Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
oczy, jak oczy ale te kropy na rajtach to jest toooo 😁
klapi, ja cię czytam 😉
tematy u drzyzgi , jak to u drzyzgi: raz ciekawe, raz nieteges, ale najwięcej to i tak jest powtórek 🤢
ja mam dziś hardcore z kolkami - masakra. zastanawiam sie czy nie przez to mleko rzeczywiście, które zapodaję sobie od wczoraj.
no i ta buzia gorsza 😞 ☺️
chyba zaszkodziłam mojemu dziecku. zła matka ze mnie 😠
od teraz meka zero -trudno - jakoś wytrzymam i zobaczymy.

zlot mi pasi, tylko gdzie?
synek zasnął chyba ze zmęczenia ciekawe na jak długo?
moze też ta pogoda go dobiła bo właśnie przeszła burza i po tym sie uspokoił nieco a i mnie przestała łupać glaca.
ale sie zryczałam.

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Klapi u Drzyzgi powtórki są dzisiaj było o tych zwierzaczkach znów ale Ona i tak juz nie ma ciekawych tematów bo albo coś zdradzie albo tyciu i tak wkoło Macieja.

• Mamusia
Iskra rajtki ekstra, Piotrek zachwycił się jej długimi i smukłymi nogami 🤪 🤪 🤪
Macie racje poziom Drzyzgi spadł a i tak człowiek ogląda 😜 Dzisiaj było o prosiakach, wężach, pająkach itp.
Julka ogólnie to w zabobony nie wierzę, ale jak ja marudna byłam to ojciec zwołał jakąś czarownice co po kątach popluła, mietłom pomachała i już spokojniejsza byłam, na brata też podziałało. Może urok trzeba odczynić bo ktoś małą zauroczył?

• Mamusia
aloha 😁

a ja dzis chyba zapodam malemu na noc mleko modyfikowane, bo karmie go juz z dwoch piersi i zajmuje to ponad pol godziny, a on nadal sie drze, sutki mnie bola bo ssie a juz po paru minutach nic nie leci tak mi sie zdaje 🤔

ciekawe kiedy u mnie pojawi sie drugi okres, pierwszy juz byl, jak jeszcze pologu nie skonczylam 😜
i nic sie nie zmienilo, leci jak dawniej 7 dni 🤢

• Mamusia
Z Małej Emilki to pewnie modelka wyrośnie 😉 z takimi nogami... 😎
Julka - ja karmię modyfikowanym i generalnie nie ma regóły - raz Mała zjada 120ml, raz 90ml a czasem niecałe 60. Karmię na żądanie.Przeważnie jest to co 2,5 - 3 godz. No i w międzyczasie dopajam rumiankiem albo glukozą 🙂
Co do zabobonów to wg mojej babci jak ktoś "rzyczliwy" rzuci urok to trzeba trzy razy z czoła dziecka zlizać i wypluć przez lewe ramię 😮. Ponoć na mojego kuzyna podziałało... 😮

• Mamusia
Hej KOchaniutkie 🙂 dawno nie zgaladalam-czasu coraz mniej-szykuje sie na gosci zPl 🙂 🙂 ale sie ciesze juz w piatek 🙂 🙂 🙂
moja michelle tez ssie ssie polize cycka. zaraz zas zassie a najlepiej jakby go przyczepic do policzka co by ciagle byl dostepny 🙂 🙂 maruda straszna z niej 🙂 🙂 normalnie steka 😁 ale kochana jest-dobrze,ze spi mi ladnie w dzien w nocy tez nienajgorzej chociaz juz wieksza czesc nocy ze mna a nie w lozeczku 🙂 🙂
urosla bardzo mysle-chopciaz i tak jest malutka
9 czerwca ide do lekarza to dowiem sie ile wazy itd bo od urodzenia nikt tego nie kontrolowal-raz polozn jak byla po porodzie 🙂
u nas znow cudna pogoda-wiec pol dnia spedzilam z corkami na spacerze-potem odebralam 3 i 3 godziny na placu zabwa 🙂 🙂
teraz grzeje wode i do kapieli 🙂 🙂 🙂
final YCD trza obejzrec 🙂 🙂
OBSTAIWM NA ILONE 🙂 🙂
zycze spokojnej srody
a co do okresu-juz mialam
duszenie-super bezbolesne
tylko KG nic mi nieubywaja i nie wiem dlaczego.... zawsze mialam inaczej po ciazy 😞 😞 poki co stracilam 6 kg z tego 5 zaraz po porodzie czyli tylko 1kg 😞 😞 😞
ale co tam bedzie OKI

• Mamusia
A my wczoraj bylismy u chirurga. Niestety trzeba pępek podciąć ☺️ ale szczęście w nieszczęściu że bez narkozy (uff...) Zabieg za tydzień we wtorek - no - chyba że ta cholera do tego czasu odpadnie (oby tak było - bo pewnie bedę ryczeć równie głośno jak Mała) 😞 😞 😞

• Mamusia
wreszcie opanowałam swojego małego diabeka zawiązując w chuście 🙂
w ten sposób uda nam się dotrwać do kąpieli 😜

Drzyzga zdecydowanie spadła jeśli chodzi o tematy. 🤨

U mnie okresu na szczęście jeszcze niet
i niech tak zostanie jeszcze jakiś czas 😁 😁 😁

od jakiegoś czasu bardzo mnie szczypią brodawki po karmieniu, nawet godzinę, dwie po
miałam wrażenie, że to z powodu permanentnie mokrych wkładek, że tak im ciągle ciasno, mokro i bez powietrza...
więc założyłam sobie takie muszelki Aventu, mleko zbiera się na dole, brodawka do niczego nie dotyka i jest sucha a na górze są dziurki, coby się wietrzyło
no i na spacerze po dwóch godzinach kapało już przez ubranie bo się górą wylewało....
w domu jeszcze jedna szansa i to samo
to jakaś porażka, jaka ja jestem nieszczelna!
a ile mleka się marnuje 😁

ale i tak słabe te plastikowe wkładki, bo wielkie i piersi masakrycznie nienaturalnie wyglądają
używałyście kiedyś?

• Mamusia
ja mam medeli ale jesczze nie zapodałam na suty.
ale mi przypomniałaś wiec zaraz wypróbuję tylko wysterylizuję bo nieśmigane jeszcze są.
w sumie to nie sądzę,z ęby mi się wylewało ale pooddychają chociaż suty.
w sumie odkąd uzywam wkładek penaten to nie mam problemów z sutkami ale to moze zbieg okoliczności bo coś mi się wydaje,z e powód jest inny - mniej mleka mam 😞

ELLA ja w tańcu nie wygram nie ma co na mnie stawiać 😉

Julcia moja Mysz na moim mleku w miesiac przybrała 1,5 🤪 jak tak dalej pójdzie to dieta 😉

a to mój Kropek

• Mamusia
... a my wlasnie ze spaceru wrocilismy - biegiem 🤪
lac zaczelo i burza ... wiec maraton z wozkiem zaliczylismy 🙂
uwielbiam taka pogode jak jestem w domu, ale na zewnatrz jak teraz patrze przez okno to hardcore 🙂
Oli spi w swoim nowym nabytku - lezaczku-bujaczku ...
wibrujaca Dziewczyna 🙂
juz widze, ze w naszym przypadku zakup tego lezaka byl strzalem w 10
teraz tylko kapiel i do wyrka ja wrzuce ...
ciekawe czy zasnie czy awantura bedzie 🙂
mam nadzieje, ze zasnie bo chce ju ken densa zobaczyc ...

suanach trzymam kciuki za pepola - moze jednak odpadnie !

ilonka ale piekna fota ! 😆
i te wielkie łoczy 😉

• Mamusia
A to Nasza Kluska po kąpieli - czyściutka i pachnaca... 😉

[URL=http://img39.imageshack.us/i/dscf1854d.jpg/][IMG]http://img39.imageshack.us/img39/4984/dscf1854d.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]