Skocz do zawarto艣ci

SAMOTNE MAMY | Forum dla mam

eloite

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam.
Nareszcie powsta艂 dzia艂, kt贸ry mam nadziej臋 skupi wszystkie kobiety, kt贸re czuj膮 si臋 samotne w macierzy艅stwie, a tak偶e te, kt贸re maj膮 co艣 na ten temat do powiedzenia.
Powsta艂o ju偶 kilka w膮tk贸w o podobnej tematyce, ale zagin臋艂y z up艂ywem czasu.
Chcia艂abym bardzo, aby by艂o to miejsce, w kt贸rym mo偶emy wsp贸lnie wymieni膰 si臋 do艣wiadczeniami, problemami i rado艣ciami.
Zach臋cam do opisywania swoich historii, r贸wnie偶 mamusie, kt贸rym uda艂o si臋 znale藕膰 wspania艂ych partner贸w, gotowych pokocha膰 i wsp贸lnie wychowywa膰 Wasze dzieci.
Odno艣nik do komentarza
Udost臋pnij na innych stronach

• 3 miesi膮ce p贸藕niej...
  • Mamusia
ja jestem taka mamusia! a wiec zaszlam w pierwsza ciaze majac zaledwie 17 lat.... ehhh co tu duzo mowic trafil sie dupek.... 10 lat starszy. urodzil nam sie synek oskar przecudne dziecko z uplywem czasu okazalo sie jakim jest draniem... dochodzilo do rekoczynow.... wazne bylo piwo i koledzy a to ze lodowka pusta to juz go nie obchodzilo 馃槥 odeszlam a raczej ucieklam jak oskar mial 8 miesiecy. sama bylam dosc dlugo( chodzi mi o to ze okolo 3 miesiace po rozstaniu doszlam do siebie) nie odzywalam sie do nikogo... w tym czasie zacz膮艂 mnie odwiedzac moj stary zanjomy... tlumaczylam sobie ze al mu mnie i tylko tyle... czasami nawet go do domu nie wpuszczalam bo myslalam soebie ze jest natretny heheh... z biegiem czasu przekonalam sie do niego. zaczelismy sie spotykac... oskar od razu go zaakceptowal a pierwsze slowo jakie wypowiedzial to tata oczywiscie do michala... on sam sie poplakal.... wszyscy wiedzieli ze cos miedzy nami jest ale niestety trzeba bylo poczekac do mojego rozwodu z tym dupkiem.... ( rodzice nas namowili na slub),,, rozwod dostalam szybko z jego winy. po jakims czasie zaplanowalismy slub... odbyl sie 12 czerwca 2010. a 5 sierpnia 2010 urodzil nam sie synek hubert.... dzis maly skonczyl roczek... ja wiem ze jestem kochana mam 3 wspanialych chlopakow w domu. mimo ze mam dopiero 21 lat sporo przezylam. i zapewniam ze na milosc zawsze przyjdzie czas... 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
ja jestem taka mamusia! a wiec zaszlam w pierwsza ciaze majac zaledwie 17 lat.... ehhh co tu duzo mowic trafil sie dupek.... 10 lat starszy. urodzil nam sie synek oskar przecudne dziecko z uplywem czasu okazalo sie jakim jest draniem... dochodzilo do rekoczynow.... wazne bylo piwo i koledzy a to ze lodowka pusta to juz go nie obchodzilo 馃槥 odeszlam a raczej ucieklam jak oskar mial 8 miesiecy. sama bylam dosc dlugo( chodzi mi o to ze okolo 3 miesiace po rozstaniu doszlam do siebie) nie odzywalam sie do nikogo... w tym czasie zacz膮艂 mnie odwiedzac moj stary zanjomy... tlumaczylam sobie ze al mu mnie i tylko tyle... czasami nawet go do domu nie wpuszczalam bo myslalam soebie ze jest natretny heheh... z biegiem czasu przekonalam sie do niego. zaczelismy sie spotykac... oskar od razu go zaakceptowal a pierwsze slowo jakie wypowiedzial to tata oczywiscie do michala... on sam sie poplakal.... wszyscy wiedzieli ze cos miedzy nami jest ale niestety trzeba bylo poczekac do mojego rozwodu z tym dupkiem.... ( rodzice nas namowili na slub),,, rozwod dostalam szybko z jego winy. po jakims czasie zaplanowalismy slub... odbyl sie 12 czerwca 2010. a 5 sierpnia 2010 urodzil nam sie synek hubert.... dzis maly skonczyl roczek... ja wiem ze jestem kochana mam 3 wspanialych chlopakow w domu. mimo ze mam dopiero 21 lat sporo przezylam. i zapewniam ze na milosc zawsze przyjdzie czas... 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
super ze sie znalaz艂 kto艣 kto za艂o偶y艂 taki w膮tek!!
na pewno niekt贸re dziewczyny znajd膮 tu pocieszenie 馃槈
ja mam swoj膮 "drug膮 po艂贸wke" (ale i tak jakby jestem sama, bo K. wyjecha艂 za "chlebem"), ale znam par臋 przypadk贸w, gdzie kobiety same musz膮 dbac o wszystko 馃槈

trzymam kciuki za Was!!! i baaardzo Was podziwiam za to, 偶e znajdujecie na to wszytsko si艂e!! 馃槈 馃檪 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 4 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Joasiu to widz臋, 偶e 艂膮czy nas ten sam wiek 馃檪
Ciesz臋 si臋 bardzo razem z Tob膮, 偶e uda艂o si臋 Tobie odnale藕膰 prawdziwe szcz臋艣cie i spe艂nienie 馃檪

Agatko i jak sobie radzisz z obowi膮zkami przy c贸reczce? Mo偶esz liczy膰 na czyj膮艣 pomoc? 馃檪
Odno艣nik do komentarza

radzisz hmm od 3 tyg mam swoje mieszkanie bo dziadkach jestem w ciazy 25 tygodni tatus dzis postanowi艂 ze bedzie dochodzacy ot tak wpadnie w weken jak go naleci rodzina "wstyd " co ludzie powiedz膮 mam prace bo jestem krawcowa szyje garnitrury i suknie slubne i wieczorowe narazie pomalowa艂am tylko pokoik dla synka jeszcze nic nie mam procz pampers贸w i karulzeli do kolezanki no i spodenke od sasiadki i rozka jutro pewnie bedzie malowany korytarz bo wyglad aokropnie i tak zyje z dnia na dzien
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
wieronika87 napisa艂(a):
radzisz hmm od 3 tyg mam swoje mieszkanie bo dziadkach jestem w ciazy 25 tygodni tatus dzis postanowi艂 ze bedzie dochodzacy ot tak wpadnie w weken jak go naleci rodzina "wstyd " co ludzie powiedz膮 mam prace bo jestem krawcowa szyje garnitrury i suknie slubne i wieczorowe narazie pomalowa艂am tylko pokoik dla synka jeszcze nic nie mam procz pampers贸w i karulzeli do kolezanki no i spodenke od sasiadki i rozka jutro pewnie bedzie malowany korytarz bo wyglad aokropnie i tak zyje z dnia na dzien

A czy Twoi rodzice w jaki艣 spos贸b Ci pomagaj膮?
Dobrze, 偶e przynajmniej jeste艣 na swoim-dach nad g艂ow膮 to podstawa.

Co do "tatusia" to z w艂asnego do艣wiadczenia mog臋 Ci poradzi膰, 偶e warto postara膰 si臋 o alimenty. Ja tego nie zrobi艂am na samym pocz膮tku, a teraz "ojciec" mojego syna jest takim cz艂owiekiem, z kt贸rym wol臋 nie mie膰 nic wsp贸lnego. Dlatego kompletnie si臋 od niego odci臋li艣my, mimo, 偶e od czasu do czasu przypomni mu si臋 Alek- w贸wczas ni st膮d ni zow膮d si臋 pojawia-domagaj膮c si臋 kontaktu.

Je偶eli masz ochot臋, to zosta艂o mi kilka fajnych rzeczy po moim synku, ch臋tnie Ci je prze艣l臋 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • Mamusia
Hej Werka. I jak si臋 czujesz? Nie jestem samotn膮 mam膮, ale przypadkiem trafi艂am na Wasz w膮tek. Jestem 艣wie偶o upieczon膮 m臋偶atk膮 z Kalisza. Mam c贸rci臋, 29 wrze艣nia sko艅czy rok. Te偶 mam po niej troch臋 rzeczy, wi臋c je艣li Ci czego艣 potrzeba - daj zna膰, mo偶e b臋d臋 mog艂a pom贸c. 呕ycz臋 Tobie i Twojemu Brzuszkowi du偶o si艂y i rado艣ci 馃檪
Odno艣nik do komentarza

kupi艂am dzi艣 艂贸偶eczku z materacem hehe wydatek na ten miesi膮c ale mam radoch臋 ze tak powiem i recznik tez zam贸wi艂am bo u mnie w sklepie najtaniej 45 z艂 a ty 26 mi wychodzi z przesy艂ka
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
Cze艣膰 dziewczyny. Mog臋 si臋 do艂膮czy膰??
Fajnie, 偶e kto艣 za艂o偶y艂 taki w膮tek. Nie mia艂am nigdy nikogo w chocia偶by podobnej sytuacji.
Mam m臋偶a ale tak jak ju偶 kt贸ra艣 z Pa艅 pisa艂a, m贸j r贸wnie偶 pojecha艂 "za chlebem" mamy synka Filipka, kt贸ry ma 7.5 msc Kole偶anki si臋 przesta艂y odzywa膰 od k膮d za艂o偶y艂am rodzin臋 i ooo ... tak o to jestem sama ... mieszkam z rodzicami, bo szkoda p艂aci膰 za wynajem zw艂aszcza 偶e by艂abym w nim sama z synkiem. M膮偶 wr贸ci dopiero ok maja ... ehhh mi艂o, 偶e jest taki w膮tek. Oczywi艣cie je偶eli przyjmiecie mnie w swoje progi 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• Mamusia
Natalka1991 napisa艂(a):
Cze艣膰 dziewczyny. Mog臋 si臋 do艂膮czy膰??
Fajnie, 偶e kto艣 za艂o偶y艂 taki w膮tek. Nie mia艂am nigdy nikogo w chocia偶by podobnej sytuacji.
Mam m臋偶a ale tak jak ju偶 kt贸ra艣 z Pa艅 pisa艂a, m贸j r贸wnie偶 pojecha艂 "za chlebem" mamy synka Filipka, kt贸ry ma 7.5 msc Kole偶anki si臋 przesta艂y odzywa膰 od k膮d za艂o偶y艂am rodzin臋 i ooo ... tak o to jestem sama ... mieszkam z rodzicami, bo szkoda p艂aci膰 za wynajem zw艂aszcza 偶e by艂abym w nim sama z synkiem. M膮偶 wr贸ci dopiero ok maja ... ehhh mi艂o, 偶e jest taki w膮tek. Oczywi艣cie je偶eli przyjmiecie mnie w swoje progi 馃檪

Cze艣膰 Natalia 馃槝
Je偶eli chodzi o kole偶anki, to c贸偶... chyba ka偶da z Nas tak ma 馃槈 Znajomi si臋 zmieniaj膮 w zale偶no艣ci od sytuacji osobistych. Moje najbli偶sze przyjaci贸艂ki te偶 nie maj膮 jeszcze dzieci wi臋c z pewno艣ci膮 nasze kontakty mocno si臋 rozlu藕ni艂y. Dlatego ja znalaz艂am sobie towarzystwo innych matek: w ko艅cu nikt nie zrozumie Ci臋 tak jak one 馃檪 O dziwo, nawet jak rusz臋 si臋 z dzieckiem na plac zabaw to mog臋 pozna膰 fajnych ludzi. Wa偶ny jest kontakt z innymi bo poprawia nie tylko samopoczucie mamy, ale te偶 dziecka.

Co do mieszkania, ja r贸wnie偶 stacjonuj臋 w domu rodzinnym. P贸ki co,tak jest nam 艂atwiej.
Je偶eli chodzi o kwesti臋 finansow膮 to wynajem mieszkania w moim mie艣cie to wydatek rz臋du co najmniej 1 200 z艂(+czynsz,media). Zwyczajnie nie by艂o by mnie sta膰 na takie udogodnienia 馃槈
Odno艣nik do komentarza

No dok艂adnie, dlatego m臋偶a tak d艂ugo nie ma, nie b臋dzie jeszcze bo trzeba chociaz po艂ow臋 na mieszkanie zarobi膰 ... 2 po艂ow臋 rodzice wezm膮 nam kredyt i jako艣 to b臋dzie. Towarzystwo innych matek te偶 mia艂am no ale niestety ... te偶 si臋 nie uda艂o ... r贸偶nice zda艅, troszk臋 nieszczero艣ci i jest tak jak jest. No ale c贸偶 ... 偶ycie jak to si臋 m贸wi 馃檪
Odno艣nik do komentarza

• 2 tygodnie p贸藕niej...
  • 3 tygodnie p贸藕niej...

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Za艂贸偶 nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj si臋

Zaloguj si臋

Posiadasz ju偶 konto? Zaloguj si臋 poni偶ej.

Zaloguj si臋
  • Dodaj now膮 pozycj臋...