Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
zycze Ci tego Snakerka!
A moj malzon w kulki sobie zacZyna leciec. W dzien mi pomaga, nie powiem ale k... w nocy nie. Jest weekend a on sobi eznowu w salonie spi. Nie jest juz chory wiec nie wiem co on sobie wyobraza.
A mi pomoc jak wczesniej ze Maly sie budzi on przebiera a ja karmie sie przyda, wcale nie gardze taka. Jak tak dalej bedzie to nie bede go do sypialni wpuszczac w ogole. A tym bardziej na igraszki. Juz ja sobie z nim rano pogadam. Hrabia jeden 😠 😠 😠 😠 😠

Dzisiaj mija 2 tygodnie odkad Aziz jest z nami 😆 MAGICZNE 2 tygodnie 🙃 🙃 🙃 i z dnia na dzien kocham mocniej i mocniej moje dziecko!!!!!

• Mamusia
Monia ale to leci szok, Azuniek już duży Bąbelek 2tygodniowy kto by pomyślał 😆 A my dzisiaj zaczynamy 40tc... i czekamy na wyjście naszego Królewicza Antosia 😁 😁 😁 W nocy mnie cały brzuch dziwnie bolał ale... skończyło się wizytą w wc na drugiej stronie i przeszło ehhh... to czekamy dalej 🥴

• Mamusia
Witajcie mamusie. 🙂 🙂 🙂
Pomeczylam meza, ale nic sie nie dzieje. DZis nocka zaliczona do udanych. Czekamy na Haneczke z niecierpliwoscia. Azizek juz ma 2 tygodnie, a Riccardo leniuch i nie zapowiada sie by chcial byc starszy od Krolewicza Antosia.

• Mamusia
Witam
u mnie z m się unormowało
ale nie dałam się mu dotknąć,
Chyba poczekam aż u was zacznie się coś dziać po tych baraszkach 🙂
Ja gdzieś czytałam że na tym etapie to juz powinno się używać prezerwatywy ale drugiej strony to właśnie sperma ma właściwości jak oxy.

Snakerka a jak ty liczysz że dziś zaczoł się 40tydzień jak ty za 3dni masz termin?
wg mnie 40tydzień zaczełaś w środę

Konefka trzymamy kciuki 🙂

• Mamusia
Wioletka to wg Twoich obliczeń nawet lepiej by wychodziło 🙂
W każdym razie liczę tak, że OM zaczynałam w nd 15/05 ... tu na brzuszku jak klikniesz na mój profil też się wyśw.40tc mimo że przy postach pisze 39tc4d...
Na stronie haczewski.pl też mi się zaczął 40tc..

• Mamusia
Nic mnie nie bierze, chciałam się wybrać dziś z m. na spacer ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie bo jak mówiłam na chodnikach cały śnieg się topi i jedna ślizgawka 🥴 Więc nawet z psem idąc pod blokiem niemal tiptopami się poruszałam żeby się nie wywalić.
A moja gin. i w szpit. też zawsze w ten sposób liczyli te moje tygodnie.. a Tobie mówisz inaczej wychodzi 🤔 To już nie wiem sama, w każdym razie finał tuż tuż 🙂

• Mamusia
Termin porodu = pierwszy dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące + 1 rok.
wg tego mi się zgadza
w przykładzie było Np. Jeśli 1. dzień miesiączki był 21 maja 2010 i dzień ten wypadał w piątek, to wg reguły Naegelego STP wypada: 28 lutego 2011 roku czyli w poniedziałek, a zatem będzie to 40 tydzień + 3 dni ciąży. Należy odjąć 3 dni i uzyskujemy wtedy prawidłową datę ukonczenia 40. tygodnia ciąży.
Podstawiając ten mój okres z 15/05/2011 by się zgadzało