co do grama mi wydruk dał i wychodziłoby na to, że mój mały w ciągu 10 dni przybrał 450g 🤪 🤪 🤪
W piątek mam wizytę...ciekawe co mi powie 😉

orientacyjne 3500 g hehehe

• Mamusia
Ulka napisał(a):
katja - znam ten bol... ale juz mialam tyle sytuacji tego typu ze chcialam cos sama i wazne to dla mnie a tu ktos niedźwiedzią przysluge, doszlam do wniosku ze musze zmienic myslenie i teraz mam wyje.ane jakbym miała rodzic trzecie dziecko hahah (czyli jak smoczek spadnie dajesz psu do oblizania a niani każesz dzwonic tylko i wyłącznie jak pojawi sie krew) boje sie jeszcze tylko ze pierwszą kąpiel czy cos też mi ktos popsuje w sensie - ja stoje obok a teściowa instruuje jak sie kapie , ale wiem tez ze jak dziecko podrosnie bede podrzucac po teściach bo bede chciała w spokoju zrobic zakupy a nie w płaczu i wrzasku lub wyjsc gdzies na piwoo wiec teraz nas to wnerwia a potem bedziemy prosic tesciow niech nam upiorą, wyprasują i lepiej im teraz tego nie zakazywac , niech sie przyzwyczajają ze bedziemy podrzucac dzieci haha my sie bawimy na weselu a babcia zostaje w domu i nianczy

wszyscy zmieniaja awatary to ja tez!

Hahaha no święte słowa Ulka 😉
Ja też taka "zachłanna" byłam a później tylko szukałam kogoś kto by mi Olkę popilnował jak właśnie np. zakupy chciałam większe zrobić 😉
Takie jest życie 😉

Ale wiecie co...teraz to moja mama nauczona doświadczeniem sprzed 8 lat powiedziała żebym zbyt wcześnie do niej z podrzucaniem małego nie przychodziła 😜
Oczywiście z uśmiechem na twarzy to mówiła 🙃

A z tym avatarem to ja też poszukam czegoś odpowiedniego 😉

• Mamusia
No bo tak jest Ula 🙂
Ale bardzo często spotykam się z tym, że dziadki mówią "nie" a jak tylko rodzice wnuczka czy wnuczkę zostawią i wyjdą to dzieciak jest dosłownie na rękach noszony i rozpieszczany do granic możliwości 🤪 🤪 🤪
Oczywiście dopóki nie mówi bo później starają się (dziadkowie oczywiście) stosować do "zaleceń" rodziców żeby małe nic nie wychlapało i ich nie wydało 😜

• Mamusia
novaM napisał(a):
Agami napisał(a):
Marzenka jaki masz ładny avatar ;D skąd masz?;DDD nie no wypas... oklask dla ciebie ;D

Szalona 😜
Bo wszystko co "Nove" to ładne 🤪
Oddaje o'klaska 😉

no baaaa;D hehehehe a co do szalonej to tak na mnie wolaja czasami... moja mama ma do mnie nawet dzwonek szalona przypisany hehehe :PP skad wiedzialas ze ja szalona ?:P