Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no i narobil znow a dopiero go 5 min temu przewinełam 🙂 to srajdek jeden.

zoltri kup mu rózge 🙃 🙃 🙃 ja tez nie trawie rozwydrzonych dzieci i tez na szkolenie takie bym wziela- jak w wojsku by mial! moj maz sie smieje,ze u nas to ja bede terrorysta.

Anulka smacznego krolika!

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tez wlaasnie te buteleczki sa dobre moim zdaniem i jak cos to jeszcze w kartonikach mamy gotowe...na bebiko jest napisane do 4 tyg po otwarciu 🙂...ale leje...baby bola wasz szwy na zmiane pogody????
ja mialam tak przy wyrostu ale nie wiedzialamz e mnie warga na dole bedzie pobolewac na zmiane pogody

Dzieciaki sa cwane...ja kocham jak moj prawie oczy juz zamyka a gadulec mu sie wlaczy dzis sie poryczalam jak gadke dluzsza walnol 🙂 🙂 🙂 🙂

cos wspanialego

• Mamusia
niebo napisał:
hej wiedzmy!!!

wlasnie gdzie jest SERCIA nasza kochana!!!

Anuitko udanego wypadu!

zoltri ja tez czatuje z aparatem na jakies usmiechy!
dzis rano sie do mnie tak pieknie usmiechal pełnymi dziąsełkami! to jest piekne! Aniutko nie martw sie - Janek w swoim czasie sie zacznie usmiechac!

przewinelam malego i teraz bujam go noga w lezaczku na sen 🙂

a wczoraj dojechały z Wawy moje mleka "na wszelki wypadek", zamowiłam 10 buteleczek humana 1 premium 90ml, sa super, bo wszystkie proszkowe maja do 3 tygodni waznosci po otwarciu i w ten sposob wyrzucilam polowe opakowania, a buteleczke ciach- do podgrzewacza i juz.jeszcze nie smakowalismy ,bo nie bylo potrzeby dokarmic, dokarmiamy troche co ktorys dzien i maly wypija do 60ml max, bo wczesniej juz sie cycem wypełni, a ze jest zarłok to jeszcze mu dorzucam na zamulenie 🙂

Niebo super to wychmieliłaś 🙂 ja też wyrzuciłam 2 mleka w proszku przez ten termin przydatności... a teraz jestem "niezabezpieczona" tylko rano po nocy jak mam pełne piersi odciągam to co Rozalka nie wypije (dziś np. 150ml, ale zwykle ok 120ml) i w dzień bywa karmienie gdy jej nie starcza i wtedy dokarmiam, zazwyczaj wieczorem wylewam..
właśnie Aniu udanej wyprawy
a Sercia pewnie nas czyta ale nie ma czasu odpisać - ja też mam tak czasem przy karmieniu nie chce mi się jedną ręką męczyć

• Mamusia
zoltri napisał:
tez wlaasnie te buteleczki sa dobre moim zdaniem i jak cos to jeszcze w kartonikach mamy gotowe...na bebiko jest napisane do 4 tyg po otwarciu 🙂...ale leje...baby bola wasz szwy na zmiane pogody????
ja mialam tak przy wyrostu ale nie wiedzialamz e mnie warga na dole bedzie pobolewac na zmiane pogody

Dzieciaki sa cwane...ja kocham jak moj prawie oczy juz zamyka a gadulec mu sie wlaczy dzis sie poryczalam jak gadke dluzsza walnol 🙂 🙂 🙂 🙂

cos wspanialego

mnie też boli - nie jesteś sama 🤢 tylko kurde mnie boli w kilku miejscach i ostatnio aż się przestraszyłam że coś mi tam się nie tak zrosło

• Mamusia
ZOLTRI POCIESZĘ CIĘ,ŻE MNIE SZWY PO JESSI NA ZMIANĘ POGODY TO CHYBA Z 2 LATA CIĄGŁY 🤪

A CO DO DUCHÓW TO JA WIDOCZNIE TEŻ MAM,BO VANESSA SIĘ TEŻ ZAWIESZA NA "NICZYM" I PATRZY ZACIEKAWIONA 🤪 ONA JAK ONA ALE TAK SAMO MÓJ PIES POTRAFI SIĘ PATRZEĆ W SUFIT,ALBO W ŚCIANĘ,A TAM NIC NIE MA,NIE WIEM KIEDYŚ MYŚLAŁAM,ŻE MOŻE JAKĄŚ MUCHĘ WIDZI CZY COŚ,ALE W ZIMĘ 🤢

• Mamusia
hej wiedzemki 🤪

mała jeszcze spi to wykorzystam chwilke żeby wam poscika skrobnąć ,bo potem moze być marnie z czasem po szczepieniu,-trzymajcie kciuki za Olivkę bo jak sie obudzi to robimy toalete poranną i do przychodni GO!

Własnie gdzie Sercia???

Ja wczoraj tez kupiłam kartonik mleczka odpowiednika Bebilonu w PL i chcaiłam sparawdzic czy moje dziecko załapie i spoko wypiła 90ml,nawet nie zauwazyła róznicy i co z tego pospała troszke i juz mialam sie wydoić żeby było tak jakby ona ssała na noc a ty ślepka otwarte i ona chce cyca:P no i dopiero po cycu zanęła na noc i spała 3,5 godz czyli normalnie ,żadnej róznicy bo po samym cycu też tyle śpi w nocy.Ale kupie kilka sztuk do Polandowa ,w razie gdybym nie zdążyła na karmienie np.od fryzjera,lub z jakiegos urzędu 🤪 Dobra rzecz te kartoniki ,bo gotowe i mozna nawet w temp.pokojowej podać a że teraz ciepło to nie trzeba nawet za bardzo podgrzewac no moze troszke pod ciepłą wodą 🙂

budzi sie moja królewna ,więc spadam ,jaak nie bedzie tragicznie to zajrzę popołudniu 😘 buziaki

kwiatek dla pudzianka 😘 😘 😘

• Mamusia
Gos trzymam kciuki za mala...mojego jutro kluja 😞

moj jak mu podalam ciple to ssal do pory az bylo zime i szybciej mu szlo heheh

a teraz na zwierzaki nad glowa sie gapi i nogami zawija jakby chcial gdzies dobiec=terrorysta

ja juz przewrazliwiona jestem na punkcie duchow nie zarty...mam 'inna' rodzinne gdzie zjawy sie zdarzaly ....wiec sram po gaciach czasem sama w domu ...ale jak cos to jedynie dziadzio moj przyjdzie zobaczyc malego albo babcia 🙂 🙂

• Mamusia
już jestem 🙂

zniosła szczepienie jak mama poród:P
zobaczymy jak dalej bedzie przez dzien i noc ,dostałam recepte na syrop p=goraczce na noc w razie czego mam podac ,ale moze nie bedzie aż tak żle,płakała strasznie ale bardzo szybko i krótko ,więc jakbym miała w Pl płacić żeby kłuli mniej razy to wolałaby dokupić za ta kase inne szczepionki ,bo dziecko szybko zapomni a kasa zostaje wiec to ze sie mniej razy kłuje to raczej dla rodziców ,zeby nie musieli słuchac płaczu,chociaz serce boli ,ale to 5 sekund a pracowac na to trzeba kilka dni 🙂

Zoltri
kupiłam Aptamil-to odpowiednik Bebilonu polskiego bo nawet tak samo wygląda puszka z mlekiem w proszku ,ale ja na próbe ten kartonnik kupiłam i smakował jej 🙂

A kartoniki Anulka super wygoda ,bo idziesz gdzies to jak soczek otwierasz i wlewasz do butli i gotowe,na takie ekstremalne sytuacje lub tak jak Niebo sporadycznie kiedy nie dasz rady zużyć puszki.

• Mamusia
u mnie widma i zjawy sa w rodzinie na porzadku dziennym, ja jestem silne medium, moja babcia byla wiedzma 🙂

Anulka w szpitlu widzialam takie mleko pierwszy raz- bylo wlasnie na oddziale do dokarmiania nan 1 activ. u nas w pl to na polkach w sklepie nie znajdziesz takiego, ja zamowilam w aptece ale nastepne przez net zamowie. jest super i wlasnie nie trzeba podgrzewac. ja mam humane.

u nas dzis upał i mały chce ciagle cyca- czyt.pić i tak biedny sie meczy,co godzine wake-up i picie.

gos wez ze soba,to super pomysl.

• Mamusia
kfffitulce dla Olivci ! dzielna babka! po mamusi!:laugh:

my wlasnie mielismy 3 ukłucia plus plyn do buzi- te rotawirusy. maz tez powiedzial,ze maly nie bedzie pamietał za chwile a sa to podskorne zastrzyki wiec boli jedynie ukłucie. bola bardziej te domiesniowe.

• Mamusia
niebo napisał:
Gos kolezanka w UK kupowala wlasnie ten aptamil i chwaliła, ona z mała od 2tyg zycia tylko na butli i wlasnie na aptamilu- tylko ona kupowala ten do wylacznego karmienia sztucznym a ty chyba to do laczenia z piersia.

oczywiście 😉

• Mamusia
😁 😁 No dziewczyki w niedziele o 6:05 startujemy i o 10:00 moje dziecko postawi pierwsze "kroki"na polskiej ziemi 🤪

Bede sie starała zaglądnąc do was chociaz raz dziennie,ale nie wiem jak to bedzie bo nie lubie tak gościnnie korzystac z obcego kompa ,tzn ,siostry Piotrka,bo ona dziwna jest i zawsze stoi nademną i patrzy co robie -gófffniara wiec sie boi o swoj kompik.A potem od czwartku u moich ,to juz spoks ,bo mamie dam Olivke na spacer i hulaj przed kompa! 😘 A co do Szczyrku to bede dzwonic do Radzi juz z Bielska i jakby były jakies newsy to ona mi przekaże.A i lody pewnie zjemy wczesniej też 🤪

No ale jeszcze jestem ,tylko musze zaczac cos pakowac i poprać wszystko ,wogóle nie mam pojęcia co brac na miesiac z takim dzieckiem???? 🥴 🥴 🥴 🥴

• Mamusia
margherita78 napisał:
😁 😁 No dziewczyki w niedziele o 6:05 startujemy i o 10:00 moje dziecko postawi pierwsze "kroki"na polskiej ziemi 🤪

Bede sie starała zaglądnąc do was chociaz raz dziennie,ale nie wiem jak to bedzie bo nie lubie tak gościnnie korzystac z obcego kompa ,tzn ,siostry Piotrka,bo ona dziwna jest i zawsze stoi nademną i patrzy co robie -gófffniara wiec sie boi o swoj kompik.A potem od czwartku u moich ,to juz spoks ,bo mamie dam Olivke na spacer i hulaj przed kompa! 😘 A co do Szczyrku to bede dzwonic do Radzi juz z Bielska i jakby były jakies newsy to ona mi przekaże.A i lody pewnie zjemy wczesniej też 🤪

No ale jeszcze jestem ,tylko musze zaczac cos pakowac i poprać wszystko ,wogóle nie mam pojęcia co brac na miesiac z takim dzieckiem???? 🥴 🥴 🥴 🥴

super że Olivka tak ładnie zniosła szczepienie 😘 dla niej

ja pakowałam się na ponad tydzień do domu moich rodziców i zabralam prawie wszystko 🙂 a potem żałowałam że nie wszystko. Tymbardziej że w domu możesz częściej prać a jak ciągle siedzisz w gościach to niby jak masz prać?
na pewno sobie Gosiu poradzisz

P.S. to ja już powoli rozumiem czemu czerwcowe wiedźmy :laugh: :laugh: :laugh:

• Mamusia
Gos wez tyle ile na tydzien a przeciez bedziesz prac 🙂 a jak cos zabraknie to sklepy pełne! bez kłopotu.

My do rodziny w pazdzierniku na duze wesele jedziemy i tez na dluzej- to biore tylko min a tam wstawie pralke i juz.

przeciez nie bedziesz calej szafy zabierac, wez na cieple dni i na chlodniejsze cos, pieluchy tu kupisz,bo tego targac nie bedziesz,bo bez sensu, tyle co na droge i chusteczki mokre paczke, kilka pieluch , kosmetyki podreczne.2 kocyki i posciel do spania. to ja zabrałabym.