Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asieńka - ale super wyglądasz! 🤪 🤪 🤪 Mi jeszcze dużo brakuje do takiego stanu rzeczy.
Na spacerze będę udawać że jedno w wózku a drugie w drodze... 😉

Morphi - super kociaki! 😆

Anka73 - słówko o twoich wczorajszych stopeczkach - ładnie wyhodowałaś 😜 Miałam taki same.... ach te wspomnienia 😜

I jeszcze słowo zachwytu nad prezentowanym wczoraj dzieciaczkiem Dotis; śliczności 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
morfi pasiasty brzuszek nice 🙂 a itra przednie 🙂

asieńka ty lachonie 🙂

ilonka ty wyglądasz super 🙂

co do skurczy to ja zaczęłam czuć lekkie kłucie jka na okres w piątek tak koło 17.00, potem od 24.00 nagle zrobiły się regularniejsze co 5-6 min, ale one tak bardzo nie bolały (fakt też taki że ja cały czas oddychałam, a to podobno zmniejsza bół), dopiero koło 3 stały się bardziej dokuczliwe, ale spokojnie do wytrzymania 🙂 dopiero w szpitalu gdzieś tak koło 9.00 zaczeło mnie boleć i wtedy podjęłam decyzję o znieczuleniu, które podali mi o 11.00, ale pomimo że wszyscy mówili że ruszanie się przynosi ulgę dla mnie wygodniej było leżec
ja główkę wciśniętą w kanał miałam niby od sylwestra, czułam często takie smyrganie w cipce, i czasami wiekszy ucisk na pęcherz
ale gdy już podczas porodu mała schodziła już bardzo nisko, to tak jakby na wielką kupę mi się zbierało, a najgorsze było dla mnie to że miałam uczucie że majka wychodzi a tu jeszcze przec nie wolno było bo szyjka nie do konca była rozwarta

• Mamusia
powiem Wam ze fajnie bylo tak z tym brzuszkiem 🙂 jak teraz na was patrze i czytam jakie macie odczucia przed porodem to mam wrazenie ze mnie to tak dawno dotyczylo 🤢
teraz przy dziecku dzien i nocka tak szybko leca caly czas cos sie dzieje i jestem pod wrazeniem jak takie bobo szybko rosnie, dopiero co mial paluszki u raczek takie rozowe patyczki a teraz ma fajniusia lapke 🙂

• Mamusia
Ale macie piękne brzucholki dziewczyny
Trochę nawet wam zazdroszczę; to był miły czas 🙂
Teraz też jest z Gutem super i wyjątkowo, trochę niezorganizowanie i wrzaskliwie, ale ciąże wspominam szczególnie.
Pisałyście o porodach; kilka słów o moim: było SUPER!!! 5 minut po stwierdziłam, że mogę rodzić następne 🤪
Mąż był ze mną cały czas. I jeszcze przyjaciółka (położna, tak się złożyło) i położna ze szpitala w którym rodziłam, którą wcześniej poznałam i sporo rozmawiałyśmy o naszych oczekiwaniach. Atmosfera była bardzo intymna; przygaszone światło, aromatoterapia, moja muzyka, świeczki rozstawione wokół wielkiej wanny (rodziłam do wody). Jak nie byłam w wodzie to korzystałam z TENSu (przezskórna stymulacja nerwów, działa super znieczulająco, a nie ma wpływu na maluszka i hormony mamy). Mąż masował gdzie tylko mieliśmy fantazję (tam też...), uciskał, ugniatał i przytulał. Dużo chodziłam, trochę skakałam na piłce. Było cudnie i wręcz namiętnie.
Niestety maluszek źle wstawił się w kanał rodny (nie tą stroną główki) i nie dało rady do końca urodzić naturalnie 😞 stąd cc po 2 godzinach II fazy. Ale już czułam jego czuprynkę palcami, niesamowite..
Troszkę się rozpisałam, ale naprawdę każdemu życzę tak zmysłowego porodu.
Oczywiście ze bolało, ale inne bodźce w trakcie były silniejsze.

no to dziewczynki - na porodówki! 😜 😜 😜 😜 😜
zwłaszcza te wyczekujące
Ania78 - ty chyba chcesz bardzo dzisiaj...
no to nastrajaj się i siup!

• Mamusia
o dzieki Sztunia mi wlasnie o to smyranie chodzi przede wszystkim bo ostatnio Mala mnie strasznie tym meczy ... no to znaczy, ze sie ustawia i dobrze ... byle szybko sie ustawila bo szlak mnie trafi 🤢

no to ja tez Wam dynie pokaze ...
ostatnio wrzucalam te fote, ale w nocy wiec nie wiem czy bylo widac 😜

[URL=http://img26.imageshack.us/i/brzucholekg.jpg/][IMG]http://img26.imageshack.us/img26/6623/brzucholekg.jpg[/IMG][/URL]