Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
wiecie co mam dzis jakis glupi dzien 🤢 to codzienne wicie gniazda doprowadza mnie do szalu, ciagle to samo latam ze sciera odkurzaczem juz mnie mdli ta rutyna a przeciez prze pobyt w szpitalu i tak zdazy sie nakurzyc i posprzata mi mama bo moj maz ma nawet trudnosci ze schowaniem deski po sniadaniu 😠 mowie Wam chce juz miec porod z glowy bo teraz to sie siedzi jak na minie nie wiadomo kiedy wybuchnie 😉 zero oznak zero skurczy zero boli ogrom nadzieji ze moze dzis 🙂

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Asieńka możemy się wymienić ja będę sprzątać u Ciebie a Ty u mnie 🙂 czyjeś kąty zawsze inaczej się sprząta 🙂

Ja nienawidzę ścielić łóżka wrrr....jak mała będzie to nikt mnie do tego nie zagoni 🙂

• Mamusia
asienko i na Ciebie przyjdzie pora-kazda z nas 🙂 ja tez juz sie nie moge doczekac-wszystko gotowe,poskladane,poprasowane i stoi takie puste lozeczko 😞 😞
ale pomysl,ze tak niewiele nam zostalo 🙂 🙂 🙂 to ,ze juz blizutko udowadnia nam kazda z nas,ktora urodzila 🙂 🙂 tez dopeiro co mialy tydzien 37-39 a juz sa Po-nastepne bedziemy My 🙂 🙂 🙂 🙂 😞):

Dziewczynki mam pytanie...wszyscy mówią że dziecko przed porodem jest mniej aktywne,ale przed porodem kilka tygodni,dni,godzin? I jak mało aktywne jest? Ciągle śpi?? Bo moja to wojownik jakiś i ciągle wierci mi dziurę w brzuchu.

• Mamusia
U mnie dzisiaj typowo irlandzka pogoda...leje deszcz,woeje wiatr 😞 😞 a chcialam z corciami na plac zabaw jechac 🙂 Maja ma wolne od szkoly do 12 kwietnia,moze przez te 2 tyg bedzie kilka dni ladnych 🙂 wraca do szkoly 12 kwietnia
13 kwietnia skonczy 7 lat
13 kwietnia mam wizyte w szpitalu
13 kwietnia to moj termin porodu 😁 😁ale data 🙂

• Mamusia
klapi to chyba Ty pisalas ,ze bylas na KTG i mialas skurcz na 100???? czulam,ze urodzisz bo to juz mocny skurcz 🤨 🤨
MNIE DZIS NAD RANEM JEDEN OBUDZIL BARDZO MOCNY-TRZYMAL Z 10 SEKUIND,ale cisza-jestem przekonana,ze przenosze-pojade pewnie tego 13 na wizyte-umowia mnie za 10 dni czyli 23 na wywolanie i pewnie wywolaja 😞 jak raz chociaz chcialabym pojechac normalnie z bolami z domu i uordzic 😞 😞

Klapciu ile dni po porodzie trzeba iść do lekarza?? On wtedy też zagląda w pipkę? 😮 a jak to będzie boleć??

Ja pamiętam że po poronieniu miałam tak straszną traumę że przed wizytą się rozpłakałam jak małe dziecko i bałam się pójść,wejść na fotel że to może boleć tak jak wtedy gdy mnie czyścili. Nie wyobrażam sobie siebie po porodzie.

• Mamusia
Ilonka- każa po 6 tygodniach. Ale ja juz miała umówiona wizyte, bo to moja ciązowa 🙂 Bo w szpitalu nie zagladali i chce zeby mnie obejrzał jednak, dla swietego spokoju.
Szwy są rozpuszczalne i nie trzeba zejmowac.

Tak w 3 dni przed porodem miała skurcz 110 ale wogóle mnie nie bolał.

Brzuch miała do konca wysoko, az sie pielegniarki na porodówce dziwiły a Hania do samoego konca aktywna. Jak si ezaczęło to juz nie fikała 🙂

Ale ja jestem przypadek "ekspres" wiec 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
ilonka to czekamy na wieści od Bogusi i Iskierki

do gina po porodzie to sie idzie jakis miesiąc po, żeby zobaczyć czy to sie wszystko dobrze goi no i omówić sprawę przyszłej antykoncepcji 😁 - u mojej jest taki zwyczaj.

• Mamusia
Klapi no ty to ekspress rzeczywiście 🙂 czasem sie zastanawiam czy mnie też tak na momencie weźmie 🙂 w środe mi sie zaczyna 37 tydz więc już można rodzić 😁 i czujnie obserwuje każdy swój ruch, tzn mojego organizmu tzn jej 🙂 :P

• Mamusia
Klapi,tak myslalam,ze ty cos w typie "Pędziwiatru" i nawet poród ekspresowo...u Hani nawet ja dostrzegam podobienstwo do ciebie!!

mój ginekolog te zaprasza mnie do siebie 6 tygodni po porodzie,i na bank bede chciala tabletki..bo przeraza mnie wizja kolejnego brzdąca tak szybko...a metoda kalendarzykowa he he chyba "srednio" sie tu sprawdzi 😁

• Mamusia
no moje bobo teraz jest bardzo malo katywne czasem sobie wkrecam, ze moze sie poobwijal pepowina czy jak 🤢wiecie taka glupawka ale wieczorem przed samym snem daje o sobie znac wiec jestem spokojna ale generalnie od kilku dni w ciagu dnia jest strasznie spokojny rezy sie jak spaceruje albo przed snem albo z samego rana.

Ramka u mnie to nawet kalendarzyk zawodzi 🙂 bo my się kochaliśmy zaraz po okresie i BĘC 😉
Też Wam rosną tak szybko paznokcie?? Ja w tydzień mam szpony jak Wampir 😲 normalnie pilniczek to się czerwony robi od piłowania.

• Mamusia
oj tak pazurki rosna ale ja nigdy nie mialam problemu z zapuszczaniem w tym tygodniu poraz pierwszy od nie pmaietam kiedy nie mam frencha tylko takie spilowane krociutkie co za bol ale nie chce juz latac ze zmywczem jak sie akcja zacznie porodowa 😜 chcialam isc wymalowana na porodowke ale wsiadla na mnie tesciowa wiec chce sobie juz oduscic zbedne jej komentarze 😠

• Mamusia
Witam mamusie 🙂

Czekamy na wieści od Iskierki!!!!

Dziewczyny ja miałam skurcze ponad 130 🙂 I to regularne co 3 minuty :P Miałam już solidną akcję porodową. Da się przeżyć Jak to lekarz zobaczył, że mam mieć cięcie a ja rodzę to się złapał za głowę.

Klapouszku córeczka cała mamusia 🙂 Ślicznośći 🙂 Takie usteczka 😁 Wiesz... moja Oliwcia też od jakiś 2 dni robi non stop kupki... Niby dobrej konsystencji, ale martwi mnie to.

Ale fajnie dziś będzie kolejny dzidziuś 🙂 A może nawet dwa jak Bogusia zaszalała... 😉

• Mamusia
Witam w kolejnym tygodniu!
Iskara - kciuki mocno zaciśnięte, wiadomo! 😜
Jestem ciekawa co u Bogusi, dzisiaj miała lekarza, może dlatego jej nie ma, a może rodzi...
Klapi - Hania śliczna! Do schrupania po prostu 😉

Dzisiaj wieczorem joga 🙂
ciekawe czy jeszcze dam radę podnieść nogę...