Skocz do zawartości

kwietnióweczki 2010 | Forum o ciąży

moniadad

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 99,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• klapoucha

8708

• emilka1986

7194

• Agatta

10594

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziendoberek a wlasciwie wieczor 😉
my caly dzien na dworzu a teraz burza przechodzi nad osiedlem, wlasnie maly wykapany teraz gimnastyka na brzuchu zaraz cyc i spanie.
zazdroszcze forumowych spacerow tez chcialabym miec jakiegos kompana do spacerow 🙂
do jutra 😘

• Mamusia
dziewczyny jestem tak załamana ze szko,remika znów ugryzł pies,nasz pies 😞
kiedys go ugryzł jak mial 1,5roku ale myslslismy ze to przypadek ,bo pies spał a on sie na niego położył,dzis remik chciał wziąć swoją zabawke ktora bawił się pies i jak on ją brał to ten doskoczył mu do twarzy i ugryzł go prawie w to samo miejsce!
ma 6szwów,przegryzione wargi na wylot,jest cały spuchniety,nie moze mowic ,jesc,boszeeeeee,czemu ja go nie oddałam wtedy,czemu akurat suszyłam włosy a nie zajmowałam się nim 😞kurwa czemu?????????????
czemu moje dziecko musi tak cierpiec,cierpiec kolejny raz przez to,że dorosli nie potrafia zapewnic mu bezpieczenstwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
czemu????????????????????????????????????????????????//

a moja siostra zadzwonila na policje i powiedziala,że ja sobie nie radze z 2 dzieci i zeby przyjechali na interwencje....jeszcze ich nie było,ale pewnie lada dzien przyjadą.
iewazne

biedy remik,kurwa czemu ja suszylam te włosy!!!

• Mamusia
Iskierko to bardzo przykre-ale nie mozesz obwiniac siebie-ze suszylas wlosy-nie mozemy stac 24h na dobe nad naszymi dziecmi niestety... wypadki sie zdarzaja,ale oddaj tego psa..... 😞 😞
A CO DO tWOJEJ SIOSTRY to chyba moglaby Ci przyjsc pomoc a nie paskudzic w zyciu...
iskierko caluski dla Remika 🙂 🙂 bedzie dobrze
u mnie juz wszyscy spia a ja juz zyje tuym,ze jutro zobacze brata z bratowa i ich coreczki 🙂 🙂 nie widzielismy sie 15 miesiecy takze nie moge sie doczekac 🙂 🙂
moje male slonce Michelle dzis wyjatkowo kochana-chyba czula,ze mam tyle zrzeczy do zrobienia,ze spala popoludniu 4 godziny 🙂 szok
zycze spokojnej drogi
i jeszcze raz Iskierko WSZYSTKIEGO DOBREGO 😘 😘 😘
BUZIAKI DLA remika a psa oddaj czasem niestety tak bywa ja bym sie nie zastanawiala-masz jeszce jedno male sloneczko 🙂 🙂

• Mamusia
iskra - szok normalnie !!!!
nie spodziewałabym sie, ze moze sie to 2 raz przydarzyc.
biedny Remiczek - wylize sie bo przeciez to silny chłopak, a sladu nie bedzie bo jeszcze mały, a nawet jak jakis zostanie to bedzie rwał na niego laski 😉 🙂
siebie obwiniac nie mozesz choc wiem, ze to trudne.
nie upilnujesz. wiem, ze to marna pociecha ale dobrze, ze tak tylko się to skończyło.
ja dopiero teraz ma chwilę spokoju - dzis był naprawdę hardokorowy dzień, który uwieńczyłam godzinnym ryczeniem i wyrzucaniem sobie nieporadności i bezsilności i w ogóle inne takie ...
ech... nie moge doczekać sie kiedy miną te najgorsze pierwsze tygodnie, a z drugiej strony żal, ze tak szybko mijają i maleństwo coraz większe i juz nie takie nieporadne, niekontaktowe...
kolki są chujowe. dziś bartek zdobył sab simplex i zamierzam go już jutro podać.
liczę na te krople, jak na zbawienie 🥴
teraz mówię dbc

• Mamusia
Witam piątkowo 🙂
Iskierka nie obwiniaj się. Przy dwójce dzieci ciężko mieć oko na oboje 24h/dobę. Remik ma już 4 lata i nie będziesz za nim non stop biegała, myślę że by się chłopak zirytował, że nie ma chwili wytchnienia od mamusi. Psa niestety uśpić albo poprosić psiego psychologa o pomoc, może uda się zaradzić. Siostrę koniecznie wysłać na badania główki.

• Mamusia
cześć
Iskierko kochana Ty się trzymaj dzielnie i nie obwiniaj się, ucałuj Remika. Do wesela się zagoi 🙂
Tylko ta Twoja siostra-szkoda gadać

Noc spokojna-jak zawsze 🙂 tylko pobudka o 6.00 i gadanie, śmianie, kopanie 🙂
Aron jaki strój moro 🙂
i kolejne fotki spacerowo-forumowe, fajnie 🙂

• Mamusia
czesc 😘
oczywiscie gesia skora i lezka w oku po wpisie iskierki 😞
buziaki dla was kobieto wiem ze ci ciezko nie obwiniaj sie a pozatym dziecko ma jeszcze tate i dziadkow kazdemu moglo sie to przytrafic 😞przeciez to nie wydazylo sie specjalnie i swiadomie niestety takie sa wypadki 😞ale twojej siostry nic nie tlumaczy zero komentarza 😠a nad psem pomyslcie co z nim zrobic 🤢
iskra jestes najlepsza mama dla remika i emilki 😘
a u nas okej w nocy poraz pierwszy od 2 tyg wstawalam 2 razy na karmienie mam nadzieje ze to jedyny taki incydent synka przyzwyczailam sie juz do jednego podnoszenia pupska w nocy 😜
za oknem wieje i pochmurno 🤢
malego meczy czkawka a mamusia wtrynia obwazanki z herbatka 🙂
udanego piatku 😘

• Mamusia
Iskierka - nie obwiniaj się, nie można przecież 24/dobę biegać za czterolatkiem.
Uściski dla Remika, na pewno szybciutko się zagoi i nie będzie śladu na twoim przystojniaku 🙂
Twoja siostra zdecydowanie przegięła! Nie mam pojęcia co nią kierowało...

Sztunia - Guti też zawsze wstaje w okolicy 5:30 i już nie ma zamiaru spać 😞
Świat oglądać, jeść a przede wszystkim być na rękach - to i owszem. Czasami zapada w krótką (0,5-1 godz) drzemkę około 9. I to już koniec spania w domu tego dnia 😞 Pozostaje tylko wózek i kilometry (bo oczywiście nie ma opcji żeby sobie przycupnąć na ławeczce...).

Jak ja zazdroszczę mamusiom, które piszą, że właśnie wstały z dzieciaczkami a jest dziesiąta...
🙂

• Mamusia
anka my stosujemuy sab simplex od miesiaca, ja dziennie daje 15 kropel po 5 kropel przed jedzeniem z samego rana (6) potem 15 a potem na noc 21odpukac od tego czasu nie mielismy zadnych gdzinnych atakow natomiast czasami maly popoludniu robi sceny i przewaznie konczy sie tym ze musze pomoc robic mu kupke tzn uginam nozki naciskam brzuszek ale nie pamietam juz uczucia noszenia dziecka w nocy darcia prezenia pocenia przerazliwego placzu dziecka i matki 🙂 po tych kropelkach maly rewelacyjnie poprykuje no i kupki wylewaja sie z pampera 🤪
aha na zdjeciu iskierkowej emiliki zauwazy;lam ze moj adas ma taka sama dzdzownice maskotke 😉
wiecie co czesto mysle o ami nie bylo jej tu juz tak dawno mam nadzieje ze nic tam u niej zlego sie nie wydarzylo ze cieszy sie macierzynstwem i tylko dlatego nie zaglada.

• Mamusia
jozo nie jestes sama 🙂wiecie co ja zauwazylam ze w nocy maly wstaje o tych godzinach co ja latalam do kibelka w ciazy moze to zbieg okolicznosci ale sie potwierdza chodzi spac o 21-22 potem pobodka 3 i potem juz rano 6-7 potem krociutka drzemka i matka zabieraj na spacer a jak nie to udreka cie czeka 😜
ja przez cala ciaze wstawalam o 6 i juz potem bylam na nogach i teraz juz tez sie przyzwyczailam nie potrafie inaczej 🙂

• Mamusia
witam dziewczyny 🙂
asieńka dobrze, że napisałaś o tym sab simplex, bo ja to mam,ale jakoś nie mogłam się przekonać do używania, bo tam jest napisane, ze to jest dla dziweci od 3r.ż. ale skoro używasz i jest ok, to ja też spróbuję 🙂 Oliwka rzadko ma kolki, ale jednak ma 🤢 martwi mnie tylko, ze od kilku dni ma zaparcia i rzadko udaje jej się samej załatwić 😞