Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
difergan stosuje sie przy kazdym nawet najmniejszym przeziebieniu u dzieci zeby mogly spac spokojnie w nocy!
lekarze wlasnie polecaja go szczegolnie na noc...
grozny niejest i mozna go podac na uspokojenie dziecku ale nieprzesadzalabym z nim 🙂

kurde jutro ma wizyte u lekarki i bedzie mi robic cytologie dopiero teraz bo wczesniej bala sie ze spowoduje krwawienie a i teraz pewno poleze ze 2 dni plackiem na wszeli wypadek
ale jutro tez zobacze mojego synka 🙂

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Powiem Wam, że nawet nie mam tak bardzo pogryzionych sutków. Najgorszy jest pierwszy chwyt, bo chwyta bardzo łapczywie, i wiadomo, jeszcze bez wyczucia. A jak czuję, że zaczyna mocno szorować dziąsełkami po sutku, to mam sposób - przekręcam lekko cyca i juz nie boli :P
Jakiś czas temu miałam mocno poranione brodawki - pomogła maść MALTAN. Mnie ona bardzo pomogła, jest nieszkodliwa dla dziecka. Lepiej opłaca się kupić duża tubkę ( 40 mg )za 20 zł, niż małą za 10 zł ( 10 mg )Także polecam dla przyszłych mamusiek 🙂

• Mamusia
Hej Mamuśki 🙂

Ja tez odrazu zanotowałam sobie nazwę tego kremu 🙂
Czytałam właśnei trochę o tej maści i pisze, żeby zacząc stosować na 2 mc przed porodem w celu zahartowanie brodawek - wsumie to mi się już przyda bo jakoś czasami mi skórka leci na brodawkach 😞

• Mamusia
hej hej.

stosujcie masc bo mnie teraz bola brodawki troche,
maly troche marudny jest ostatnio, nie moze kupki zrobic za bardzo i marudzi, tylko jak jest na cycku to jest spokojny .
dzisiaj odwiedzila nasd polozna bez zapowiedzi, z rana, w domu balagan na kolkach i stwierdzila ze mam za malo pokarmu bo maly sie nie najada i powinnam dokarmiac go sztucznym mlekiem, napewno jej nie poslucham bo nie chce zeby jadł sztuczne mały,

pozdrawiam

• Mamusia
Hej mała27 jesteśmy mamuśkami ze szczecina 🙂 Witaj w Naszym gronie 🙂

Gosia a napisz mi jakie ciuszki wziełaś do szpitala dla Synka ? a najbarzdiej mnie interesuje w co go ubrałaś jak wychodziłaś do domu - bo ja Wam powiem, że nie wiem co wziąść ;/

wszystko teraz piorę i przeglądam i nie wiem co wybrać ;/

• Mamusia
Cześć 😘
Mała27 - Szczecinianki witają 🙂

Montusia, ja rodziłam w sierpniu, dlatego wzięłam ciut lżejsze ciuszki, ale napewno dla takiego noworodka, to body, śpiochy, skarpetki, jakiś sweterek, czapeczka. Ty rodzisz w marcu, więc może być jeszcze chłodno, może jakiś lżejszy kombinezonik. Mówi się, że takie małe dzieciaczki ubiera się jedną warstwę więcej niż my mamy 🙂
Zobaczysz, czas szybko zleci i będziemy zakładać Tobie wątek, że urodziłas 🙂

• Mamusia
Dzięki dziewczyny za wskazówki 🙂

kurcze no nic mnie tak nei przeraża jak ubieranie dziecka ;/ nie wiem w co ubierać no i jak ubierać takiego malutkiego szkrabka ;/

Kasia Ty to już masz wprawę, Gosia już też trenuje 🙂

Ja to tylko czekam na Wasze wskazówki 🙂 a od wczoraj używam krem Matlan i zauważyłam, że nie ma już takich suchych brodawek jak po zwykłych kremach 🙂

• Mamusia
Montusia, ja będąc w ciąży nie hartowałam brodawek i po urodzeniu miałam bardzo suche i wrażliwe. Teraz już mi weszło w nawyk, że po każdym karmieniu smaruję i jest o niebo lepiej 🙂
Teraz już wiele rzeczy inaczej by się zrobiło - na pierwszych zakupach dla małego byłam "zielona", kupowałam to co mi się podoba, a nie to co jest praktyczne. Teraz patrzę przede wszystkim na to by było funkcjonalne dla dziecka, czy to ciuszek, czy zabawka.. 🙂

• Mamusia
czesc kochane a wiec po wczorajszej wizyie okazalo sie ze siusiaka juz niewidac i ze chyba bedzie dziewczynka 🙂
wiec musze poczekac do nastepnej wizyty i sie upewnic
co prawda z chinskiego kalendarza wynika ze bedzie chlopak i ten kalendarz mi sie sprawdzil za 1 razem wiec juz niewiem sama :0

ja pamietam ze na sutki mi bepanten pomagal jak maly mi je ranil .

• Mamusia
karolcia - tak sie ciesze :laugh:
ja nastepne usg bede miala w 23/24 tc wiec dopiero wtedy sie dowiem czy to on czy ona
moja lekarka ostatnio byla pewna ze to chlopiec ale 2 dni temu stwierdzila ze niewidzi siusiaka wiec niejest pewna 😞
ale to widocznie tak mialao byc hii