Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej 🙂
szkoda magdulka że się nie udało podglądnąć płeć 😉 no to teraz moja kolej w poniedziałek pewnie zrobi mi psikusa jak ostatnim razem 😞 ale to może na jedno by dobrze wyszło, nie będę tracić kasy na łaszki :P
U mnie też słoneczko było od rana i dobrze je wykorzystałam łapiąc promyczki ile się da,naspacerowałam się aż 2h 😆 oby więcej takich dni

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ruchy mojej dzidzi a dokładnie mówiąc jego kopniaki są cały czas bardzo mocne i częste i muszę powiedzieć że nie do końca przyjemne bo mnie one bolą,może dlatego że brzuch nie jest bardzo duży a ono ma długie nogi nie wiem. Jak się tylko wierci i przekręca to jest spoko ale najgorsze te kopniaki a co będzie później jak będzie wyżej blisko żeber? wolę nie myśleć 🙂 aż się boję 😉
Też tak macie? a może jemu coś dolega?

moja mała tez czasem energicznie kopie ze potrafi mi tak wypchac jakąś część brzucha ale mnie to nie boli wogóle,czasem tylko dziubie mnie czyms chudym chyba raczką to mnie tak kłuje-gilgocze 😉

• Mamusia
. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

ja zjadlam obiad i nie ma sily sie ruszać , chyba mam za mało miejsca w brzuchu dla dzidzi i obiadu naraz :laugh: , a moja mala tak dzis jakoś puka , stuka caly czas w jednym miejscu skrobie az sie boje ze w koncu zrobi dziurkę :laugh:

• Mamusia
ola73 dziękuję Ci baaaardzo 🙂 Masz oklaska za to ode mnie 😘
A ja z mężusiem zrobiliśmy sobie dziś rundkę po sklepach dziecięcych. I jestem PRZERAŻONA, bo nie mam ani jednaj rzeczy i nie wiem od czego zacząc zakupy... Łóżeczka, ubranka, smoczki, buteleczki... Dziewczyny od czego Wy zaczęłyście? 🤢

Anulab ja zaczęłam od ubranek, potem przyszła kolej na meble, teraz muszę jeszcze dokupić butelki oraz kosmetyki. Plus jeszcze jakieś gadżety typu bujaki kołyski, leżaczki etc. 😆 😆

• Mamusia
Dzien dobry wszytkim mamom.

Nie wiem czy starczy mi czasu na przeczytanie zaleglosci ale chcialam sie przywitac i pochwalic kolejnym zakupem. Po dlugich przemysleniach i namowach kolezanek, postanowilam kupic mebel z przewijakiem i wanienka. Bardzo mi sie podoba bo wszystko jest pod reka a do tego przewijak jest na odpowiednim poziomie dzieki temu moj kregoslup nie ucierpi. Zaraz po dnim jest wyprofilowana wanienka z wezem odplywowaym i po raz kolejny - na odpowiedniej wysokosci. Zalaczam zdjecie.
Teraz posotalo mi juz tylko kupic chemie, kosmetyki i pieluchy 🙂 I LOVE SHOPPING! 😁 [img size=231]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/changing_unit1.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
witam wszystkie mamusie
anula ja zaczęłam od ciuszkow , kocyk , pampersy mam 1 op. ,chusteczki nawilzane 2op,posciel do wóżka i łóżeczka ,łózeczko i wanienkę dostanę od bratowej -zawsze to mniejszy wydatek,o buteleczkach i smoczkach nie myślę -mam nadzieję ze mi sie nie przydadzą -jak sie karmi piersia to nawet sie nie dopaja dziecka 🙂 , na koniec kupę kosmetyki ale się jeszcze nie zdecydowalam jakie i kilka pieluszek tetrowych , najlepiej zrob sobie listę ja tak wlasnie powoli wykreślam jak coś kupię i wiem czego mi jeszcze brakuje .powodzenia na zakupach -wiem ze mozna przy tym zwariować . W lutym panuję kup[ic dopiero wózeczke z fotelikiem do auta i zamknę chyba moja listę :laugh:

AngelFire-to super rozwiazanie taki przewijak razem z wanienką , widzialam u nas w sklepach też są .Ja mam taki przewijak ktory sie klaDZIE NA ŁÓŻECZKO I TEZ BEDZIE MI WYGODNIE , BEZ schylania przewinąc małą .

Moja Majka dzisiaj od 6 wariuje , sąsiedzi nia dają mi spać z obu stron robia jakies remonty 😠

• Mamusia
ja sie zastanawiam nad bambino albo nivea własnie

wczoraj wypróbowałam migdały na zgagę -to działa polecam wystarczy zjesc kilka orzeszków i już po .......... 🙂

znalazłąm stronę z listą wyprawki , pewno istnieje takich stroch wiele , ale moze sie niektorym przyda

http://mamopedia.pl/ciaza/ciaza/wyprawka--lista-zakupow

• Mamusia
ola73 napisał:
AngelFire-to super rozwiazanie taki przewijak razem z wanienką , widzialam u nas w sklepach też są .Ja mam taki przewijak ktory sie klaDZIE NA ŁÓŻECZKO I TEZ BEDZIE MI WYGODNIE , BEZ schylania przewinąc małą .

Olu pewnie tez wybralabym to rzwiazanie ale postanowilismy nie kupowac lozeczka. Bedziemy mieli kosz. A jak dziecko bedzie mialo 3 miesiace to wetdy kupimy juz takie lozeczko ktore mozna przerobic na normalne pojedyncze lozko.

Chociaz wczoraj pojawily sie watpliwosci... Mam kota ktory uwiebia z nami spac. Wczoraj zaczelisci z mezem rozmawiac na ten temat ze jesli zamkniemy drzwi od sypialni to kot zrobi nam burde. Zacznie chalasowac, zdapac, mialczec... wszystko na raz. Moj kot jest toatlnie nie agresywny ale mimo wszystko nie wyobrazam sobie sytuacji w ktorej znajduje kota w koszu z dzieckiem. Molgloby sie zaksztucic jego sierscia itp.. (kot jest bardzo puchaty i ma delikatna siersc ktora zostawia wszedzie, nawet wyczesanie go nie pomaga). Moze jdnak lepiej bedzie kupic lozeczko z jakims baldachimem dzieki ktoremu kot nie wejdzie do srodka? Sa tutaj jakies mamy z kotami?

• Mamusia
no to będziesz miała pewno problem , ale czy łózeczko rozwiaze ten problem ,koty są chyba dosyć skoczne i wejda wszedzie gdzie chcą prawda?Moze faktycznie przyzwyczaić go do spania w innym miejscu , ja mam psa ktory sie ładuje też nam do łózka , ale jeśli ja pogonie idzie do swojego kojca obrażona oczywiscie :laugh: ,ja to sie trochę boje ze bedzie strasznie zazdrosna bo była traktowana jak dziecko w domu do tej pory i straszny pieszczoch -oby nie zrobila dziecku krzywdy .Bedziemy musieli bardzo uwazać , mam nadzieję ze sie przyzwyczai i bedzie ok.

• Mamusia
>AngelFire napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie do Was. Od zawsze na sniadanie jem platki z mlekiem. Od miesiaca codzinnei rano po zjedzeniu takiego sniadania mam MEGA gazy - az mnie boli brzuch. Wiecie z czego to wynika? Moze powinnam zrezygowac z mleka?

ja piję codziennie ze 2 szk. mleka i nic nie jest , ale moze ty inaczej reagujesz 😞

• Mamusia
Witajcie dziewczyny!!!
Co do kosmetyków to zastanówcie się nad seria dla alergików.Gdyż te kosmetyki są bardzo delikatne i czasami wystarczy tylko mydło lub płyn do kąpieli.Ja osobiście używam już prawie 4 lata kosmetyków firm oilatum,balneum czy naszej polskiej firmy oceanika Olian.Naprawdę polecam. Świetnie natłuszczają i przy tym są bardzo delikatne.Szczerze to cała rodzina już tego używa.Ja od kiedy ich używam nie potrzebuje dodatkowo balsamu do ciała.A dla synusia nigdy nie używałam dodatkowo oliwki.Czasami w przeliczeniu wychodzi nawet taniej.

Pozdrawiam

• Mamusia
cześć mamuśki 🙂

U mnie w domu są 2koty ale nie biegają po mojej części tylko u rodzinki więc nie będą przebywać z dzieckiem natomiast też mam psa i to bardzo dużego suczkę i też będę musiała bardzo uważać aby nie została sam na sam z dzieckiem bo kto wie co może zwierzęciu odbić choć niby jest strasznym pieszczochem ale zwierzakom nie można ufać. no i mam ten plus że ją już w tamtym roku nauczyłam spać w przedpokoju a nie z nami w pokoju a już nie dopuszczalne u mnie w łóżku 🙂 No koty to już inna bajka bo samo to że wszędzie wskakują więc tak jak mówi Ola on sobie poradzi i dla niego nie będzie problemem wskoczyć do łóżeczka także już go ucz osobno poza pokojem dziecka przebywać, no ja bym się bała w każdym razie kota bardziej 🙂