Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dzień dobry mamusie 🙂

Jak tam nocka? ja nie mogłam spać, bo jakiś koszmar mnie obudził...

A propo jedzenia to ja na początku nie mogłam patrzeć na słodycze ( a wcześniej jadłam codziennie), a od jakiegoś tygodnia znów mam smak na czekoladki 🙂 Więc też mieszam kwaśne, ze słodkim i ostrym 🙂

• Mamusia
Witam dziewczyny 😉
zaczynamy kolejny piękny jesienny dzień naszego "ciążowania".
Ja już od 30 minut zastanawiam się na co mam ochotę na śniadanko i chyba zaraz polecę po świeżą bagietkę i masełko szczypiorkowe. Też miałam dziś jakieś koszmary i w ogóle jakieś klimaty średniowieczne.
Miłej pobudki dziewczynki życzę i dobrego humoru na cały dzionek.

DZIEN DOBRY BRZUSZKI!!!

Ania trzymamy kciuki za Ciebie i Astronaute 😉

Ale miałam straszną noc,goście poszli o 1 dopiero (nie to ze nie lubię jak ktos przychodzi ale teraz wyjątkowo szybko meczą mnie nocne schadzki) zanim usnęłam to była 4 rano bo ból głowy mnie nie rozpieszczał.
Wczoraj kolega przeraził się tym że Kobieta w ciąży naprawdę jest tak wyczulona na zapach...Koleżanka zrobiła sałatkę i był w niej Por bleee... jak tylko poczułam to ściskałam muszle 🙂

Was też odrzuca cebula,por,szczypiorek, majonez??

• Mamusia
Dzień Dobry Dziewczyny 🙂

ja smacznie sobie dzis spalam, moze dlatego, ze wiedzialam, ze nie musze sie zrywac z rana do pracy- dzis wolne i zamierzam leniuchowac 🙂
tez zastanawiam sie nad sniadankiem, co by tu przegrysc 🙂chyba jakas kanapeczke , moze paróweczka do tego 🙂

Amii to ja ci wyśle pocztą sałatkę bo mam cała salaterke w lodówce 🙂

Ja ryby jeść mogę ale nie znoszę zapachu mrożonych lub takich złowionych dlatego ja na gotowe przychodzę 🙂 mizerie i ziemniaczki do niej pochłaniam w wielkich ilościach 🙂 a ostatnio sobie wymyśliłam same ziemniaki z masłem i takimi się opycham 🙂

• Mamusia
dziewczyny ja prawie wcale nie mialam nudnosci, moze z dwa razy wyladowalam nad muszla 🙂u mnie to tylko zmeczenie bylo ogromne na pocztaku, zasypialam na siedzaco, a w lozeczku to ladowalam juz kolo 21-szej 🙂
teraz juz znacznie lepiej, moge chociaz obejrzec film w calosci 🙂

Amii ja mam super przepis na sałatkę grecką ale ostatnio nie dodałam do niej fety i też była dobra jak chcecie to piszę przepis:

Awokado ( w kosteczkę pokroić)
Kukurydza
Sałata lodowa
Pomidor
Sos grecki z winiar
Wszystko wymieszać

a jak ktoś lubi to można jeść z mięsem gyros i można jeszcze dodać pokrojonego ogórka w kostkę.

Polecam na upalne dni albo jako szybką sałatkę na imprezę 🙂

• Mamusia
mój pierwszy objaw ciąży oprócz braku okresu, to było polegiwanie w dzień i mamie już wtedy zaczęło świtać 😉 Chodziłam spać nawet o 20 i dosypiałam w dzień. A teraz z kolei mam problemy ze spaniem od jakiegoś czasu... Biegam do wc z 5 razy a nad ranem nie mogę spać.

• Mamusia
ilonab - przepis brzmi bardzo ciekawie,jeszcze ten gyros pychota !!! 🙂

Jak byłam na weselu kuzynki dwa tygodnie temu to mieli sałatkę kebab gyros i nakładałam ją sobie chyba z 5 razy, aż się ludzie dziwnie patrzyli 🙂

iwonka - jak zamawiam z kimś pizzę to jak widzę, że zaczyna jej ubywać to się wściekam heheheh

A mój objaw to były bolące piersi i to zaraz po okresie więc coś mi już świtało ale zrobiłam test i nic więc nie zawracałam sobie głowy, ale zaczęły się omdlenia i osłabienia czasem to mną tak zachwiało że nie wiedziałam co się dzieje.Poszłam po drugi test i jak go zrobiłam to myślałam że oszaleje ze szczęścia bo bardzo chciałam dziecka 🙂 marudziłam Mężowi od kilku miesięcy 🙂 Normalnie sobie wymarzyłam tą ciąże 🙂