Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
i po wizycie 😆

zapis KTG idealny, tętno dzidziusia książkowe, w czasie ruchów lekko wzrasta, ale tak ma być 😁 moje skurcze były na poziomie 20%, aaa i 2 skurcze o 60% mocy były 🤪

a co do wagi Maćka - waży ok 3100g 🤪 🤪 🤪 i wszystko jest dobrze 🙂

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Agami napisał(a):
dziewczyny miala ktoras silny bol podbrzusza jak na okres plus bole krzyza?? prysznic cieply nie pomaga 😞

nie chcę się wtrącać ale jeśli na te bóle nie pomaga ciepła kąpiel to trzeba liczyć odstępy między bólami i być w pogotowiu 🙂 w razie czego życzę powodzenia 🙂 mi przy pierwszej córce odeszły wody i po ponad 2 godzinach zaczęło się dopiero od lekkich bóli podbrzusza 😉

ale to bol od godziny i ciagly 😞((

• Mamusia
Agami jeśli masz możliwość to zadzwoń do położnej,lekarza albo na pogotowie i zapytaj,Twoja ciąża jest już donoszona i możesz rodzić w każdej chwili jak i tą ciążę przenosić 😉 tutaj jedynie można Ci napisać,że któraś tak miała albo nie miała,tutaj nie ma lekarza a z tego co piszesz to według mnie taki ból i do tego ból krzyża mogą świadczyć o tym,że możesz zaczynać rodzić. A czop? Odszedł Ci wcześniej? Albo inne oznaki? Z tym,że czop wcale nie musi odejść wcześniej a równie dobrze przy samym porodzie 🥴

• Mamusia
Pammat a co do wesela, ja uważam, że to decyzja każdego 🙂 przez chwilę myślałam o skromnym przyjęciu dla najbliższej rodziny czyli na ok 50 osób - bo rodzeństwo taty jest liczne i dobrze utrzymujemy kontakt etc... ale potem pomyślałam sobie, że mogę żałować kiedyś, że nie wyprawiliśmy wesela. wiadomo, kasy żal ale pieniądze to nie wszystko. miałam wesele na 190 osób 🤪 🤪 🤪 i to był najpiękniejszy dzień w moim życiu 🙂 najlepsza impreza w życiu na jakiej byłam 🙂

tata prowadził mnie do ołtarza 🙂 i oddając mnie Mateuszowi łzy mu pociekły... a potem każdy taniec z tatą to i on i ja płakaliśmy, on że mnie musiał oddać, a ja że ... sama nie wiem... bo ja to córunia tatunia 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):
Boże czemu ona jak ona ma mieć cesarkę 30.11 a nie dałeś tego bólu jakiejś inszej mojej funfeli lub mi 🙃

Dear God Pammat tez chce rodzic i bardzo prosimy o rozpoczecie akcji. W kopercie wraz z podaniem o porod znajdziesz dwa zdjecia, zebys znowu sie nie pomylil 😜

• Mamusia
beata26 napisał(a):
pammat napisał(a):
Boże czemu ona jak ona ma mieć cesarkę 30.11 a nie dałeś tego bólu jakiejś inszej mojej funfeli lub mi 🙃

Dear God Pammat tez chce rodzic i bardzo prosimy o rozpoczecie akcji. W kopercie wraz z podaniem o porod znajdziesz dwa zdjecia, zebys znowu sie nie pomylil 😜

haha 😁 😁

• Mamusia
No proszę zostawić Was na chwilę,a tu proszę jakie cyrki się dzieją 🤪

Jak Olę rodzić zaczęłam to żadne wody ani czop nie odszedł, a ból to był całego brzucha...przynajmniej takie wrażenie miałam...no i myślałam, że to zatrucie pokarmowe, no i po kilku wizytach w wc położna mówi do mnie po badaniu : "6cm rozwarcia" 🤪

• Mamusia
novaM napisał(a):

Jak Olę rodzić zaczęłam to żadne wody ani czop nie odszedł, a ból to był całego brzucha...przynajmniej takie wrażenie miałam...no i myślałam, że to zatrucie pokarmowe, no i po kilku wizytach w wc położna mówi do mnie po badaniu : "6cm rozwarcia" 🤪

Ja co prawda nie rodzilam, ale jak pojechalam do szpitala z bolem brzucha i plecow to gin po badaniu powiedziala " kamien na nerce" 😁 😜

• Mamusia
beata26 napisał(a):
novaM napisał(a):

Ja co prawda nie rodzilam, ale jak pojechalam do szpitala z bolem brzucha i plecow to gin po badaniu powiedziala " kamien na nerce" 😁 😜

Hahaha dawajcie jeszcze jakieś cytaty szpitalne 😁