Skocz do zawartości

Mamy ze Szczecina! | Forum o ciąży

amfisbena

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dla samotnych matek nie ma, ale jest stypendium socjalne - nie można przekroczyć pewnego progu zarobków, a jesli wróciłabyś dopiero we wrześniu do pracy to US uznałby Cię za osobę niesamodzielną finansowo i trzeba byłoby przedstawić zarobki Twoich rodziców.
Oprócz tego mozna pisać o zniżkę w opłacie czesnego motywując to kieską sytuacją finansową. Ja w tym roku dostałam 30% znizki.

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 Może mogłabym ja coś doradzic. Ja chodze na WSET (Wyższa szkoła ekonomiczno - turystyczna) chodze zaocznie i miesiecznie płace 400 zł. Jest to prywatna szkoła i nie jest ciężko, idą młodym mamą na ręke, szkoła jest przyjazna i co najwazniejsze nie ma wielu zajec jedynie sobota jest ciezka bo od 8 do 20 ale piatek jest tylko od 18 do 20 a niedizela roznie czasami gora do 18 a najczsciej do 15, nie musicie byc na wszystkich zajeciach, zaliczenia sa proste 🙂 naprawde moge polecic ta szkole mama 🙂 Ja ostatnio zgłosiłam szkole ze jestm w ciąży, napisałam do prorektora o usprawiedliwienie nieobecnych godzin i jest wszystko ok. A w październiku jak urodzę chcę się z nimi dogadać żebym mogła tylko na zaliczenia przychodzić i ważniejsze zajęcia.

• Mamusia
Kasiu bo ja jestem do tylu w tym wszystkim, a po wyzszej szkole jaki ma sie tytuł?

Ogolni to ile trwa semestr na us?

A no i tata powiedzial ze mnie troche dofinansuje jak chce isc na studia , tylko wlasnie nie wiem czy lepiej na uniwerystet czy do wyzszej szkoly?
podpowiedz cos , bo w te klocki bardziej jestes ogarnieta niz ja.

• Mamusia
gosiaczek23. napisał(a):
bo ja chce magistra robic, ale w tej wyzszej szkole to chyba tylko licencjat co

teraz masz studia 2 stopniowe. najpierw jest licencjat, a potem idziesz sobie na uzupełnijaące mgr tak jak ja oszłam. Na uzupełniające mgr mozesz pójść na cukrową na US 🙂 i przykładowo licencjat robisz tam, a magisterkę gdzie indziej 🙂

• Mamusia
Jako tako, że tak powiem 🙂

Chyba wczoraj czulam pierwsze rychy maleństwa, było to niesamowite uczucie 😁 Już sie nie mogę doczekać kiedy maleństwo będe miała przy sobie 🙂

Dzis mam straszny dzień ponieważ mój narzeczony wyjeżdza na 3 tygodnie na poligon ;( a ja nie jestem przyzwyczajona do takiej rozłąki, plusem jest jedynie to ze ta rozłąke spedze u mojej mamy

• Mamusia
Kochane, przedstawiam Wam mojego SYNKA
Ma się dobrze, waży 350 gram i termin porodu potwierdzony na 24.09.
Wszelkie pomiary w normie, serducho, mózg i inne organy pracują prawidłowo 🙂
badanie miałam wykonane 2D, ale jak jak oglądaliśmy buźkę, to doatkowo włączył też 4D, co można podziwiać niżej 🙂
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/228/09052011255.jpg/][IMG]http://img228.imageshack.us/img228/8315/09052011255.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
No straszne pustki bo mało nas tutaj 🙂

U mnie w miare dobrze, moj kochany był teraz na weekend wiec mnie psychicznie podbudował ale niestety dzis dalej na poligon wyruszył.

Samopoczucie dobre, lecz brak sily fizycznej, czuje sie jak stara baba w krzyzu lupie, nogi bola 😁 i podbrzusze kuje.

Kasia super to zdjecie z USG, az juz sie nie moge doczekac konca maja kiedy i ja ujrze swoje malenstwo...ciekawe co to bedzie 😁

• Mamusia
gosiaczek23. napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
a u mnie kiepsko, tzn z M nie za bardzo sie układa...
a ta poza tym dzidzia rośnie

Kasiu przykro mi ze znowu u Was nie fajnie jest 😞 😞
mam nadzieje ze szybko sie dogadacie bo nie mozesz sie przeciez denerwowac
buziaki gorące dla Was:*

mały i tak już dużo przeszdł.. zahartowany jest 😉

• Mamusia
hehe no ale po co ma sie stresowac od malenkosci. jak tam pogodziliscie sie?

u mnie byla wczoraj masakra maly wylal na siebie wrzatek 😞((((((
poparzyl stópke naszczescie nie mocno ma teraz opatrunek i nie powinnien chodzic przez trzy dni ale przy jego energii to jest ciezkie do wykonania zeby grzecznie siedzial ah zawsze cos u mnie 😞