Skocz do zawartości

Shopping ;-) | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
Laseczki zastanawiam się od dłuższego czasu nad kupnem wózka Espiro GTX 3w1
allegro.pl/wozek-espiro-gtx-fotelik-dla-bobasa-super-i1708691520.html
Cena dość wysoka, ale teściowie chcą nam kupić:P Czy wiecie coś może na temat tych wózków??
buziaki:***

Fajny ten wozek, mi sie bardzo podoba 🙂

• Odpowiedzi 484
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cena dość wysoka, ale teściowie chcą nam kupić:P Czy wiecie coś może na temat tych wózków??

Fajny wozek, mnie zniechecilaby jednak do niego waga : 18,5 kg to duzo...
Co do xlanderow to kolezanka ma i jest zadowolona, mi przeszkadza brak mozliwosci przekladania siedziska spacerowki....Jak ja znajde wozek idealny?? 🥴 😮 🙂

• Mamusia
wanilia napisał(a):

18,5 kg? nie zwrocilam uwagi, to na prawde duzo, moj wypasny rowe z pelna amortyzacja chyba tyle nie wazy... a po schodach nie mam sily go nosic.

Fajny wozek, mnie zniechecilaby jednak do niego waga : 18,5 kg to duzo...
Co do xlanderow to kolezanka ma i jest zadowolona, mi przeszkadza brak mozliwosci przekladania siedziska spacerowki....Jak ja znajde wozek idealny?? 🥴 😮 🙂

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny,
Czy ktoras uzywala lub chce uzywac pieluszek eko/wielorazowych tzw. nowej generacji? 🙂

nawet mi to do głowy nie przyszło 🤢 jestem nastawiona na pampersy, a flanelki i tetry tylko jako przytulaczki i wycieraczki 😉

• Mamusia
🙂 Wbrew pozorom dziecko nie jest zawijane w tetre czy flanele 🙂 Takie pieluszki skladaja sie z kilku czesci, otulacza, pieluszki - czesto mikrofibra lub bawelna ekologiczna, plus na wieksze siusiu bambusowe wkladki, i jednorazowe papierki do splukania w toalecie. Czytalam wiele opini i czesto mamy po wiecznych odparzniach pampersowych przerzucily sie na ekologiczne - jak reka odjal 😁
Wiec wbrew pozorom moze to byc znacznie lepszy wybor dla dziecka. I toche mniej ton odpadow dla srodowiska 🤪

• Mamusia
coquelicot - jest w tym trochę racji, szczególnie jeśli chodzi o aspekt ochrony środowiska, ale ja stawiam na wygodę, wyobrażasz sobie przy takim małym dzieciaczku, które potrafi zrobić do kilkunastu kupek na dobę prać to, biorąc pod uwagę, że wszystkie urodzimy w środku zimy, więc gdzie to suszyć ? trzeba by ich mieć niezły zapas, a tanie to to nie jest!!!

• Mamusia
meliska napisał(a):
coquelicot - jest w tym trochę racji, szczególnie jeśli chodzi o aspekt ochrony środowiska, ale ja stawiam na wygodę, wyobrażasz sobie przy takim małym dzieciaczku, które potrafi zrobić do kilkunastu kupek na dobę prać to, biorąc pod uwagę, że wszystkie urodzimy w środku zimy, więc gdzie to suszyć ? trzeba by ich mieć niezły zapas, a tanie to to nie jest!!!

Dla mnie aspekt ekologiczny jest bardzo istotny. 🙂 Tanie to nie jest, boto jest spory wydatek na jeden raz, jednak w rezutacie jest to znacznie tansze niz jednorazowki. Nie wiem, ale mnie sie wydaje, ze dla dziecka sa lepsze takie pieluszki, z reszta jednorazowki tez sa eko, caklkowicie sie degraduja 😆 Tak jak pisalam opinie mam wskazuja na to, ze pieluszki eko znacznie lepiej sie sprawdzaja jesli chodzi o ochrone skory. No a wygoda, no tak niestety na to stawiamy najczesciej w dzisiejszych czasach. Pranie ciuszkow i tak bedzie na tyle czeste, ze nie ma tu chyba roznicy - pieluszki mozna prac z ubraniami, bo wczesniej sie je dezynfekuje, a susza sie szybko, gora jedna doba. Wiec wcale nie trzeba zawalic pokoju pieluchami. 😆 Ja jestem raczej zdecydowana.

• Mamusia
a ja wam powiem cos smiesznego 😜P ja postanowilam ze chociaz sprobuje jak to jest przewijac dziecko jak to sie robilo kiedys i kupilam 60 pieluszek tetrowych i takie majtki bawleniano-seratkowe.... i bede probowala chociaz w dzien małemu zakładac tetre 🙂) bo na noc i wyjazdy na bank pampers ale w dzien nawet chociaz z 4-5 h sprobuje jak to jest.. jak sie nie sprawdzi to zrezygnuje z tetry calkowicie i bedzie tylko pamiatka w postaci stosu tetry :P

• Mamusia
chloe ja tak samo jestem za leniwa na takie rzeczy 😁

także wybieram wygodę i pampersy nie wiem czy wytrzymałabym smród kupy itd.. po za tym wiem że mojego dziecka ubrania będę prała często ale nie wyobrażam sobie wkładania ubrań razem z kupą do jednej pralki.. trochę to nie higieniczne
ale każdy ma swoje zdanie 🙂

• Mamusia
pammat napisał(a):

także wybieram wygodę i pampersy nie wiem czy wytrzymałabym smród kupy itd.. po za tym wiem że mojego dziecka ubrania będę prała często ale nie wyobrażam sobie wkładania ubrań razem z kupą do jednej pralki.. trochę to nie higieniczne

dokladnie, mam te same obawy, moja mama mowi ze prala recznie w miskach kupy, ja sobie siebie jakos nie wyobrazam 😁 meza tym bardziej 😁

• Mamusia
pammat napisał(a):

Tak jak napisalam pieluszki maja kilka elementow wiec kupy w pralce nie bedzie 😁 Smrodu raczej tez nie, a pampersy tez smrodki przepuszczaja bez przesady.

• Mamusia
z doswiadczenia jesli moge sie wypowiedziec o pieluchach tez probowalam tetrowych z ciekawosci -szybko mi przeszlo dziecko krocej spi bo siuku niema grze sie wchlonac, przy pampersach niema porownania czysto szybko i moja coreczka nigdy niemiala odpazenia!!!!!! ja po kazdej kupce bralam mala i opukiwalam jej dupke pod bierzaca woda - moja mama pielegniarka mowila ze mam uwazac na husteczki ze razem z moczem lub kupka moga powodowac zapalenia itp wiec z grubsza wycieralam husteczka pozniej woda , acha u nas zabronione jest tez pdrowania pupy dziecka ale pwenie takie rzeczy wiecie....

pozdrowionka

• Mamusia
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny,
Czy ktoras uzywala lub chce uzywac pieluszek eko/wielorazowych tzw. nowej generacji? 🙂

Ja myślę intensywnie o tych pieluszkach 🙂
Ostatnio znajoma położna mówiła, że jednego pampersa robi się z pół wiadra granulatu - sama chemia.
Sama tetra rzeczywiście mnie nie przekonuje, ale te nowoczesne czemu nie 🙂

• Mamusia
chamster napisał(a):
coquelicot napisał(a):
Dziewczyny,

Ja myślę intensywnie o tych pieluszkach 🙂
Ostatnio znajoma położna mówiła, że jednego pampersa robi się z pół wiadra granulatu - sama chemia.
Sama tetra rzeczywiście mnie nie przekonuje, ale te nowoczesne czemu nie 🙂

Otoz to, pamersy i inne jednorazowki to chemia dla dziecka (stad czesto mamy skarza sie na odparzenia czy podraznienia skory), no i tony odpadow. A te nowoczesne wiele wspolnego z tetra nie maja wspolnego. Tu mozna sie zapoznac o co chodzi http://www.youtube.com/watch?v=QdGPZXSq_sc 🙂