Skocz do zawartości

Shopping ;-) | Forum o ciąży

guga

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 484
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny zdecydowałam się wreszcie na pościel i żeby nie zmienić zdania od razu kupiłam. Nie jest może najtańsza ale mi idealnie pasuje kolorystycznie do kącika dziecięcego 🙂
http://allegro.pl/6-ele-mega-hafty-90x120-s-l-i-c-z-n-a-baby-lux-i1816813182.html
wzór ślimak żółty, czyli ta pierwsza

• Mamusia
wanilia napisał(a):
dziewczyny zdecydowałam się wreszcie na pościel i żeby nie zmienić zdania od razu kupiłam. Nie jest może najtańsza ale mi idealnie pasuje kolorystycznie do kącika dziecięcego 🙂
http://allegro.pl/6-ele-mega-hafty-90x120-s-l-i-c-z-n-a-baby-lux-i1816813182.html
wzór ślimak żółty, czyli ta pierwsza

sliczna...naprawde. 😜

• Mamusia
Pammat leżaczek śliczny i wygląda na stabilny. Ja wczoraj kupiłam w lumpku bluzę 6-9mcy i tak jak Ty mówisz że robisz zakupy dla księżniczki tak ja do męża jak wrócił : zobacz co kupiłam dla naszej małej hippiski 😁 A bluza szara z megakolorowym haftowanym kwiatkiem.

• Mamusia
Dziewczyny, czy któraś z Was potrzebuje śpiworka? Ja kupiłam ten, o którym kiedyś pisałyśmy w Lidlu, a wczoraj znajoma mi 2 przyniosła i mam teraz 3... za dużo zdecydowanie. Jak coś to mam do odsprzedania nówkę z metkami na 70 cm, błękitny z pieskiem, może być i dla chłopca i dla dziewczynki.

• Mamusia
pammat napisał(a):
nadia85 mam taką koszulkę numer 26 białą mój mi kupił na początku ciąży jeszcze troszkę i będzie mi za mała 😁

Tak myślałam, że ją już gdzieś widziałam... zdjęcie w niej zamieszczałaś 🙂 super..
Zastanawiam się tylko, jaki rozmiar zamówić, coby w nią się mieścić do porodu 😁

• Mamusia
nadia85 napisał(a):
pammat napisał(a):
nadia85 mam taką koszulkę numer 26 białą mój mi kupił na początku ciąży jeszcze troszkę i będzie mi za mała 😁

Tak myślałam, że ją już gdzieś widziałam... zdjęcie w niej zamieszczałaś 🙂 super..
Zastanawiam się tylko, jaki rozmiar zamówić, coby w nią się mieścić do porodu 😁

tez mam taki dylemat jesli chodzi o te koszulki nocne i pizamy, hehe. kto to wie.... 😁

• Mamusia
Wiem ze temat materacyków był juz poruszany ale nie mogę znaleźć...Pamiętam że guga pisała że jej ortopeda nie poleca tych z gryką i kupiła lateksowy. Dla mnie to jednak troche drogo i skłaniam sie ku materacowi pianka-kokos. Byłam w sklepie, moga takie sprowadzic za ok 70 zł. Nie chce kupować w necie bo do kolezanki przyszedł śmierdzący (był nowy) i ostatecznie leciała do sklepu po kolejny...Rozejrzałam sie w tym sklepie przy okazji i ceny załamujace. Jednak chyba będą zakupy drobnicy na allegro

• Mamusia
wanilia napisał(a):
Wiem ze temat materacyków był juz poruszany ale nie mogę znaleźć...Pamiętam że guga pisała że jej ortopeda nie poleca tych z gryką i kupiła lateksowy. Dla mnie to jednak troche drogo i skłaniam sie ku materacowi pianka-kokos. Byłam w sklepie, moga takie sprowadzic za ok 70 zł. Nie chce kupować w necie bo do kolezanki przyszedł śmierdzący (był nowy) i ostatecznie leciała do sklepu po kolejny...Rozejrzałam sie w tym sklepie przy okazji i ceny załamujace. Jednak chyba będą zakupy drobnicy na allegro

Byle nie gryka bo podobno dziecko jak Fakir spi....
Ja zainwestowałam ze wzgledu na alergie męża i jeszcze to ze łózeczko mam na 5 lat...

• Mamusia
wanilia napisał(a):

dlatego materacyk trzeba kupic wczesniej zeby wywietrzal porzadnie. u nas mebelki juz stoja i wietrzeja, ale nadal mocno je czuc... a materacyk wiadomo, chyba najwazniejszy jest. no i u nas jak u gugi, wieksze lozeczko, ma byc na dluzej wiec inwestujemy w materacyk.

• Mamusia
meliska napisał(a):
Chloe a Ty zakupiłaś już ten materac lateksowy, do którego linka podawałaś niedawno, bo ja intensywnie się nad nim zastanawiam... w przyszłym tygodniu mam zamiar już jakiś kupić

Przymierzam sie do niego caly czas, czytalam o nim duzo i pisalam nawet do sprzedawcy. Najwazniejsze ze jest z litego kawalka lateksu a nie zmielonego i ze ma otwory wentylacyjne oraz duza zawartosc naturalneg kauczuku. Mysle ze go zakupimy jakos w pazdzerniku. 🙂

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
zakupilam kojec dla mojego synusia 🙂 bo łózeczko drewniane juz mam po siostrzenicach a bede musiala cos dac do mamy jak ja juz wroce do pracy wiec dlatego zdecydowalam sie na kojec zobaczymy co sie bardziej sprawdzi 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/403/51p0mmi6ljl.jpg/][IMG]http://img403.imageshack.us/img403/2004/51p0mmi6ljl.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

a dzis pewnie zamówie tez butelki avent na allegro caly zestaw 4 butelek za ok 60 o wiele bardziej sie opyla niz w skelpie.....

• Mamusia
http://allegro.pl/medyczny-termometr-aqua-therm-dla-dziecka-14w1-i1817304822.html

na allegro te najbardziej chodliwe ale poczekamy pewnie na jakies opinie grudniowych mamusiek 🙂

własnie ja chcialabym juz taki na pare dobrych lat wiec tez ze smoczkiem odpada...... moj synus bedzie mial smoczek max do 1,5 roku 🙂 (zobaczymy jak bedzie w praktyce...... 😉)