Skocz do zawartości

Pielęgnacja skóry w ciąży | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jak przyszłe mamusie i już mamusie dbacie o swoje ciało w ciąży 🙂
Jakich kremów i balsamów przeciw i na rozstępy używacie?
Które partie ciała (oczywiście poza brzuszkiem) są waszym zdaniem najbardziej narażone na zmiany.
Co możecie polecić? 🙂
Pozdrawiam.

• Mamusia
ja używam perfecta mama firmy dax cosmetis, skóra nie tylko jest świetnie nawilżona, ale też super gładka - ostatnio znalazłam promocję, nie dość, że w niższej cenie, to jeszcze większe o 20%opakowanie 😉

oprócz tego testowałam baby dream rossman - ale nie odpowiada mi zapach
oraz bielenda sexy mama - zapach ok, czekam na rezultaty - troszkę tańszy niż dax cosmetics

• Mamusia
witam 🙂
Ja rowniez uzywalam dax cosmetics perfecta mama niestety mimo to rozstepy sie pojawily ale to bardziej kwestia 30 kg ktorych sie nabawilam przez te cudowne 9 miesiecy 🙂 po porodzie na obolale piersi polecam dax cosmetics perfecta mam z wyciagiem z kapusty rewelacja 🙂 a jezeli i wy nie unikniecie rostepow dax cosmetics zielony redeukuje rozstepy po miesiacu o polowe nadrawde to nie sciema przy systematycznym stosowaniu raz ludb dwa razy dzinnie moj milon rozsteow na udach zamniejszyl sie i to bardzo 🙂

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Witajcie,
Mnie znajoma poleciła Pharmaceris M, używam od dwóch miesięcy na brzuch, piersi. Co prawda skłonności do rozstępów nigdy nie miałam, obecnie jestem w 22 tyg. i nie zauważyłam żadnych niespodzianek.

• 3 lata później...
  • 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Kochane wróciła, było jak było - nawet dobrze! domi i ja w domu, mąż pomaga, i teraz musze coś znaleźć, żeby znowu lepiej wyglądać, bo całąciążę było ze mną źle i teraz znów problemy z wyglądem, ale przecież nasza niunia jest najważniejsza! Jakie macie sposoby na wzmocnienie włosów i poprawę kondycji skóry?