Skocz do zawartości

Rodze w marcu 2010 - czy ktos sie do mnie dolaczy? | Forum o ciąży

AngelFire

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 20,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• anulab84

2024

• kasenn88

1920

• ola73

3058

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Czesc dziewczyny ja tak szybciutko.
Noc u nas srednia, mala od 11 do 1 plakala jak sie potem okazalo na kupe ale za to potem super o 3 karmienie i nastepne rano teraz od 8 spi i niech sobie spi.
Ja skorzystalam i zjadłam sniadanie i zaglądam co u Was.
Cieszę się ze Olka tez dochodzi juz do siebie, za dwa dni zaglądnie i tu do nas.
Dziewczyny która idzie na ochotnika teraz??
Anulab może Ty ?? 🙂 w końcu jesteś już bez czopa 🙂

• Mamusia
Przeczytałam całe 40 stron. Ale jaja. Ola malował, kupowała poduszkę do łózeczka, żartowałyście, że Majka jej przy tym pomoże i proszę - po 40 minutach Ola pisze,że rodzi 🤪 🤪
Hehe, Ola nawet pisała,że dziś naleśniki po meksykańsku zrobi na obiad, a ona sobie w szpitalu z Majeczką odpoczywa 😉

Co do tej podusi trójkątnej do łózeczka, to ja też ją kupiłam. Najwyżej się nie przyda. Ale mojej kuzynki Mały tak ulewał, że wolę być przygotowana. A ona raptem 20zł kosztowała 🙂

Dziewczyny, jakoś mniej się boję po tych porodach Oli i Cruelli, ale tak sobie myślę, że tak łatwo im poszło, bo to już drugie dziecko. Chcę jednak wierzyć, że ja z pierwszym też pójde migiem 😁

Anulab, Elwira, Kamis, Monisiaczek - ciekawe która teraz? Hehe.
Chyba, że jeszcze inny Brzuszek się wepchnie w kolejkę :P

Anulab, ale Ty kusisz tą wątróbką... mniam...

Karka ja pierwszy poród miałam krótszy tu mi wpisali w książeczkę że trwał godzinę a przy Adrianie trwał 40 minut, tyle że 13 lat temu po porodzie czułam się fatalnie przez ponad 3 tygodnie nie chodziłam, byłam zaniedbana w ciąży tzn przez lekarkę, straciłam 2 razy przytomność i takie tam, więc poród teraz gorszy ale rekonwalescencja niebo lepsza 🙂

hej,u mnie bez zmian,8 dni do terminu a ja zadnych objawów zblizającego sie porodu,czop jak narazie chyba nie wypadl,choc np oli chyba tez nie?? majeczka to normalnie taka kopia oli ze szok!!!! zazdroszcze im(oli,cruelli) takich łatwych porodow ale w koncu to juz ich drugie dzieciaczki.

• Mamusia
kamis, nie sugeruj sie czopem bo faktycznie nie musi przed porodem odejsc, wiec badz czujna bo juz w kazdej chwili moze sie zaczac 🙂

A ja wlasnie wstalam po 3 godzinnej drzemce i kilka razy budzily mnie bole jak na okres ale teraz jest OK, a juz sie wystraszylam ze do fryzjerki na 17 nie zdaze 😉 ale schiza przez te wczesniejsze porody.

• Mamusia
antykoncepcja po ciazy- mam pytanie do tej Mamusi ktora ogladala ten program, kiedy najwczesniej mozna zalozyc spirale? Ja niestety musze myslec o takim bardziej radykalnym sposobie bo jednak bede miala upragniona dwojeczke wiec musze zminimalizowac ryzyko, a tabletki lykalam przez lata wiec chyba innej opcji nie mam 😉

• Mamusia
ja tez mam schizy przez te wczesniejsze porody naszych mamusiek, nawet w nocy mi sie sni, juz trzeci raz pod rzad ze urodzilam swoja olivcie...jeszcze wczoraj ola odpisala mi na pytanie odnosnie poduszki a wieczorkiem juz miala Majeczke przy sobie...masakra!!!

a ja jakos nie moge uwierzyc ze juz na dniach bede miala takie maleństwo 🙂 ide znosic łozeczko ze strychu!!!a i jeszcze jedna cudowna rzecz,zrobily mi sie z tydz temu hemoroidy,i to dziwne bo nie mam zadnych problemow z wyproznianiem sie ale one robią sie tez podobno z nacisku dziecka i przy porodzie to pewnie jeszcze gorsze mi sie zrobia,tragedia,ma tez ktoras?

• Mamusia
Dziewczyny, czuję wiosnę w powietrzu.
U nas +8,5 stopnia C i piękne słonko.
Zaraz się ubieram i ide gdzieś połazić, hehe.

A dziś o 15.00 jedziemy uściślać z Wykonawcą warunki budowy naszego domku, więc jest super. 😁

Tylko żeby mi się Mały przed terminem dużo nie urodził, bo jakoś psychicznie nastawiona jestem tylko na 15.03 :laugh:

• Mamusia
june ja to ogladalam rano. A spirala to jest ta wkladka wewnatrzmaciczna?? taka na kilka lat?? Jesli tak to normalnie trzeba 6 tygodni odczekac ze wszystkim bo musi sie wszystko w srodku zagoic, a po 6 tygodniach mozna juz zaczac dzialac z antykoncepcja. Tak mowil ten ginekolog.

• Mamusia
troszeczkę się wtrące 🙂 ak przeglądam te Wasze posty ... i wiecie co ... ja znam bardoz wiele dziewczyn (moje znajome ) u których spirala zakończyła się ciążą poza maciczną ... w momencie gdy ciąża rozwijała sie nad spiralą to była opcja żeby ją uratować (ale takie przypadek znam tylko jeden) .. a kilka dziewczyn miało tak że po prostu pęcherzyk pękł i kończyło sie to krwotokiem ... u jednej znajomej bardzo tragicznym ... ale na szczeście nie była wtedy sama w domu tylko z mężem i szybko zareagowali ...