Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja z moim mezem jestem ponad 10 lat,ale dopiero teraz we wrzesniu wzielismy slub 🤨 tesciowa skladajac mi zyczenia powiedziala"witaj w rodzinie" czyli przez 10 lat bylam gdzie???????????:laugh: :laugh:
MOJA TESCIOWA ZAWSZE MOWI,ZE SYNOWA TO NIE RODZINA-WIEC JA WYCHODZE Z TEGO SAMEGO ZALOZENIA,ZE TESCIOWA TO TEZ NIE RODZINA 🙂 🙂 jest jaka jest 🙂 🙂 olewam ja-chociaz duzo mi pomaga,ale jest dziwna i falszywa-podchodze do niej w taki sposob w jaki ona do mnie-najlepiej udawac,ze jest ok. nawet jak nie jest,wszelkie dyskusje i awantury z nia nie maja sensu...wiec poprostu olewam to co mowi itd. kiedys bylam zawzieta i klocilam sie z nia-teraz zlewam-to ja jeszcze bardziej wkurza 🤨 :laugh:

• Mamusia
Asienka nie mozna nosa z domu nie wychylac :P no wlasnie, przypomnialo mi sie,ze ja jeszcze z psem nie bylam i musze sie zebrac i isc... ale to dobrze, bo mi mala za bardzo fika i siedziec nie moge wiec i tak musialabym cos porobic... ale mialam inny zamiar - wziac sie wkoncu za moja torbe do szpitala bo chyba nigdy jej nie spakuje hehe :P

Fredeczkaa a ja nawet ciążowych ubrań nie kupuje jeszcze bo na mnie są za luźne i gumki odstają 🙂 chodzę dalej w swoich jeansach bo zawsze miałam problem by kupić na mnie dobry i jakbym nie chciała to w pasie i tak odstawały 🙂

• Mamusia
elkka moja "tesciowa" 3 tyg temu urodzila synka . a trojka jej dzieci trafila do rodziny zastepczej bo niby nie dawala sobie z nimi rady w ciazy, to po jaka cholere robila sobie nastepne dziecko? i jeszcze jest taka jazda, ze sa w rodzinie zastepczej u mojego wujka i to ja ich pilnuje jako opiekunka do dzieci bo ciotka i wujek musza pracowac. wiec mysle,ze jej to chyba zadna inna nie przebije. I raz przyjechala dzieciaki odwiedzic jak ja akurat bylam z nimi i gadala do mnie zupelnie jakby nic sie nie stalo gdzie mi sie wogole na nia patrzec nie chce po tym co zrobila! i jeszcze sie pytala czy by Marcin jej nie przyjechal drzewa porabac :/ a ma swojego nowego mezusia. To niech on jej rabie drzewo! bo prawda jest taka ze on NIC nie potrafi . i pewnie to on kazal jej te dzieci oddac a ona glupio zakochana po latach i za facetem idzie a nie za dziecmi 😠

• Mamusia
niestety ona nie rozumie ze facet jest a jutro moze go nie byc a dzieci zawsze beda. I to troche dziwne bo juz sie przejechala na jednym ( i to wcale nie na moim tesciu ktorego zone traktuje bardziej jak swoja tesciowa chociaz mowie jej po imieniu bo to mloda babka jest :P ) . Ahh brak mi slow nie chce mi sie o niej wogole pisac bo humor mi sie psuje. Ide z Killerem na spacer to moze mi minie troche nerwow :P

no ja mam zamiar przez cała ciąże w leginsach latać 🙂 bo mam już pełno tunik w które brzusio wejdzie 🙂

Właśnie pokłóciłam się z Mężem na temat teściowej i powiedziałam jemu że wolałabym mieszkać u moich rodziców. Działa mi ta kobieta na nerwy często nie myśli co mówi albo mówi mi coś na złość.Teraz jest wielki problem bo ma Jacka tato przyjechać ze Stanów i gdzie on będzie spał bo my tu jesteśmy a ja wiem że to chodzi o mnie a nie o Jacka bo zawsze tu mieszkał.

Teściowa z Mężem swoim nie żyją razem, mają rozwód na Stany ale nie na Polskę. Jacek ukrywa przed nim moją ciąże i jak się pytam kiedy powie to mówi że nie wiem a jego mamusia raza się wtrąca i każe wogóle nie mówić.Czasem czuję się jak trędowata, piąte koło u wozu po prostu nie potrzebna.Kilka tygodni po naszym ślubie usłyszałam piękny tekst teściowej do mojego Męża gdy zobaczyła swoją sąsiadkę "widzisz Jacuś jaką byś miał piękną i wykształconą żonę" a mi jakby ktoś w twarz dał.

• Mamusia
ja juz ze swoich"normalnych" rzeczy nosze tylko jedna pare jeansow,ktora byla na mnie duzo zaduza///niskie biodrowki,wszystkie bluzki,swetry koncza sie w polowie brzucha:laugh: :laugh: autentycznie nic na mnie nie pasuje 😠 zaopatrzylam sie w ubrania zwykle-wieksze-dluzsze bluzki ,swetry,leginsy-wygodne,na nie spodniczka ciazowa jeansowka krotka...na szczescie u nas sa sklepy z ubraniami naprawde tanimi w Penny atmosphere-tania firma i fajne ubrania,bluzki 3-4 euro swetry5-7 a do tego jeszcze przeceny wiuec chcac nie chcac musialam pokupowac...w innych sklepach sa tez ubrania ciazowe i porzadne przeceny wiec ja sie zaopatrzylam nie mialam naprawde innego wyjscia 🙂

• Mamusia
ilonab nie przejmuj sie swoja tesciowa- z moja bylo bardzo podobnie dawno tem zamieszkalismy z nia bo moj chlopak chcial isc e mna na wynajem-8 lat temu,wiec wolala wziasc mnie pod dach niz jego wypuscic spod skrzydel... 😠 potem byla ciaza i pierwsze dziecko-tescia nie mialam sama wychowywala dzieci swoje,dopiero kiedy poznala faceta-odczepila sie od nas:laugh: :laugh: musisz jej kogos znalezc

• Mamusia
Wrocilam :P

Ajj te tesciowe, cale szczescie ja teraz o mojej "tesciowej" moge mowic same zle rzeczy a moj mi i tak przytakuje bo mysli tak samo i powiedzial, ze to nie jest jego matka.

Elkka a nadal mieszkacie u tesciowej? Moja "tesciowa" dala nam mieszkanie jak sie dowiedziala o ciazy ale jednak cos tam jej nie wyszlo w Berlinie i wrocila do polski i ona tam mieszka i wogole juz nie chcemy tego mieszkania.

Tutaj u moich rodzicow tez mamy 3 pokoje na gorze do swojej dyspozycji tylko ze kuchnia i lazienka wspolna ale co tam, jak dla mnie moze byc. Odlozymy przynajmniej troche pieniedzy ( chociaz w niedziele moj bez mojej zgody kupil samochod i wydal nasze wszystkie pieniadze 😠 ) .

Fredeczkaa my akurat naprawiamy nasze auto i gdyby nie teść i to że przysłał nam części ze Stanów to byśmy nie mieli za co żyć bo mamy amerykańskie auto i części w toyocie są bardzo drogie i to nie tylko do amerykańców ale do innych też 😮 ja nie wiem za co oni tyle kasy biorą tu w Polsce

• Mamusia
Ilona gdyby nie to ,ze mieszkamy u moich rodzicow to tez nie mielibysmy za co zyc :P tzn ja dostaje pieniadze od ciotki za to,ze pilnuje mojego szwagra i dwoch szwagierek ale to tez nie duzo ( chociaz na poczatku wogole nie dopuszczalam mysli,ze mialabym brac od ciotki kase za to ze pilnuje tych diablow ) .

No ja akurat jestem na L4 i dostaję pieniążki z pracy...Jak wynajmowaliśmy mieszkanie to tyle pieniędzy nam szło w błoto że głowa mała...facetowi za wynajem,opłaty,paliwo do smokożercy i jeszcze na życie.
Nie powiem u teściowej jest teraz lżej bo możemy więcej odłożyć no ale mamy coś w zamian.

Fredeczkaa Ty masz 18 lat?? i tyle na głowie?? Matko Kobieto ja Cię podziwiam za to co robisz.
Mój brat jest w Twoim wieku i życiu bym nie powiedziała że jego będzie stać na takie poświecenie.

Nie no już prawie 10...za niedługo trzeba będzie zabrać się za porządki?? :/ a potem obiad.Mdlą mnie jeszcze kuchenne zapachy ale co zrobić nie jestem u siebie a obiad musi być i to z dwóch dań bo jak to słyszę mój Mąż jest mężczyzną i potrzebuje dużo zjeść,a z niego taki niejadek waży ledwo 76 kg 🙂

• Mamusia
ja tez jestem na L4 ale dostaje ledwo 130zl mies bo ja jestem jeszcze uczennica.

No my mielismy mieszkac na tamtym mieszkaniu ale musielibysmy je wyremontowac i byloby baaaaaaardzo ciezko. Moi rodzice zaproponowali zebysmy tutaj mieszkali ,ze mozemy gore sobie wziac i to nam pasuje 🙂