Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Anka73 - dokładnie tak jak piszesz; drobna kaszka na całej buzi a miejscami, głównie na czole i polikach większe czerwone krostki; po płaczu lub spaniu z przytulaniem znacznie bardziej czerwone, po spacerze - dużo mniej. A po jakimś czasie miał to na całym ciele. Ale teraz już nie ma śladu i skórka wszędzie super, tyle że teraz zrobiła się bardzo sucha, ale walczymy z tym przy pomocy Emolium i jest coraz lepiej.

Ania78
- piękności z twojej córeczki 🤪 🤪 🤪 🤪
Śliczna mała dama 😘

Suanach - kciuki za pępek oczywiście trzymam.
U nas pępek odpadł jak synuś miał 1 miesiąc, trzy tygodnie i dwa dni.

Taka piękna dzisiaj pogoda, że aż smutno było wracać do domu...
No i jak patrzyłam na rowerzystów to też mi było smutno i tęskno, ja zagorzała cyklistka jestem.
Ale za rok już pojeździmy z synkiem 🤪

• Mamusia
Hejo Mamulki 🙂
Ja od rana zalatana sprztanie pranie spacerek zakupy
gotowanie karmienie i tak na zmiane troche wymeczona ale
szczesliwa ze w domu i z Niunia jest ok 🙂
Teraz slodko spi nakarmiona to chwila dla mnie 🙂

Kirrke ja tez dzisiaj na glodniaka caly dzien teraz mam chwile
to moze cos zjem 🙂

Ale spicznosci Matyska i jakie ma wloski 🤪

Misia dziś miesąc skończyła i zafundowała nam prezent cały dzień szalała 🤢 na spacerze dwa razy karmiłam, odkryłam już ile się dało by jej gorąco nie były a i tak darła się wniebogłosy a jak zasypiała to góra 10 minut i tak do tej pory a ja padam ze zmęczenia 😞

• Mamusia
co do tradziku moj tez ma, na czole zauwazylam od jakiegos tygodnia taka kaszke ale na razie nic nie robie poza przemywaniem przegotowana woda, kiedys minie 😁

wczoraj mielismy szczepionke dwa klucia bo jeszcze zoltaczka doszla maly zniosl to dzielnie nawet sie nie zaniosl, gorzej plakal jak my go juz do fotelika wkladali 😁 chyba polubi szczepionki po mamusi - ja tam lubie jak mnie wkuwaja gorzej jak maja mi cos pobrac z zyly 😁

duszenie juz bylo czulam sie jak po pierwszym razie, ale z sentymentem to wspominam, bo chlop ma od dwoch dni nocki i z duszenia nici, pewnie jutro tez nic nie bedzie, bo odprawiam urodzinki ktore byly tydzien temu, wiec pewnie chlop mi sie spije i szybciej usnie ode mnie 😁

co do malego, od wczoraj non stop siedzielismy na dworze, dzis tez pol dnia, tesciowa mi dziecko nianczyla, jest niezawodna w uspypianiu wnuka, az musialam mleko odciagac bo malemu nie kwapilo sie zeby sie obudzic na jedzonko, teraz tez maly spi, i jeszcze go nie wykapalam, a juz czas.

co do kupy, wczoraj nie bylo, a zawsze robi ok.11 rano, dzis zrobil po 19tej, mamuska szczesliwa 😁

• Mamusia
I ja mówie dobranoc - trza tatuska zmienić bo maluda cos spać dziś nie chce. Oko przymyka na rękach a jak tylko do łóżeczka się ją położy - oczy jak 5zł... parzy ją to łóżeczko czy co... 🤔
Spokojnej i przespanej nocy Mamuśk!!i 🙂

• Mamusia
Ilonka właśnie moja tak samo, skończyła dziś miesiąc i diabeł w nią wstąpił normalnie...dopiero niedawno padła, ale śpi dzisiaj tylko na brzuchu - taki ma kaprys 😮 idę się szybko myjnąć i lulu

cieszymy z Matyśką ryjki, że wam się podoba fotka 😘

dobranocek matule 🙂

• Mamusia
witam zaspiochane juz mamy 🙂
gratki miesiaczek i dwumiesiecznej iskiereczki 😘
rano szkolka maly spal pozniej obaid u rodzicow maly spal potem grill maly spal 🤪
mojemu synowi sluzy powietrze bardzo bardzo 🙂
na grillu skumulowalo sie za duzo uroczystosci zalegle urodziny imieniny dzien matki oczywoscie chlopy sie spily ale moj maz przeszedl samego siebie 😠 wlasnie dogorywa w lozku
z wiazku z powyzszym dzis sama poraz piwreszy wykapalam dziecko i powiem ze poszlo mi rewelacyjnie maly szczesliwy dostal cyca i poszedl spac 🙂
adas nabawil sie ciemieniuchy 🤢 no i te zielone sluzowate kupy mnie irytuja mam nadzieje ze to wina mojego jedzenia.
na koniec dnia maz zaserwowal mi mega sprzatanie pomylil krzeslo w salonie z kiblem nie musze chyba opisywac co zrobil 😠 😠 😠 zrobilam zdjecie zeby wiedzial za co bedzie jutro zjebka, poprostu wyprowadzil mnie z rownowagi tyle juz mu sie nazbieralo rzeczy a tym poprostu dobil gwozdz trumny 😠
tym optymistycznym akcentem mowie dobranoc 😘
jutro wietrzenie chalupy zabije go za to 😠 😠

• Mamusia
Ania 78 malusia jest cudowna 🙂 a jakie ma wloski 🙂 🙂
Michelle wieczorkiem cudowala-w koncu usnela bez cycka-nie chciala-dzis cos problem z kupka-tak malusio zrobila porownujac do innych dni 😞
spi w lozeczku i zaraz pewnie wstanie
spokojnej nocy zycze 🙂

• Mamusia
Witam niedzielnie 🙂
Dzisiaj my świętujemy dwa miesiące 🤪
I z tej okazji już w nocy zrobiliśmy sobie prezent - położyliśmy synka spać do jego łóżeczka 🤪
Zasnął, spał nie krócej między karmieniami niż zwykle, po odłożeniu sam zasypiał 🤪
A my mieliśmy łoże wreszcie dla siebie 🤪 🤪 🤪

Fajnego dnia życzymy!

• Mamusia
Asieńka - no to niezłą akcję ci małżonek zapodał... 😜 😜 😜
Znam pana, który kiedyś pomylił drzwi do łazienki z drzwiami wejściowymi i zrobił siusiu sąsiadom pod drzwi... Widok obsikanego stołu też zaliczyłam, ale to akurat sprawka dziecka 😉 całkowicie trzeźwego, tylko bardzo zaspanego....

Julka - skoro lekarka powiedziała że dobrze zrobiłaś stosując tę maść to oki. Ja się absolutnie nie upieram że nie wolno 😆 tak tylko mnie się cosik zdawało

Ale jestem wyspana 🤪 🤪 🤪
Po raz pierwszy od dwóch miesięcy 😜
Nie mogę się doczekać nocy dzisiaj, żeby sprawdzić czy synio rzeczywiście nie potrzebuje już maminego cycusia w ekstremalnie małej odległości by zasnąć 🤪
W sumie cieszę się, że tak gładko i naturalnie poszło, bez próbowania na siłę. Dziecko mi dorasta... 😜 😜 😜

No ale nie zapeszajmy, zobaczymy wieczorem 😆

• Mamusia
Witajcie mamusie,
Jedziemy dziś z moimi dziewczynami zdefraudować becikowe 😁
Może w końcu coś dla siebie znajde bo stare ciuchy dziwnie leżą.
A moja myszka ma już ponad 2 m-ce i widze że już takie dzieciatko sie robi z podkurczonego robaczka.
Miłego dnia laseczki 😘

• Mamusia
i ja witam rowniez niedzielnie 🙂
jozo gratki no i dzielny synus 😘 a my swietujemy jutro 2 miechy 🙂 ale ten czas leci nie chce sie wierzyc jeszcze troche a bedziemy przezywac chwytanie pierwszej zabawki zabki siadanie pierwsze kroczki 🙂
ja za troche sie szykuje i lece do rodzicow bo patrzenie na meza i wachanie jego przepitych wyziewow doprowadza mnie do szalu 😠
udanego dzionka 🙂