Skocz do zawartości

CzerWCowe wieDZmy 2009-----CIaGLe RAzEm MAmuSKI:): | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 9,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zefer

1295

• MAMULA

1889

• zoltri

1139

• lucky

990

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
a ja wlasnie kupilam papke z owieczki i z kroliczka, gotuje teraz marchewke i cukinie, do tego dodam taki chlepek rozkruszony i troszke papki z krolika i obiad jak tra lala 😁 hehe
ciekawe czy to zje :P jak nieto sie zalamie 😉 bo tyle przygotowan 🤪
ide na obiad 🙂 dzisiaj roladki miesne.
Buziaki

• Mamusia
Velinka - no ja ekspertem w tych sprawach nie jstem - ale chyba się wprowadza pojedyncze produkty... i najpierw tylko na smak - żeby poznała jak co smakuje a potem więcej... no bo zobacz jak nie posmakuje jej dziś będzie pluć i za pare dni jak będziesz powtarzać tą samą zupkę - to i tak nie będzie chciała jeść - i nawet nie będziesz wiedziała czego ona nie lubi

• Mamusia
niebo napisał:
jak ogladam gazetke to widze wyprzedaze wiec w necie moze nie byc,bo to wg mnie jakies wyprzedaze starego asortymentu a ten pojazd to byla nowosc.

no jest taka możliwość że była to nowość - nie było jej nawet jeszcze na magazynach i centralnie pod choinkę - czyli za jakieś 2 tygodnie będzie wielka akcja promująca ten rewelacyjny pojazd 🙂

hihi a wiecie że chyba będziemy chrzcić za tydzień - tj 22 listopada? - bo jednak wszystkim pasuje - no i impreze robimy gdzies w knajpce i jeszcze nie wiemy czy w Kraku czy Osieku ... ależ ja mam krejzowską rodzinkę

• Mamusia
Anula posadze Ci 255tego kwiatka ale za 6 godzinek 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=sqnNinH8Kz8 na poprawe humorku. Kupuje taką mate chrześniaczce na Mikołaja 🙂 bo mała nic tylko tańczyć i Dode śpiewać, moja mała DODA 🙂

Beti konika już kupuje bo ma opcje odczepienia płazów i jako wielka przytulana a mój Kubuś nic tylko miski tuli ostatnio 🙂 a stolik super sprawa ale za droga sprawa. Chyba ze trafie uzywke. Ostatnio mi mykła koło nosa za 100 zł!!!

Dzwoniłam do domku jest ok, mały juz nie ma gorączki i jest super spokojny i nie kaszle za często. Uffff tyle dobrze 🙂

• Mamusia
Ja też zaczynałam od pojedyńczych smaków a dokładniej od deserka złociste jabuszko, potem jabuszko z marchewką i stopniowo zupki, na początek kilka łyżeczek a potem po akceptacji całe słoiczki. Mój Kubek tylko chce słoiczki, nie chyta się mi wogóle robionych obiadków, bo mają inną konsystencje. Próbuje mu wprowadzać pomału i nic na siłe ale pluje. Pewnie z czasem pokocha mamy gotowanie 🙂 mam nadzieje 😮 O jedyne co je o innej konsystencji niż gerberka to biszkopty rozmiękczone soczkiem lub Kubusiowym mleczkiem 🙂 to to mu smakuje.

• Mamusia
zoltri napisał:
mi sie ten nie podoba chodz w ostaecznosci moze

nie ma co wariowac z dziecka brzuszkiem jezeli nie jest w ogole na sloiczkach lub gotowanych miesko ja za bardzo ciezko strawne

jezeli brzusio przetrenowany z warzywami to pozniejuz pojdzie miesko

mi tez sie ne podoba i go nie kupie ale chcialam Tobie pokazac,ze tez sa w Pl te same co w Uk. mysle,ze beda te "nasze" tylko teraz robia wyprzedaz i czyszcza magazyny ze starych sprzetow.ja poczekam na ten nasz czerwony 🙂

• Mamusia
dziewczyny, a ile podajecie tej papki zrobionejz zupki i marcheweczki?
Bo moja zjadla juz dwa talerze trego co przygotowalam, kuzwa tak jej posmakowalo, ale boje sie ze jej zaszkodzi bo za duzo mixu zrobilam 😞 🥴 a jak ja zacznie brzusio bolec to co mam zrobic?
kurwa, ale ja jestem pokrecona ☺️
ile sie powinno dawac tych papek?
ja jej dalam nawet sera do tego 🤨
jak to przetrwa dobrze, to juz wszystko moze jesc ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ ☺️ Boje sie teraz!!!CHOLERA!!

• Mamusia
No to sobie dał¶aś czadu z tym jedzonkiem dla małej 😮 trzymam kciuki żeby maleńkiej nic nie było i żeby brzusio bolał jak najmniej. Tak na przysżłośc na jeden posiłek wystarczy 150 mln dla 5 c-io miesięcznej dzidzi 🙂

U mnie pomaga na gól brzuszka masażyk i rozgrzewanie brzuszka

• Mamusia
oj! Veli chyba troche przesadziłas...ser???
za duzy mix, oby shanti to dobrze zniosla.
Ja na poczatek nawet samej marchewki z ziemniakami dałam kilka lyzek,aby poobserwowac dziecko. a jak wszytko oki to probuje za kilka dni nowy składnik lub nowy deserek...
nie powinno sie dawac duzej ilosci nowego smaku bo nie wiadomo jak brzuszek zareaguje: ☺️