Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Agnes śniadanko pierwsza klasa 😉
Ja dziś na śniadanko pochłonęłam rodzinne opakowanie biszkoptów 😁
Teraz myślę aby ruszyć 4 litery iść na zakupy. Potrzebny mi szlafrok i torba dla małej.

Dziewczyny ja już się gubię, nie wiem kiedy jem śniadanie a kiedy kolację 🙂 Teraz gdy budzę się w nocy to jak narkoman szukam jedzenia 😁 Więc w ciągu nocy potrafię zjeść trzy posiłki. Innej opcji nie ma bez jedzenia nie zasnę boli mnie żołądek z głodu 😮

• Mamusia
Gratuluję udanych śniadanek 🙂
Ja śniadanko zjadłam skromne no ale idę na zakupy to pewnie wrócę z jakimiś tłustymi pączusiami 😁
Jejciu tak mi się chcę takiego pączka,że chyba w kolejce w sklepie się zaślinie 🙂
Jutro jadę z kobietkami na zakupy no i po prezenty....Oszaleje tam chyba z radości i dostanę oczopląsu 😁
Jutro idę na wyniki rano:morfologi,mocz i hbs no i 40 zł pójdzie sobie do kieszeni NFZ 😠

• Mamusia
Wy tez widze sobie dogadzacie. Ja tez wcozraj jescze o polnocy jadlam, bo z mezem dlugo filmy ogladalismy. Malwina ale paczka tez mozesz mi podeslac.
Snakerka ale mi narobilas smaka na taka paste. Jak ty ja robisz. 🙂
Malwina a czemu ty placisz za robienie wynikow. 🤔

Ja tam pozytywnie chodzę dzisiaj nastrojona. Mimo perspektywy wydania 100 zł na wizytę u gina, nakręca mnie myśl że zobaczę swoje dzieciątko 🙂 Bardzo dawno go widziałam chyba we wrześniu. Jeeej 🙂 Muszę się doprowadzić do ładu, kto będzie ze mną duchowo gdy będę próbować golić nogi? 😁 Jest co raz to trudniej 🙂

• Mamusia
Agnese paczka twrogu np półtłustego ok.25dag, puszka makreli w sosie pomidorowym (albo innej rybki, lub np. wędzona makrela a nie z puszki) cebulka drobno wkrojona, pieprz, maggi można trochę śmietany dodać żeby się lepiej "zlepiło" 🙂 Miałam ochotę na coś innego na kanapce niż żółty ser, szynka czy dżem 🙂

Tynka u mnie nogi to pół biedy na czuja golę ale ogolenie okolic intymnych to dopiero wyzwanie 😁
Agnes podziwiam Cię jak ty to robisz, że jeszcze paznokcie malujesz 😮
Też dziś myślałam o Karinie dawno się nie odzywała.

Ja się zebrać nie mogę żeby coś potworzyć w tamtym roku robiłam wszystkie ozdoby na choinkę ręcznie a w tym roku nic. Upiekę na pewno pierniczki i na tym się skończy 🙂

A jak spisują się wasze stopy? Nie puchną? Moje już ledwo wchodza w największe buty,które mam... Sama nie wiem co robić. Zdaję sobie sprawę ze to dopiero początek takich przygód... 🥴
Koleżanki podsunęły mi pomysł takich butów http://www.butyk.pl/towar.13234.Kozaki_EMU_Bronte_Mini_W20003.html
Na co dzień nie wyobrażam sobie latać w takich bamboszach,ale może na ciążę i czas po porodzie dałyby radę. Zdaję sobie sprawę,że nie wydam też prawie 400 zł na oryginalne EMU tylko max 100 na jakieś podróby. Co o nich myślicie,ma któraś?

Ja na razie nie mam problemu ze stopami śmigam sobie w swoich półbutach i oby tak zostało. Kozaków nie zapnę bo łydki mam troszku szersze 🙂
Tynka te buty to wg mnie tragedia. Gdy widzę jak dziewczyny ciągają nogami idąc w tych butach to mnie "kurwica" strzela. Nienawidzę jak ktoś nie podnosi nóg podczas chodzenia. Teraz ze względu na nasz stan być może te buty się sprawdzą, sama nie wiem. Mam nadzieję, że się nie obrazisz ☺️

hej
Tynka te buty tak jak mówisz bamboszki, ale nogi w nich uciekają, co nie spojrzę na dziewczyny w takich butach to bardzo krzywo w nich chodzą, bo są za miękkie, a jeszcze jak jest sól na śnieg sypana to okropne ślady zostają więc może lepiej śniegowce jakieś tanie? ciepłe i często są z ortalionu więc powinnaś założyć lub kupić rozmiar większe, ja się mieszczę we wszystkie buty,a kurat tu problemu nie mam

• Mamusia
Agnese muszę płacić bo tutaj nie mam lekarza rodzinnego tzn u rodziców....Z resztą tutaj lekarz rodzinny nie chcę dawać skierowań na wyniki....
Jak jestem w Drawsku to położna wypisuję mi skierowanie a ginekolog podpisuje i mam za darmo wyniki....No ale musiałabym pojechać do Drawska no i tam zostać a jakoś nie cieszy mnie perspektywa siedzenia z pier*olnietymi teściami 😁
Wszystkie sklepy obeszłam i cholera jasna nie było pączków,ale bułka słodka też może być więc wciągnęłam 🙂
Kupiłam sobie za to majciochy bo niestety ale dupsko mi się prawie w żadne majtki nie mieści....Z resztą ja fig to może z 5 par miałam a tak to same stringi więc dokupuję....Kupiłam sobie miękkie 2 biustonosze,no i kupiłam Gabrysiowi smoczek 🙂
Strasznie mam obolałe piersi a wy kochane??
Jeśli chodzi o te"bambosze"to myślę,że są wygodne i to idealne rozwiązanie jeśli komuś puchną nogi 🙂
Ja dopinam swoje kozaczki i chodzę jeszcze w adidaskach jak nie chcę mi się zapinać kozaków....Nie chodziłam tej jesieni nawet w botkach na obcasie bo mnie nogi bolały 😞
Co do oporządzania się to faktem jest,że ciężko się oporządzić tam na dole 😞
Ja już mam problem z obcięciem pazurów na nogach no i nie powiem już nic o zakładaniu bielizny lub skarpetek 😁
Kochane strasznie łapią mnie skurcze w łydkach....Biorę magnez no i jakoś nie pomaga 😞

Malwina jak masz masażer to sobie masuj łydki,a jak nie to oliwka i masuj rękoma, jak miałam ten problem to tak robiłam i pomagało do tego 2 razy magnez i przestały mnie boleć łydki w ogóle

• Mamusia
Ja chodzę w botkach ciut nad kostkę one są akurat luźne na górze, więc wygodne.
Największy problem też jak Malwina mam z ubieraniem majtek i skarpet 🙂
No i też będę musiała dokupić jakieś wygodne figi.
Łóżeczko nam dziś przysłali 🙃 Mąż prowizorycznie skręcił żeby sprawdzić czy wszystko pasuje i jest ok. Teraz rozkręca i na razie je schowamy 🙂
Ale mamy radochę 🙂 Już sobie dzidziuśka w łóżeczku wyobrażamy 🙂 Mąż do mnie mówi "no to możesz już rodzić" hahaha 🙃

• Mamusia
Tynka te buty sa wstretne i jescze 300 zl? fatalne, dosyc, ze wygladam jak baryla to jeszcze takie okropne buty zakladac. Tragedia. To one sa modne w pl? szok. Ja sie cieszylam bo mam zawsze holewke odstajaca dobre 6 cm. A teraz leza idealnie. Ale maz mi kupil ze skory buty wygodne jak nie wiem co, czuje sie w nich jak w kaloszach, sa na koturnie gumowym. Nie sa zbyt eleganckie ale w porownaniu z tymi bamboszami sa ekstra. Pozniej je oddam mamie, i maz za prawdziwa skore dal 39 e, kozaki sa do kolan, firmy boomerang. Bo kolor jasny braz. Ceny w pl tragedia. 🙂
Malwina mi lekarz wypisuje badania z miesiecznym wyprzedzeniem. Moze zapytaj swojego rodzinnego by ci dal skierowania z wyprzedzeniem. Bys raz poszla po kilka, moze da rade tak zalatwic, a nie ty bulisz za cos co ci sie nalezy, przeciez skladki placilas. I teraz znow musisz placic. Chore. Za te 40 zl cos bys maluchowi kupila. 😉