Skocz do zawartości

GRUDNIÓWECZKI 2011... | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Nova mam taki fajny notatnik z Musteli, mozna notowac godziny karmienia czas, mocz , kupki, leki itd. Wiec notuje nawet ktora piers. Ale dwa ostatnie karmienia odmawia lewej i ogolnie jest histeria!

Hihihi bo maluchy to leniuszki 🙂
Dlatego też większość dzieci jak butelkę poczuje i zaczai, że z niej łatwiej płynie to nad cycem już się męczyć nie chcą 😉
A takie męczarnie i praca nad ssaniem to tylko dla ich dobrego rozwoju bo nawet inaczej trawienie działa 🙂
A histerii noworodka nie zazdroszczę akurat ... potrafią wyprowadzić z równowagi 🙃

• Odpowiedzi 26,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• aaagaaa

2257

• pammat

2228

• novaM

2360

• coquelicot

1836

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
byłam na zakupach z moją mamą i pokupowała Konsti bodziaki wiecie jak z babciami 😎
zaliczyłam Mc'donalda wszamałam Big Maca,frytasy i szejka waniliowego 🤪
no tydzień temu jak miałam KTG to skurcze do 60% ale od 10% a teraz poniżej 40% nie schodziłam i dochodziły do 80% i wiecie co najbardziej pociesza mnie to że jak pojadę tam w piątek to będę wychodziła już z nią nie ważne kiedy ale wiem że już ona będzie.. więc jak co to w piątek na 9 na patologie wakacje i te sprawy 😎

• Mamusia
Pamm mnie też pociesza to, że do niedzieli będę miała Maćka obok siebie 😁 😁 😁

a jak mówisz o kupowaniu to ja z mężem kupiliśmy dzisiaj śliczny sweterek na guziczki zapinany z kapturkiem granatowy, taki jak wełniany 🙂 i rękawiczki 🙂

• Mamusia
aaagaaa napisał(a):
właśnie jem łazanki z kapustą i grzybkami 😁 i jak mnie potem przeczyści to będzie lepiej iść do porodu 😜 😜 😜

Ja próbowałam dwa dni temu kapusty się najeść ale w pierogach no i wc gwarantowane...lecz skutków w postaci skurczy i porodu brak 🤨

• Mamusia
pammat napisał(a):
aaagaaa no ja najpierw na patologie w piątek i potem dopiero się dowiem chyba w sobotę rano co ze mną robić będę 😮 albo może w piątek 😮 nie wiem...

Cholercia to już mogli Cię na czwartek wysłać to już w piątek by mogli działać 🤔

• Mamusia
novaM napisał(a):
aaagaaa napisał(a):
właśnie jem łazanki z kapustą i grzybkami 😁 i jak mnie potem przeczyści to będzie lepiej iść do porodu 😜 😜 😜

Ja próbowałam dwa dni temu kapusty się najeść ale w pierogach no i wc gwarantowane...lecz skutków w postaci skurczy i porodu brak 🤨

a ja jem z racji, że potem kapusty nie będzie można 🙂 a kapusta i grzyby to moje ulubione składowe dań, bo ja mało mięsna jestem 😉

chociaż wczoraj mama mi mówiła, że jak urodziła moją siostrę 18 grudnia, 23 grudnia wypuścili ją ze szpitala, karmiła ją piersią a na wigilii zjadła wszystkiego po trochę, wiadomo, że się nie napychała ale pierożka zjadła, krokiecika zjadła, zupy grzybowej zjadła, karpia kawałek 😁 i Anka przeżyła, kolki nie miała, bólów żadnych też 😜

• Mamusia
novaM napisał(a):
pammat napisał(a):
aaagaaa no ja najpierw na patologie w piątek i potem dopiero się dowiem chyba w sobotę rano co ze mną robić będę 😮 albo może w piątek 😮 nie wiem...

Cholercia to już mogli Cię na czwartek wysłać to już w piątek by mogli działać 🤔

no właśnie tym bardziej, że w weekendy wiadomo jak funkcjonuje szpital;/

• Mamusia
novaM napisał(a):
pammat napisał(a):

no dokładnie... ale ja to myślę, że wcześniej naturalnie wylądujesz na porodówce 😁 samo przyjdzie 🙃

• Mamusia
Ale podsumowanie forumowego dnia jeśli o ilość stron chodzi jest naprawdę imponujące 🤪
Jakieś 43 stronki powstały 🤪
I tym samym dziękuję wszystkim dzisiaj tu obecnym za dotrzymanie mi towarzystwa w ten beznadziejny poniedziałek 😜 😘 😘 😘