Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Madzik na ostatniej wizycie lekarz powiedzial, ze mam krotka, miekka szyjke i rozwarcie na palec ☺️ powiedzial, ze mam tylko lezec bo super by bylo gdybym donosila do 37 tyg, ale najprawdopodobniej urodze w ciagu najblizszych 2 tyg ... nie wiem dlaczego ta szyjka tak szybko sie skrocila i to rozwarcie tak nagle - nic nie czulam 🤔
no, ale prawie tydzien juz wytrzymalam ( jutro mija tydzien lezenia ) wiec jeszcze tydzien czyli do Swiat jakby sie udalo to byloby extra 🤪 - wtedy moja ciaza bedzie juz "donoszona" ...
jutro mam wizyte w szpitalu, ktg itp itd - zobaczymy ☺️

• Mamusia
Jeszcze na zdjęcie Michałka czekamy 🙂

A ja słyszałam taką dobrą radę- żeby nie pozwolić w szpitalu na masaż szyjki macicy, bo ten masaż to w rzeczywistości rozrywanie szyjki, żeby szybciej zrobiło się rozwarcie, bo nie chce im się na nie czekać 🥴

• Mamusia
zamiast rożka lepiej kocyk.[color=red][/color]
Jak Hania leżała na lampie to rozkiem bym jej nie przykryła a kocykiem mozna łatwiej opatulic.

Oczywiwscie nikomu nie zycze takiej sutuacja ale na wszelki wyp.

Bogusia gratuluję tak się cieszę!

A iskra też już?

• Mamusia
Basik powiem ci tak przy pierwszym porodzie mialam skurcze co 3 minuty a rozwarcie na opuszek palca!!!! masakre,kiedy mialam rozwarcie na 4 palce do chwili urodzenia minelo 6 godzin

przy drugim porodzie kiedy mialam rozwarcie na 4 palce-polozna zrobila mi masaz szyjki po 40 minutach urodzilam!!!!!!
fakt ten masaz bardzo bolal,ale mysle,ze pomogl jednak to chyba indywidualna rzecz u kazdej z nas 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
a mi wlasnie lekarz wymasowal szyjke w srode i mial nadzieje, ze do niedzieli urodze, a tu dooopa :P

Bogusia- gratulacje 😁 😁 😁
ale sie ciesze 😉

no to ja wstaje z lozka pije kawe i myje okna, bo musze sobie przystroic chalupke wielkanocnie 😁

• Mamusia
jak pomysle,ze jestesmy tu ze soba mniej wiecej od wrzesnia zeszlego roku a zostaly 4 tygodnie praktycznie do ostatniego porodu ktorejs z nas to tak milo, a z drugiej strony mam nadzieje,ze nadal bedziemy tu zagladac 🙂 🙂 🙂
tylko problemy i niepokoje beda juz inne jak i radosci 🙂 🙂