Skocz do zawartości

Mamusie na luty 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ja także dostałam zwolnienie na miesiąc. Niestety mam wpisane leżenie a od niedzieli zostaje w domu na 2 tygodnie sama i już mnie to przeraża jak to będzie. Mam nadzieje, że jakoś sobie poradzę najgorsze to zakupy bo wszystko po 15 bo boję się kontroli a jeść coś muszę 🥴
Muszę Wam się jeszcze pochwalić, że wczoraj na 100% poczułam mojego Stasia 😆 😆 😆
Wcześniejszych ruchów nie byłam pewna bo to moje pierwsze dziecko.

• Mamusia
Witam mamusie:*
Ja pospałam do 11 zeszłam na dół , pobawiłam się z Bartka siostry synem,poszliśmy z teściową na miasto,nowy fajny lumpeksik otworzyli u nas i byłam zobaczyć za spodniami ciążowymi niestety nie znalazłam bo jak były to były takie ogromne w pupie,że z 3 osoby by się zmieściły 😞
A ja czuję się dobrze....jeszcze tydzień i mamy USG nie mogę się doczekać....
Maluszek daje o sobie znać ....Czasami się dziwię,że mu się spać nie chce,bo tak na prawdę to nie wiem kiedy śpi bo ciągle się wierci 🙂

• Mamusia
U mnie w lumpeksach też ciężko znaleźć spodni ciążowych,anie też ogrodniczek żadnych..na szczeście mam kilka par dresów żeby po domku chodzić a do lekarza mam specjalne spodnie ciążowe.
a dziś mialam ochotę na spagetti a jak zrobiłam i zjadłam to teraz jakoś ciężko mi na żołądku.. 😞

• Mamusia
Witajcie 🙂 Byłam dziś u rodzinnego i dostałam L4 na 3dni (od wczoraj do piątku) no i jutro mam nadzieję, że moja gin będzie żebyśmy mogli obejrzeć dziedziątko! I wtedy powinna mi na miesiąc normalnie zwolnienie wypisać od soboty.. Jejku, tak się nie mogę doczekać tego usg! A poza tym dzisiaj straaasznie boli mnie głowa... nie wiem może to ta pogoda jesienna.. A co do kosmetyków to na razie używam Perfecta Mama z Daxa - krem na rozstępy... fajnie nawilża, skóra jest elastyczna ale.. niestety drażni mnie zapach, nie po samym użyciu ale tak po kilku godzinach... kojarzy mi się z wymiocinami 😞 jak skończę opakowanie na pewno zmienię na coś innego.
Konefka gratuluję pierwszych ruchów!! Ja nadal wytrwale próbuję je wyczuć i odróżnić od innych 🙂

• Mamusia
to nieźle przepłaciłam 😠 dałam 25zeta ehh.. Nie wiem czy znacie już taką stronkę promobaby.pl są tam super- i hipermarketowe promocje dla dzieciaków zebrane i aktualizowane na bieżąco i można wyszukać wg artykułów albo konkretnej sieci sklepów. Przydatna stronka 🙂

• Mamusia
kurczę, chciałam wkleić link na allegro bo znalazłam ZESTAW STARTOWY TOMMEE TIPPEE 0%BPA za 54,50zł
Zestaw zawiera:
- 2 butelki 150 ml
- 2 butelki 260 ml
- 2 smoczki o średnim przepływie pokarmu, odpowiednie od 3 m+
- 4 smoczki o wolnym przepływie pokarmu, odpowiednie od 0m+
- 1 pierwszy kubek explora z uchwytami, odpowiedni od 6m+
Smoczki do stosowania z butelkami closer to nature Tommee Tippee
Co o nim myślicie? Może mamy które już testowały jakieś butelki podpowiedzą czy warto?

• Mamusia
Mi siostra w Danii kupila 3 butelki po 260 ml, ze smoczkiem firmy tommee tippee coloser to nature, smoczek ma ksztalt piersi i jest ze slikonu. Najgorzej bo wszyscy pisza, ze w Ameryce te butelki wycofuja bo ten slikon ponoc jest rakutworczy. I te butelki bardzo przecenili w Danii i ponoc w Austrii. Za 3 butelki siostra na zlotowki dala 25 zl. 😞 A w Polsce to ponoc nowosc i strasznie reklamuja. 😞 Na opakowaniu, napisane jest, ze smoczek imituje naturalnoa gietkosc, uczucie oraz ruchy matczynego sutka.

• Mamusia
Niby \"głupie butelki\" a swoje będą kosztowały ..zastanawiam się czy z tych antykolkowych faktycznie korzysta się jak dziecko ma kolki czy można cały czas? i czy taka butelka faktycznie te kolki redukuje...Patrzę właśnie na allegro na sprzedawcę rajrodzica-pl dużo osób kupuje jak kliknęłam sortowanie wg ilości kupionych.. aż korci, żeby jakieś zakupy zrobić 🙂 Wszystko wydaje się takie fajne np. te pieluchy tetrowe i flanelowe kolorowe, takie słodkie wzorki mają 🙂

• Mamusia
Moja siostra uzywala tych anty-kolka a dzicko i tak kolke mialo. Znowu kolezanka uzywala zwyklych butelek i dziecko kolek nie mialo. Nie wiem czy to moze od dziecka zalezy, a nie od butelek, czy lapczywie pije i polyka razem z powietrzem, czy to zalezy od diety matki. 😉

• Mamusia
Wioletka ja na zaparcia próbowałam jogurtów,maślanek,orzechów włoskich i laskowych,napar ze śliwek suszonych piłam...a najbardziej pomagało mi jedzenie wszystkiego.zdarzało się,że jadłam np. jogurt zajadałam grzybkami w occie a później jadłam budyń....A teraz jakoś mi już te zaparcia troszkę przeszły....A i jeszcze buraczki mnie ruszały:P
Podobno butelki AVENTU są ok...akurat mojego narzeczonego siostry syn pije z tych butelek .....Nawet są smoczki z tej firmy maja 3 dziurki i wybiera się dziecku jak szybko ma lecieć mleko i mały się nie dławi a na serio od małego bardzo łapczywie pije:P
Ja jako ciocia jego bardzo lubie go karmić z tych butelek i z tego smoczka 🙂
A zaopatrzyłyście się już w jakąś książkę z przepisami dla dzieci??Bo ja nie chciałabym dawać mojemu dziecku gotowych słoiczków....

• Mamusia
Ja na razie nad przepisami się nie zastanawiam, myślę, że jak już będzie potrzeba... za jakieś 10 czy 12 m-cy 🙂 to na pewno będę w necie szukała .
Co do coli, to przed ciążą nie piłam prawie w ogóle bo zazwyczaj miałam po niej bóle brzucha lub wzdęcia a teraz... mogłabym pić "litrami" 🙂 nie wiem ale jakoś bardzo mi teraz smakuje.

• Mamusia
Witajcie brzuchaczki. Ja dopiero wstalam. Dobrze, ze mam obiad na dzis tylko podgrzeje. Wczoraj zajadalam sie frytkami i w kocu moglam sie porzadnie najesc. Chyba moj synek tez bedzie lubial frytki jak ja. Ja zawsze pilam kole a teraz nie moge nic gazowanego, soki musze rozcienczac woda bo tak same jakos przez gardlo nie chca przejsc. A od 2 dni najbardziej smakuje mi woda z kranu. Ta w butelkach stoi i mi smierdzi plastikiem. Ja jogurty w dzien w dzien jem, o maslance moge pomarzyc. W sklepach nie ma. Na zaparcia pomaga mi winogron. Snakerka trzymamy kciuki za twojego bobaska i Ciebie.