Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hehe ale puszystość jest ładna moim zdaniem 🙂 np. taka puszysta do tego długie włosy.. dobrany ubior mmm 😁 fajnie;D wg mnie otyłe kobiety robią błąd-obcinają włosy. Oczywiście nie każdej długie pasują, ale większość obcina. Ja nie wiem co to za moda:/ jestem puszysta to włosy obcinam:/

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mulant napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
mulant napisał(a):
obdarzona serio nie bujam nic a nic sama jest w szoku i jeszcze ta anemia jak ja się dobrze odżywiam wcinam dla dwojga bo taki mam apetyt.

Mulant...a co ci dal?Ile masz hemoblobiny teraz?

żelazo o nazwie Tradyfelon a hemoglobiny miałam 11,3a hematokryt 33,9

Wiesz co ja ostatnio miałam 11,1 hemoglobine i hemokryty 31,4.Ale lekarz dal mi witaminki z wieksza zawartoscia zelaza .Nazywaja sie Pharmaton.I po miesiecznej kuracji-tzn.prawie,bo mialam straszne zaparcia i sama je odstawilam.I teraz mam Hb 11,9 Ht 34,4 wiec cos pomoglo.Mam nadzieje,ze juz tak zostanie 🙂A mowil ci lekarz,ze na kibel nie pojdziesz 🤪

• Mamusia
Love weź swojego przyzwyczaj do cen dziecięcych i pokaż mu ubarnka 😁 myślę, że go to ruszy:P

Moj M powoli przechodzi przemianę na lepsze, już luźniej gadamy o naszym dziecku, on czasem nawet sobie żartuje.
Jednak jak przyjedzie teraz do PL to żeby jeszcze bardziej ruszyć jego uczucia i otworzyć go na ojcostwo, to kupiłam na allegro śpioszki białe za 8,50 z napisem- kocham mojego tatę 🙂 jak mu pokażę to może ukryje minę i nie powie, że już nie może się doczekać naszego maleństwa, ale myślę, że tak pomyśli 🙂

• Mamusia
izunia1986op napisał(a):
mulant napisał(a):
izunia1986op napisał(a):
mulant napisał(a):
obdarzona serio nie bujam nic a nic sama jest w szoku i jeszcze ta anemia jak ja się dobrze odżywiam wcinam dla dwojga bo taki mam apetyt.

Mulant...a co ci dal?Ile masz hemoblobiny teraz?

żelazo o nazwie Tradyfelon a hemoglobiny miałam 11,3a hematokryt 33,9

Wiesz co ja ostatnio miałam 11,1 hemoglobine i hemokryty 31,4.Ale lekarz dal mi witaminki z wieksza zawartoscia zelaza .Nazywaja sie Pharmaton.I po miesiecznej kuracji-tzn.prawie,bo mialam straszne zaparcia i sama je odstawilam.I teraz mam Hb 11,9 Ht 34,4 wiec cos pomoglo.Mam nadzieje,ze juz tak zostanie 🙂A mowil ci lekarz,ze na kibel nie pojdziesz 🤪

nic nie mówił tylko tyle że będzie czarno :P

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
ja też potem pokażę moje ulubione ubranka dla dzidzi 🙂

Ja jedyne co ogladam z mysla o dzidzi to biustonosz do karmienia 🤪CHolera cenia sobie.Dzisiaj ogladalam fajny bo z fiszbina to chca 75zł w Opolu.Ale to chyba na allegro jednak taniej kupie.Bo chce dwa miec.Bo przy Niko kupilam bez fiszbiny i byla tragedia.Czułam sie jak dojna krowa...wcale sie piersi nie trzymaly.W sklepie mówili,ze najlepiej kupic jak juz sie karmi.
Ja sie ciesz na ciuszki od mamy,a jak jeszzce bedzie cipeczka...mmmm....Jenni miala takie zajebiste rzeczy-cudo 🙂

• Mamusia
Izunia no widocznie Ty masz spore piersi, bo ja mam malutkie w dalszym ciągu, więc jakiekolwiek staniki ze sklepow za 75 zł do karmienia czy do ciąży to i tak na mnie za duże 🙂 ja tam na targu sobie kupię ze 2:P a jak mi serio urosną to w tedy jakiś odpinany do karmienia abym miała jak urodzę:P

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
nie kurde, kto to pisał o pharmatonie? i o kiblu? bo ja mam problem z kiblem :P

Własnie ja 🙂Ja juz na nie patrze to mnie ..boli.Ile mozna chodzic na kibel i widziec pelno krwi....bleee.Moze jak mi znowu spadnie Hb to bede brac.Ale tak to niech stoja w szafce 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
izunia nasze tez beda mialy fajne ciuchy..... ja chce juz moja córke 9o ile bedzie) ubrac w ta kiece 🙂)) jest boska mowie wam

Nawet mi nie gadaj.Wczoraj bylam w komisie z odieza dla bobasów......ja chce córeczke 🤪Teraz chyba sa tylko sliczne ciuszki.R\ob fote i dawaj sukieneczke.To ile cie kosztowala na zlotowki?

• Mamusia
obdarzona napisał(a):
Izunia, bo ja je biore i teraz jak posklejałam fakty to właśnie od tej pory jak je biorę to sram 2 razy w tyg i to przy dobrych wiatrach:/ ale one są dobre... mają tyle tych składnikow w 1 pigułce..

Ale ja jak mialam isc na kibel to łzy w oczach.Maz sam powiedzial,ze mam je odstawic.JA na papierze zawsze mialam pelno krwi.Moje tez maja duzo witamin 🙂Wole owoce wpierdzielac niz te tabletki.Po kazdym żelazie sa niby takie problemy i na zeby bardzo idzie.

• Mamusia
Co do piersi i tych staników to ja na razie kupuje sobie jak mi jeden za maly to dwa jakies wieksze... i tak jak obdarzona dopiero pozniej sobie do karmienia taki kupie... bo pol roku teraz nie bede paradowala w tym do karmienia... Chyba nie jestem sama z tym ze uwazam ze one nie sa zbyt seksy. Moze i wygodne ale dla mnie tez wyglad sie liczy 🙂) hehe
No moze jak juz na prawde mi sie znudza te zakupy w sklepie z bielizna to sie nad moimi cycuchami zlituje 🙂) a rosna szybko- racja.

• Mamusia
love napisał(a):
Co do piersi i tych staników to ja na razie kupuje sobie jak mi jeden za maly to dwa jakies wieksze... i tak jak obdarzona dopiero pozniej sobie do karmienia taki kupie... bo pol roku teraz nie bede paradowala w tym do karmienia... Chyba nie jestem sama z tym ze uwazam ze one nie sa zbyt seksy. Moze i wygodne ale dla mnie tez wyglad sie liczy 🙂) hehe
No moze jak juz na prawde mi sie znudza te zakupy w sklepie z bielizna to sie nad moimi cycuchami zlituje 🙂) a rosna szybko- racja.

Wlasnie w Pl sa tylko te z drutami.Ale dzisiaj ogladalam to ladniei sie zapowiadaja na ciele.Zobaczymy w lutym 😉

• Mamusia
No moze tak. Ale no ja tam mimo wsyztsko uwazam ze szału nie ma. No ale WYGODA. Jak urodzimy to tam nie bedzie sie az tak raczej dla mnie liczylo zeby fajnie wygladac. Bez drutów czy z to tam jeden pies. I tak bedzie widac ze to nie jest normalny stanik 🙂

• Mamusia
love napisał(a):
o kurde ;/ widze nie fajnie nawas tabletki dzialaja... wspolczuje ;/

JA jak tylko zobaczylam wyniki i anemie to na dzien dobry powiedzialam lekarzowi,ze zelaza nie bede brac 🙂Bo wiem czym to pachnie.Czesto mialam anemie i juz to znam.Wiec dal witaminki z duza zawartoscia-cwaniak 🙂