Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ggulek to nie dobrze, ale spokojnie bo wiemy ,że będzie ok 😁 no tak bole się zdarzają, mi też 😉 ale zdarzają się też czasem takie niepokojące , że aż nie raz mi łzy lecą, ale nie z bolu tylko z paniki, strachu... ale będzie git;D jutro pojdziesz do lekarza a on na pewno Cię uspokoi 🙂
mi też czasem brzuch pęcznieje;D
też wielkość brzucha zależy np. u mnie od ustawienia dzidzi 😜 jeśli on jest przodem do brzucha to mam ładny, duży i czuję, że kopie w brzuch 😜 a nie raz ustawi się plecami do brzucha, a więc kopanie czuję gdzieś po wewnętrznej stronie tyłka, gdzieś na dole w macicy takie odbicia czuje i w tedy mam mały, rozciągnięty w doł brzuchol 😜
Love, hehe jesteście małżeństwem, to nawet możesz się długo długo fochać bo przecież nie zerwie z Tobą hehe 😜
Sztunia, nie ma to jak kinder bal;D zawsze jest się z czego pośmiać:P
Kurde cały zlew mam w talerzach po obiedzie, ide z nimi powalczyć i jeszcze krolika wypuścić;D

• Mamusia
Ok ok nie stresuje się, będzie ok i nie ma innej opcji 😉 Dziękuję wam :*
Love właśnie przeczytałam co Ci chłop wyczynił i trzymaj się twardo! Ale nic się do siebie nie odzywacie?
Obdarzona, a jak z Twoim?
Sztunia, a jak wrażenia po spotkaniu z dziewczynami z forum? Może i nam kiedyś uda się tak spotkać. 😉

• Mamusia
no właśnie 😁 schreiben schreiben!! 😁
Ggulek, z moim całkiem ok;D mało się z nim widzę, chodź jesteśmy pod jednym dachem ale on ten strych nam robi a właśnie do domu pojechał;D a Twoj jak tam? jest teraz z Tobą? mowiłaś , że boli 😜?
Love, haha jajami na lampie 😜 dobre 😜
Sztunia, zazdroszczę takiego spotkania 😉 może i marcowki się kiedyś spikną 😁 też byłoby fajnie, ale w sumie to... mama cały czas mi mowi, że tyle kłamstw w internecie, że tyle się słyszy, mowi że za bardzo się angażuje w te forum, zawsze jej opowiadam jak ktoraś z was jest chora albo ktora co będzie miała za dzidzię, często ona się pyta co tam u marcowek.. tak samo jak podniecałam się przed nią, że jest mama trojaczkow, albo,że pewna dziewczyna urodziła wcześniaka w 32 tyg , ale potem jak się dowiedziałam, że to kłamstwo to tego już jej nie powiedziałam, bo powie, że wy też kłamiecie 😜

• Mamusia
obudzily sie laseczki 🙂
Ja mam jakiegos dola 😞Z mezem ciagle sie kluce tylko dalej nie wiem o co mi chodzi.jestem wk....sama na siebie.Jasna cholera 😠 😠
Dzisiaj znowu pół dnia bez pradu juz mnie to wk....drugi dzien.Ale dzisiaj juz obiad zrobilam na piecu kaflowym,ale mialam cieplo w kuchni.Maly szaleje z mezem na dworze,a ja siedze i gadam do brzuszka jak to mi dzisiaj jest zle.
Dzisiaj malego nagralam komórka jak si ewiercil w brzuchu.Niko chce pokazac,bo on jeszcze nie ma trwania czekac,az maly sie poruszy.A tak to zobaczy filmik 😁
Plakac mi sie chce,ale dlaczego.......................

• Mamusia
Lekarz też mi wyznaczył termin (wiadomo, że wpisuje jakiś w kartę ciąży), ale nie jestem go pewna nie wiedząc kiedy był dokładnie ostatni okres... Jak sobie próbowałam przypomnieć kiedy to było to mi wychodzi poród koniec marca, początek kwietnia. Z USG ostatniego wychodziło tak, że teraz byłby 19 tydzień, tak też sobie ustawiłam na Brzuszku. Niezależnie od tego co wyjdzie z badania myślę, że przez cały czas należy obstawiać koniec marca, początek kwietnia. Przecież i tak dzieci się nie zawsze rodzą o czasie.

• Mamusia
nie zawsze z okresu można wyznaczyć wiek dzidzi jestem tego przykładem, ja z okresu rodziłabym 10 marca a wielkośc dzidzi mówi jednak o 24 marcu, wiec dwa tygodnie to spora różnica 🙂

oj widzę że kosy z męzami, ja objadłam się owoców i czekam na meza
Majka nie pozwali mi pisać wyrywa mi komputer i mowi choć choć i ciągnie do pokoju

• Mamusia
Izunia, my kobiety tak mamy, ja też tak mam 🙂 drzemy się i kłocimy a same nie wiemy dlaczego i prowokujemy partnera aby się pokłocić, po czym odwracamy kota ogonem 😜
ja też chciałam ostatnio nagrać jak moj brzuch się rusza, ale tylko włączyłam 'nagrywaj' i mały przestał się ruszać i brzuch też 😞(

Lady, no głupia data hehe a ma znaczenie;D myślę, że teraz na połowkowym się wyjaśni cała sprawa i dzięki usg i jakąś drogą dedukcji może dojdziecie z lekarzem do jednej daty 🙂 bo przecież te daty liczone wg okresu są w ciul teoretyczne, i w terminie rodzi się 5% dzieci 😜 ważne żeby właśnie dojść, czy to na kwiecień czy na koniec marca;D nawet jak na kwiecień to do kwietniowek nie masz co iść.. tam ruch jak na pustyni;/
Ggulek, ooo jak Ci zazdroszczę tego całowania brzucholka 🙂 mi dziś moj wymacała koleżanka 😁

idę dalej sprzątać 😁 podłogi pomyłam, teraz czas na kurze 😁

• Mamusia
obdarzona napisał(a):

Lady pisała, że nie wie na kiedy ma termin. No coż i tacy lekarze się zdarzają:/ co prawda to trochę taka niepewność nie wiedzieć, ale ważne, żeby było zdrowe 😁 fajnie jakby się okazało, że jesteś marcowką, to zapraszamy jakby co;D

Jeśli profesor, do którego się czeka na wizytę prywatną ponad miesiąc i nie ma ani jednej złej opinii na znanylekarz.pl to zły lekarz to lepszego nie znajdę w tej galaktyce 😉 A u takiego robię USG. Mój gin prowadzący aż tak znany nie jest, ale leczę się u niego od 10 lat, więc jest zaufany.
Data jakaś wyznaczona jest, ale ja i tak od końca marca będę już siedzieć na szpilkach. Mam nadzieję, że mnie z wątku marcówek nie wyrzucicie, tu się więcej dzieje 😁

• Mamusia
No jeśli jesteś u dobrego lekarza zapisana to zmienia postać rzeczy 😁 to jesteś w dobrych rękach i nie masz się co martwić bo termin mieć trzeba jakiś ostateczny;D no lepiej siedź u nas, bo im nas więcej tym lepiej, a kwietniowki coś zaparte w tym roku i ich coś tam mało;/ 😜

• Mamusia
hola hola lady najpierw poprosimy tort czekoladowy, lody smazone to love o nich opowiada sledzia w smietanie i piwo bezalkoholowe i dopiero wkupne zrobi z ciebie prawdziwa marcówke :P

mam doła i jakos wyjsc z niego nie moge od pol godziny ch... mnie strzela

a jaka masz date od lekarza? marcowa czy kwitniowa?

• Mamusia
no oby Cię przeczucia nie myliły;D ja od początku, kiedy zobaczyłam 2 kreski na teście, wiedziałam, że to będzie chłopczyk 😜 Nie znając płci kupowałam niebieskie ciuszki i takie rożne chłopięce, miałam ostre przeczucie i przekonanie, poszłam na usg i okazało się , że chłopczyk 🙂 także u Ciebie też może się sprawdzi;D a ruchy już czujesz?