Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Spokojnie 🙂
nie mam zamiaru przesadzać. chociaż troszkę bo jak wczoraj mi słonko na nie poświeciło to była porażka,
A mam okna od drogi na parterze.
A może coś się ruszy przy okazji 🙂

Też bym pospała ale córcia nie da 🙂

• Mamusia
Wioleta daj se spokoj z tymi oknami. A jak ci sie lozysko odklei, albo cie przewieje. Odpusc te okna. 🙂 🙂 🙂 Zona mego kuzyna strasznie byla zalamana i dlatego odczekali tylko 6 tygodni i juz starali sie o nastepne. Ja wszystkim powiedzialam, ze jestem w ciazy juz 12 czerwca. A oni dopiero poinformowali rodzine w pazdzierniku tak sie bali, by nie zapeszyc. Teraz tez nic nie mowia. co 2 tyodnie biegaja do lekarza.

• Mamusia
WWCALE SIE NIE DZIWIE IM. Ja o ciazy oprucz naszych mam i rodzenstwa powiedzialam dopiero jak sie 3 miesiac skonczyl. I to nie wszystkim rozpowiadalam. Z pierwsza ciaza tak sie cieszylismy i od razu powiedzielismy. A kilka dni po tym jak wyszedl pozytywny test poronilam. I potem za kazdym razem byly teksty ze nast razem sie uda bla bla bla i za kazdym razem konczyly sie takie rozmowy placzem.
6 tyg po to bardzo szybko.
Faktycznie Wiolagral nam zaginela. A do Ani wczoraj pisalam , to sie jeszcze toczy, ale tez juz ma dosc 😉

• Mamusia
Ona byla tak zalamana, ze lekarz powiedzial by jak najszybciej starali sie o nastepne.
Ja tez nie chcialam tak szybko mowic.Ale samo wyszlo. Sasiadka z dolu babcia, ktora ma 75 lat, powiedzila, ze poznala po meza oczach, ze ja w ciazy jestem. Czujecie? Maz poszedl tylko zapytac czy przyjdzie do nas na kawe i jej nic nie powiedzial. Ja ja chcialam zapytac o dobrego lekarza. Jeszcze jej nie zdazylam zapytac, ona jak weszla juz w drzwiach mowi do mnie, ze ja w ciazy. I jak poszlam do lekarza w pierwszy dzien by zrobic badanie na ilosc genatropiny kosmowkowej, lekarz od razu dal mi zwolnienie. Sam zaoferowal, ze co tydzien mi je bedzie dawal az do porodu. A ja dopiero bylam w 4,5 tygodnia ciazy. Mialam dostac miesiaczke w sobote 11 czerwca, test zrobilam 12 w niedziele, w poniedzilaek bylam juz u lekarza i od razu zwolnienie z pracy. 🙂 🙂 🙂 A tak wszedzie pisza ze trzeba pracowac do 7 miesiaca. 🙂 🙂

• Mamusia
http://mamdziecko.interia.pl/news/41-tydzien-i-wciaz-nic,1142080,2
Ja sie ubieram i z mezem jade do centrum handlowego. Poslucham ciebie Monisia wloze se mega podpaske bo jakby mi wody zaczely leciec bym zdazyla do samochodu wejsc. 🙂 🙂
maz juz zalatwilsobie urlop na 2 tygodnie wiec luzik. 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Hej kochane 🙂
Wielorybki trzymam za Was kciuki z całych sił 🙂
Mój mały coś dzisiaj nerwa ma 😞
Do moich rodziców przyszła paczka dla małego od mojej przyjaciółki mają mi później zrobić zdjęcia ubranek i wysłać to się wam pochwalę co mały dostał....
A ja idę walczyć z pracami kontrolnymi...
Agnese wpisz do tabelki 🙂
DiiDee 15.02. o 23:30 urodziła córkę Polę waga:3,430 gram i 56 cm
GRATULACJE 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny...
Ale miałam wczoraj dzień..Byłam z mężem zobaczyć jak idzie im rozbiórka naszego rodzinnego domu..a że była ładna pogoda to łaziłam i łaziłam po tych zaspach...a potem jak wróciliśmy do domu to takie mnie skurcze łapały-niestety znów nieregularne ale musiałam prawie ciągle leżeć nawet do wc ledwo szłam..Ale mineło mi niestety i teraz tylko mała się pręży i przeciąga..brzuch twardnieje i też ciągle wycieka mi taka mlekowata maź...
I nic tylko znów zostało czekać..a myślałam że te wczorajsze łażenie coś przyspieszy...

Hej !
Podczytuję Was od rana,ale dopiero teraz mam dwie ręce wolne żeby napisać 😆
Niespodziewanie była u nas położna. Mały miał wczoraj spory katar,tak chyrczał brzydko i dzwonilam do niej z pytaniem co robić. Dałam leki bez recepty i jest ok. Osłuchała go i jestem spokojniejsza. Kazała mi go już wietrzyć i pojutrze latać na spacer.
Najgorsze,że pękł mi jeden sutek 🤢 Leci z niego krew,ból przeogromny,nie mogę tą piersią karmić Alka. Muszę odciagać laktatorem i wylewać to mleko 😞 Więc od wczoraj jestem jak Amazonka- jedna pierś 😉

Wczoraj mnie coś naszło i posprzątałam we wszystkich szafach,poukładałam ubranka swoje i Alka. Poprasowałam Mężowi koszule, porobiłam pranie i... na wieczór nie czułam kręgosłupa 🤢

• Mamusia
A ja dzisiaj idę oglądać mieszkanie 🙂
Może moja Nina trafi już do nowego mieszkanka
Z wstępnych przeliczeń utrzymanie tamtego (2pokoje) wyniesie nas jakieś 50zł taniej niż tego co teraz wynajmujemy (kawalerka) więc nie myję juz tych okien 🙂
Mam nadzieję że w razie w teściowa i w sobotę już bedzie moja mama w Polsce to pomogą mi w przeprowadzce 🙂

• Mamusia
czesc mamuski i brzuchatki 🙂 brak czasu wiec nie mam jak was nadrobic ,marcel cierpi na brak snu 😠 wczoraj zasnal przy odkurzaczu dzis przy suszarce do wlosow inaczej nie mamy szans na nic 😞 ach wczoraj przyjechala bujaczka z pl i oczywiscie uzywamy ja przy kazdej okazji 😁 ,u nas wiosna !!! idziemy zaraz znowu na spacer 🙂 dostalam z polski espumisan dla dzieci i masc majrankowa wiec noc mieslimy spokojna 🙂
mielgo dnia

• Mamusia
A mi dzisiaj coś nogi bolą jakoś nie mam weny żeby cokolwiek robić..Dobrze że w zamrażalce mam gotowe zrazy na obiad właśnie w razie takiego samopoczucia więc tylko odmrożę i ugotuję ziemniaczki i obiad będzie gotowy 🙂
Pewnie żeby nie to że mąż chodzi do pracy to zjedlibyśmy cokolwiek ale wiem że ciężko pracuje to staram się żeby codziennie miał ciepłe danie.. 🙂
A ja dla siebie mam wczorajszy gotowany ryż więc podgrzeję sobie i zjem z soczkiem malinowym mniam 🙂
Pogoda też taka sobie niby odwilż ale śnieg pada od rana i słońca też nie ma,stąd też na pewno ten kiepski mój humor..
Mała też nie chce wyjść,,może faktycznie czeka do wyznaczonego terminu i urodzę w sobotę heh..choć słyszałam że dziewczynki często rodzą się przeterminowane ehhe 🙂
timecontrol 15-świetne ubranka piękniutkie 🙂

• Mamusia
4 wielorybki najbardziej teraz walczą o poród 🙂 (udzielają się)
Ja, WiolaGral, Snakerka i Agnese

Ale jak wypali z tym mieszkankiem to ja spokojnie mogę poczekać do terminu.
Tylko znając życie to jak wypali z mieszkaniem to jeszcze dzisiaj pójdę rodzić i wszystko na męża głowie zostawię 🙂

• Mamusia
Ja na mego synka mowie juz gnojek, nie slucha rodzicow, robi co chce.Wlasnie wrocilismy. Pogoda super 18 stopni, zero chmur, widac piekne Alpy i snieg.
Malwina sliczne ciuszki. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Polazilam, nic nie dalo, zero skurczy. 🥴 🥴 🥴
Nazarlam sie jak prosie i czuje sie jak swinka. Waga na szczescie stoi 80 kg.
Tynka ale ci wspolczuje z tym peknieciem, a moze nakladki uzywaj.

Aga,już jest lepiej 🙂 Nie krwawi przynajmniej i Aleksander może z niej jeść. Fakt boli,ale ogólnie karmienie dla mnie jest bolesne 🤢 przynajmniej sam początek a później jest ok.
Właśnie królewicz usnął,nakarmiłam go sztucznym ☺️ ale chciałam żeby pospał. Ubrałam go jak na spacer,cieplutko i zamknęłam w pokoju,gdzie się wietrzy. Niech pośpi trochę w zimneijszym powietrzu. U mnie dzisiaj pogoda super, co prawda -1, ale słoneczko świeci i w powietrzu czuć wiosnę ! 🙂
Alek ma już pesel,więc zarejestrowałam go do ortopedy- jutro wyprawa.
Monia u mnie też jest Henio i na dodatek krwawiący. Nie mam teraz jak pójść do lekarza,który to obejrzy. W marcu ide do ginekologa,niech zobaczy o co tam chodzi 😞 No ale ból przy xxx straszny 🤢
A i dzisiaj odważyłam się obejrzeć "tam na dole". Spodziewałam się poszarpanych ran, postrzępionej skóry 😆 Bóg Jedyny wie czego jeszcze a tu miłe zaskoczenie,bo wszystko wygląda jak przed porodem 😎 No może nie wszystko,bo wejście jest u dołu zszyte,bo mimo nacięcia pękło 🤢 Nie wiem w jaki sposób z Mężem będziemy się przytulać... 😮
No,ale w USA płacą grube krocie za rekonstrukcję błony dziewiczej - ja mam coś na ten kształt 😁

Nabyłam też leżaczek-bujaczek,wylicytowałam za.. 120 zł 🙂 sama poskręcałam i zrobiłam sesję 😉
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/72/zdjcie328.jpg/][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/980/zdjcie328.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]