Skocz do zawartości

Marcówki 2012 | Forum o ciąży

monikitta1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A ja nie wiem jak się ponownie przyzwyczaję do tego comiesięcznego rytuału, który zawsze odbierałam jako karę za niewiadomo jakie grzechy 😮

Cześć tak w ogóle 🙂 Mam lenia, ale za to wszystko już posprzątane i teraz tylko takie dopieszczanie zwyczajne zostało 😁

• Odpowiedzi 21,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• love

2047

• obdarzona

3838

• izunia1986op

2684

• lady_m4ryjane

1995

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hallo hallo:P
Ja dopiero na nogach, zasnęłam o 5.30, noc była koszmarem, tak się dłużyła yyym 🤨
A na hemoroidy co polecacie? JA brałam posterisan i nie polecam! Tani chwyt reklamowy, dosyć, że gówno drogie to nie skuteczne....
A tyle rozstępów mi dzisiaj wyszło, że nie ogarniam już tego 😞

• Mamusia
Fikumiku, to Ciebie pewnie też brzuch bolał jak miałaś okres? ja tam w sumie przeważnie miałam mieszane uczucia co do okresu.. bo przeważnie brzuch trochę mnie bolał przez 2 dni, i bolało mnie podwozie jak stałam, ale ja nienawidziłam podpasek, tylko śmigałam zawsze w tamponach więc często zapominałam że mam okres, przypominało mi się tylko jak musiałam tampa zmienić 😁

Natalla, nie wiem co jest dobre na to 😞 a co do lekow reklamowanych ja już takich nie używam.. to wszystko co reklamują to jest taka ściema:/ a największa to są te witaminy na cholesterol, suplementy diety, tabsy na odchudzanie. Najlepsze są takie te co są nie znane 😁
A Ty masz już może rozstępy na brzuchu?

Kurde ja dalej nie mam, ale już je widzę.. tzn. czuję że się wyłonią na dniach 🤢 ale na udach, na piersiach, na pośladkach,na schabach i na łydkach już mi się rozjaśniają 🙂

• Mamusia
Obdarzona: Rozstępy towarzyszą mi od 35 tyg, najpierw pojawiły się 4 cieniutkie, a teraz mam pełno 🥴 w lusterku jak dzisiaj zobaczył to się pobeczałam 🥴 ja czułam, żę wychodzą, bo bardzo brzuch mnie swędział, i był taki hmm napięty, stosuje krem na rozstępy był drogi jak choler 65zł za 120ml i NIC następny szajs 😞 a są takie brzydkie bo sine 😞 na biuście mi się zregenerowała skóra i jakoś to wygląda, szału nie ma ale, tam były bardziej cienkie to pewnie dlatego szybko się zagoiły, a te na brzuchu szerokie koszmar 😞
Żadnych tanich leków z reklam również nie polecam- człowiek uczy się na błędach jak nic 🤨

• Mamusia
ewci@ napisał(a):
Sztunia napisał(a):
tak lady ja sobie zazyczyłam i prawdopodobnie teraz tez chce, ale pogadam o tym tensie jeszcze

zastanawiam sie czy jest jakas róznica w znieczuleniu zzo a podpajeczynówkowym, bo takie mam wpisane w ksiazeczce u Mai

hejo, podpajeczynówkowe to jest typowo do cesarskiego ciecia, ja takie miałam. w kregosłup. od pasa w dół, i kompletnie nic sie nie czuje, tzn jakies tam lekkie dotykanie, ale skurczy sie przy tym nie czuje w ogole. natomiast zewnatrzoponowe mozna dozowac kilka razy pzrez jakis tam cewnik co jest wkłuwany w kregosłup tez, ale ja tego nei miałam wiec nie wiem dokładnie o tym zewnatrzoponowym.

no to ja już nie wiem jaka jest różnica bo ja mam własnie wpisane to podpajeczynówkowe u Majki w książeczce i nie mogę pwoiedzieć ż ja kompletnie nic nie czułam, dopytam mojej giny jak pójde bo to trzeba bedzie ustalić wkońcu 🙂

• Mamusia
hejo

my od rana wielkie urządzanie ciąg dalszy, tylko znowu wody nie mamy i wszystko staneło, ale jest coraz piekniej 🙂
najwazniejsze ze u Mai też juz wsyztsko powieszone i ponaklejane 🙂

obiad w dupsku bo tylko rosół mamy, ale biore się za gotowanie jakoś bez wody musi się udać 🙂

• Mamusia
Obdarzona: dokładnie mam na brzuchu, fakt wyszły późno za szybko się cieszyłam, że ich nie ma.... na biuście zostały białe i nie wygląda to źle, nie , martw się, może Cię to ominie 🙃

Matko jaka nudna ta niedzile, pomyśleć, że za dwa tygodnie termin porodu 😉 aż mnie nosi jak sobie pomyślę 😉

• Mamusia
Obdarzona: dokładnie mam na brzuchu, fakt wyszły późno za szybko się cieszyłam, że ich nie ma.... na biuście zostały białe i nie wygląda to źle, nie , martw się, może Cię to ominie 🙃

Matko jaka nudna ta niedzile, pomyśleć, że za dwa tygodnie termin porodu 😉 aż mnie nosi jak sobie pomyślę 😉

• Mamusia
Obdarzona właśnie w 37 tygodniu podobno kryzys przychodzi, doły częstsze 😁 Nie wiem jak Ty, ale ja z jednej strony chciałabym, żeby mała już była z nami, ale z drugiej tak się boję porodu i tego, że sobie potem nie będę radzić... ☺️

• Mamusia
Nie dajesz radę spać przez brzuch czy stres? Ja jak na razie śpię jak zabita, czasem miałam tylko takie dni co nie mogłam spać, ale wróciłam do normy 😜 Masz jeszcze 2 tygodnie do terminu, więc nic się nie bój i wytrzymaj to jakoś 😉 Rozumiem, że już chciałabyś skarba mieć obok siebie, szczególnie, że koleżanki z lutego już się rozpakowują, ale zleci, zobaczysz 😉
Były poruszane tematy seksu, mój nie ma żadnych oporów i wychodzi z inicjatywą, to ja raczej ostatnio większego lenia zaczynam mieć przez brzuch 😁

• Mamusia
szykują się szykują 🙂
u mnie własnie koleżanka na kawce siedzi, poszli na fajurkę do piwnicy z moim męzolkiem a ja moge do was zajrzec

ja to wieczorów nie lubie ostatnio jak tylko robi się ciemno to i ja łapie jakiegoś doła i brzuchol mi ciązy strasznie