Skocz do zawartości

Shopping ;-) | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
novaM napisał(a):
Ojjj Chloe...jeśli o zakupy chodzi to chyba zazdroszczę Ci posiadania tego wszystkiego już w domu 🙂
A co do męża to współczuję na serio bo wiem co to znaczy, a jeszcze w takim momencie 😞
Ale też oczekiwanie na baby bardzo mobilizuje więc musi być dobrze 🙂

tez sie ciesze ze mamy juz zakupiona jakas czesc wyprawki, ale same zakupy tez daly nam troche radochy 🙂 🙂 🙂
co do meza to trudno... trzeba bedzie troche przyciagnac pasa, a przynajmniej bedzie mial wiecej czasu zeby pomoc mi w przychodni. Damy rade 🙂

coquelicot my dostaniemy tylko wozek od dziadkow, reszte musimy kupic, wiec powoli, co miesiac robimy jakies zakupy. mielismy dostac od kuzynki ciuszki i inne, ale po jej tekstach, ze ma wszystko wrocic w niezmienionym stanie to ja juz wole chyba kupic niz zeby potem sluchac...ech.. a moi rodzice dali jej wszystko po moim bracie, a teraz te rzeczy juz sie prawie do niczego nie nadaja....

• Odpowiedzi 484
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
chloe napisał(a):
novaM napisał(a):
Ojjj Chloe...jeśli o zakupy chodzi to chyba zazdroszczę Ci posiadania tego wszystkiego już w domu 🙂
A co do męża to współczuję na serio bo wiem co to znaczy, a jeszcze w takim momencie 😞
Ale też oczekiwanie na baby bardzo mobilizuje więc musi być dobrze 🙂

tez sie ciesze ze mamy juz zakupiona jakas czesc wyprawki, ale same zakupy tez daly nam troche radochy 🙂 🙂 🙂
co do meza to trudno... trzeba bedzie troche przyciagnac pasa, a przynajmniej bedzie mial wiecej czasu zeby pomoc mi w przychodni. Damy rade 🙂

coquelicot my dostaniemy tylko wozek od dziadkow, reszte musimy kupic, wiec powoli, co miesiac robimy jakies zakupy. mielismy dostac od kuzynki ciuszki i inne, ale po jej tekstach, ze ma wszystko wrocic w niezmienionym stanie to ja juz wole chyba kupic niz zeby potem sluchac...ech.. a moi rodzice dali jej wszystko po moim bracie, a teraz te rzeczy juz sie prawie do niczego nie nadaja....

Hahaha też wolałabym nie brać 😆 Na szczęście moja siostra daje na wieczność 🙂

• Mamusia
no ja też mam już dużo nie mam tylko wózka,łóżeczka,proszku do prania i pampersów tych najważniejszych rzeczy
ubranek mam już sporo i jeszcze dostanę od siostry na wieczność a jak ona kiedyś urodzi to jej podam z powrotem i tak będziemy sobie podawały 🤪
Wanienkę ze stelażem i wbudowanym termometrem też od siostry mam więc jest dobrze
aaaaa i jeszcze co jedyne to kosmetyki jeszcze 😜

• Mamusia
chloe napisał(a):
ania- napisał(a):
guga je czekam na te namiary na lozeczko 🙂

jestem zainteresowana

Ania, ja widzialam te lozeczka na stronie firmy klups: Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

A ta firma jest dostepna w wiekszosci sklepow dzieciecych oraz na allegro 🙂

Materac 55x90 to ok 110zl
Tutaj podaj wyświetlaną nazwę linku...

• Mamusia
kasiuniaa1603 napisał(a):
Dziewczyny myślałyście już o laktatorze?? Ja znalazłam fajną ofertę i zastanawiam się nad kupnem. http://allegro.pl/laktator-philips-avent-butelka-smoczki-model-2011-i1749501108.html

ja kupie dopiera jak sie okaze ze jest potrzebny 🙂...chyba ... 🤔

• Mamusia
Dziewczyny myślałyście już o laktatorze?? Ja znalazłam fajną ofertę i zastanawiam się nad kupnem. http://allegro.pl/laktator-philips-avent-butelka-smoczki-model-2011-i1749501108.html

Mi siostra poradziła kupić. Obie siostry używały z Avent więc chyba warty polecenia. Z resztą butelki też z Avent będę kupować.

• Mamusia
guga napisał(a):

A ja już mam - chicco ręczny - dostałam od siostry, ale jak się sprawuje to nie wiem, bo nie używała. A jak zajdzie taka potrzeba to się najwyżej zakupi jakiś elektryczny 🙂

• Mamusia
meliska napisał(a):
guga napisał(a):

A ja już mam - chicco ręczny - dostałam od siostry, ale jak się sprawuje to nie wiem, bo nie używała. A jak zajdzie taka potrzeba to się najwyżej zakupi jakiś elektryczny 🙂

Ja z Olą miałam ten ręczny Chicco, taki mały i szczerze mówiąc to może 3 razy go użyłam 😜
Najlepiej, najwygodniej i najszybciej szło mi jednak uciskanie i wyciskanie pokarmu całymi dłońmi 🙂
Położna w szpitalu mi pokazała jak to zrobić i korzystałam jak tylko potrzeba taka zaszła 🙂
Super sprawa bo wtedy przy masowaniu i uciskaniu pokarm "schodzi" ze wszystkich kanalików i piersi nie twardnieją 🙂 A przy laktatorach pokarm ściągany jest tylko z okolic brodawek i i tak trzeba piersi masować żeby pokarm "zszedł' niżej więc trochę zachodu z tym na początku i często śmiesznie to wygląda 🙂 No i stresują się mamusie bo tu trzeba nacisnąć a tu przytrzymać a tu jeszcze masować 😮
Wielki szacun dla mamusiek z tego korzystających ja nie jestem aż tak cierpliwa 🙂

• Mamusia
novaM napisał(a):
meliska napisał(a):
guga napisał(a):

Ja z Olą miałam ten ręczny Chicco, taki mały i szczerze mówiąc to może 3 razy go użyłam 😜
Najlepiej, najwygodniej i najszybciej szło mi jednak uciskanie i wyciskanie pokarmu całymi dłońmi 🙂
Położna w szpitalu mi pokazała jak to zrobić i korzystałam jak tylko potrzeba taka zaszła 🙂
Super sprawa bo wtedy przy masowaniu i uciskaniu pokarm "schodzi" ze wszystkich kanalików i piersi nie twardnieją 🙂 A przy laktatorach pokarm ściągany jest tylko z okolic brodawek i i tak trzeba piersi masować żeby pokarm "zszedł' niżej więc trochę zachodu z tym na początku i często śmiesznie to wygląda 🙂 No i stresują się mamusie bo tu trzeba nacisnąć a tu przytrzymać a tu jeszcze masować 😮
Wielki szacun dla mamusiek z tego korzystających ja nie jestem aż tak cierpliwa 🙂

Bo chyba z wieloma rzeczami tak jest, wydaje się, że trzeba je mieć a tak naprawdę spokojnie można się obejść. I ja trochę tą komercję chcę obejść łukiem -nie szaleję.

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Ok, więc jest 🙂 To mój wózek, teraz proszę o radę, w jakim kolorze dobrać dodatki typu parasolka czy torba żeby go trochę rozweselić? Srebrna gondola nie ułatwia zadania..

Jest naprawde ładny 🙂 a dodatki... myśle ze tylko jasny popiel...niec wiecej nie poszalejesz... chyba ze idziesz na calosc i dodasz czerwony 🙂