Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Klapi ja mam taki sam dylemat z tym jedzeniem jak Ty 🤢

Dlatego woda w buteleczce jest zawsze ze mną...

Klapi a Hania też tak bawi się cycem?? Lenka niby jest głodna a bierze go tarmosi jak pies kość 😮 zasysa i wypuszcza naciągając przy tym jak procę nie wiem czy jej za szybko leci czy co.Przybiera na wadze to chyba jest ok.

Mamy chusteczkowe a nie boicie się że Waszym malcom jest za gorąco w chustach?? Bo ja jak noszę mojego chuściaczka to jestem zgrzana i mam wrażenie że jej też gorąco.

• Mamusia
Asieńka – gratuluję pierwszego fikołka!!! 🤪 🤪 🤪

Klapi – dokładnie jak piszesz – jak puszcza sama cyca, jest spokojna i przybiera na wadze. Powinna jeszcze moczyć 6 pieluszek na dobę (tak przynajmniej podają dla noworodka) i robić kupki 😆
Ja nie będę podawała młodemu nic oprócz cyca; zupełnie nie ma takiej potrzeby, a nie ma sensu zaburzać w ten sposób laktacji. Będę straszyć cycem w miejscach publicznych ile będzie trzeba 😁 😁 😁

Ilonka
– nam lekarka kazała pieluszkować, ale jak sądzę profilaktycznie, bo usg bardzo dobre, więc tego nie robimy 😜

Agatta – tak jak pisałam, sobota czy niedziela bez znaczenia; niech będzie sobota. Wolę (przynajmniej pierwszy raz) w weekend bo mogę zabrać męża do pomocy; jak przetrzemy szlaki mogę śmigać sama w tygodniu.
Wolałabym rano, bo potem upał a wieczorem młody często nieznośny się robi. No i rano pewnie troszkę mniejszy tłok 🙂 Czy między 8 a 9 to dla was nie za wcześnie? Jeśli chodzi o godzinę dostosuję się.

Ilona – mój też robi procę z cycka, czasem boli jak cholera, bo mocno zaciska dziąsła... 😠
Położna mówiła mi, że być może właśnie za szybko mu leci.
Ja małego do chusty ubieram ostatnio tylko w pampersiaka, no i czapeczkę cieniutką jak wychodzimy na balkon.
Ale właśnie mam dylemat, że jak zawiążę w chustę na spacerze i będę musiałą rozwiązać do karmienia (a na pewno tak będzie) to nie zdążę go ubrać i okryć i go przewieje takiego spoconego. 🤨

• Mamusia
Tata z Dziadkiem zabrali Malucha na spacer ...
zamiast odpoczywac - robie porzadki w szafach 🤢
nie mam sie w co ubrac w te upaly ...
i patrze, ze wszystkie jeansy sa dla mnie za male w tylku ...
wsciekla jestem 😠

ilonka jakas Ty piekna z ta chusta 🙂

• Mamusia
w temacie jeansów to ja mam dramat 😜
nawet już wlazłam w dwie pary (pozostałe trzy jakie posiadam/dałam - zapomnij...) ale po zapięciu jestem mega ściśnięta i brzuchol wypływa górą...; dodam że jedne z nich zapięłam dopiero na leżąco...
☺️ 😠 😠 ☺️
Tak więc śmigam w dresach 3/4...
do wyboru - białe lub czarne
A na wyjście "do ludzi" zakładam ciążową spódniczkę lub spodnie
te ostatnie troszkę opadają, ale pasek załatwił sprawę 😆

• Mamusia
Witajcie mamusie 🙂 Jestem tegoroczną lipcóweczką i mam do was pytanko 🙂
Mój dzidek ma być sporym dzieckiem, ale nie znam jego aktualnej wagi (w 27tc ważył 1300 a normalnie mniej więcej 900 ważą dzieci), może dopiero w poniedziałek na wizycie gin mi zrobi usg (mówił ze po 36tc) i zastanawiam się nad pampersami. Mam jedne kupione 3-6kg, i zastanawiam się nad kupnem innych też (ze względu na promocyjną cenę 🙂) ale najmniejsze są 4-9kg. Tylko nie wiem czy nie będą za duże, nawet jak mały będzie ważył blisko 4kg. Macie jakieś doświadczenia, więc może coś podpowiecie 🙂 Pozdrawiam.

Lusia co do pampersów to się wstrzymaj jeszcze bo nasze Maluszki też ważyły czasem więcej niż powinny a przy porodzie wychodziły mniejsze wagi.USG nie zawsze mówi prawdę.Moja Mysz miała ważyc 3800 byłam załamana tą wagą i zastanawiałam się jak ją urodzę a jak już wyskoczyła to ważyła 3100 🙃 Ja na pocżatku kupiłam te pampresiki newborn i dopiero od niedawna przeszłam na 2. Chyba że chcesz sobie zapas zrobić to nie ma sprawy kupuj 🙂 pampersów nigdy nie za mało 🙂

Iskra fajnie że już w domeczku jesteście

Co do ubrań to u mnie też tragedia w jeansach wygladam okropnie bo podwozie mi się trochę opuściło i śmigam w dresie lub lnianych spodniach wczoraj byłam na zakupach ale nic nie zdążyłam kupić bo Lencia zaczęła płakać więc musiałam wracać 🤢 dziś zabieram ją ze sobą.
Co do wczorajszych zakupów: stoję w orseyu i ogladam co tam mają ciekawego dostaję smska z zyczeniami urodzinowymi a tam tak rozczulający teks aż łzy zaczęły mi płynąc po policzkach ludzie patrzyli na mnie jak na nienormalną ☺️ zresztą ostatnio często tak na mnie patrzą jak smigam w chuście z Młodą bo tutaj to nowość chyba i biorą mnie za wariatkę.

widziałyście nową kolekcje ubranek dziecięcych w tesco? pobijają wszystkie sklepy od niedawna tylko tam kupuje ubranka Misi bo nie dość że tanie to jeszcze ładne 🙂

• Mamusia
ja pierdu jaki upał, stanik zrzuciłam bo cyce sie gotują, a siedzę na poddaszu, wziełam gorącą zupę, doczytuje was, a zupa dalej wrząt 🙂
my powijamy Maję od 2 tygodnia zycia, bidula z tym odwłokiem tak leży tylko w nocy, ale jak beda takie upały to wali mnie to i tak dodatkowo masuje jej nózki a wada jest malutka powiedział ortopeda.
Ja tez zastanawiam się nad jakimiś herbatkami dla młodej, bo ona by chlipała co chwilkę
oho obudziła się 🙂
ilonka ale husteczkowa mama 🙂
ja bym kupiła najmniejsze pampersy newborn 🙂

• Mamusia
Lusia - nie wyciągałabym wniosków o wadze urodzeniowej na podstawie usg o którym piszesz 😜
Pampersy 4-9 kg czyli 3 pewnie będą za duże dla noworodka, ale maluchy tak szybko przybierają na wadze, że ani się obejrzysz i będą dobre; więc kupuj i się nie zastanawiaj 😆
my je właśnie zaczynamy, ale są tu mamy które już od jakiegoś czasu jadą na trójkach 😉 a dzieciaczki mają dwa miesiące

• Mamusia
Iskierka dobrze, ze juz w domu ! 🙂

Lusia kupuj newborny - bo to jeszcze roznie moze byc 🙂
chociaz zwazywszy na fakt jak te dzieciaki szybko rosna to wieksze pieluchy tez Ci sie przydadza 😉

... ja caly czas czekam na 1 szczepienia, ale juz sie doczekac nie moge kiedy po sklepach bede z Malolata smigac 🤪 narazie zaliczamy tylko bazarek ...

weszlam w jeansy ...
kiedys kupilam za duze i teraz sa w sam raz ☺️
wyrzucilam wszystkie za male ...
nie bede sie oszukiwac, ze tylek i biodra mi zmaleja ☺️ 🤢