Skocz do zawartości

Farbowanie włosów | Forum o ciąży

majkaSo

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A moj lekarz powiedział ze do 20 tyg ciazy nie powinno sie farbować. I fryzjer stwierdzil ze wogole.
A poza tym babki ten temat juz byl 🙂) poszukaj sobie we wczesniejszych postach 🙂 babeczki tam pelno pisaly na ten temat 🙂.
Sa podzielone zdania na ten temat ogolnie mowiac 🙂

• Mamusia
Moja lekarka stwierdziła,że nie ma przeciwwskazań,ale lepiej poczekać i farbować po 13 tygodniu.Ja będę włosy rozjaśniać-z koloru czarnego wchodzę w gołębi,biały blond :laugh: .
Podobne wahania słyszałam o dentyście- chodzić, nie chodzić, brać znieczulenie, nie brać. Jak najbardziej chodzić, leczyć się, dbać o siebie i pięknieć, pięknieć, pięknieć 🙂.

• Mamusia
Moja lekarka stwierdziła,że nie ma przeciwwskazań,ale lepiej poczekać i farbować po 13 tygodniu.Ja będę włosy rozjaśniać-z koloru czarnego wchodzę w gołębi,biały blond :laugh: .
Podobne wahania słyszałam o dentyście- chodzić, nie chodzić, brać znieczulenie, nie brać. Jak najbardziej chodzić, leczyć się, dbać o siebie i pięknieć, pięknieć, pięknieć 🙂.

• Mamusia

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Mamusia
brak zbadanego wpływu farb na płod 🙂najlepiej używac farb bez amoniaku 🙂jezeli w domku to np.wellaton krem koloryzujacy.ani to farba ani to szampon a kolor piękny 🙂ja rozjasniam,nie boję sie bo,w m jak mama mi kazali:P było tam napisane lepiej zrobic wloski niz się zaniedbac 🙂pracowałam kiedys w dobrym salonie i panie tez robiły 🙂najczesciej color touch welli profesjonalnej 🙂badz farouk.jezeli chodzi o kolor,bo z rozjasniaczem wiadomo to sama chemia 🙂 wiele moich kolezanek tez to rozjasnialo i wszystko jest ok 🙂poza tym warto przed samym porodem udac sie do fryzjera 🙂bo do 2 miesięcy po porodzie wloski sa tak slabe,wypadają i wogole ze nie powinno się ich katowac 🙂pozdrowki

• Mamusia
Kamyk napisał:
jeszcze mniedługo ktos powie ze nie wolno sie malowac
ubierac ładnie
stosować kremów nawilżających
i malowac paznokci

PRZESADA

mamy czuć się świetnie
a będzie tak jak bedziemy dobrze wyglądać

prawda?

Dokladnie 🙂ja w poniedzialek ide zrobic sobie pasemka (musze stopniowo dojsc do blondu) bo juz nie moge sie patrzec na te czarne kudełki 😁 inaczej ich juz nazwac nie moge 🙃

• 4 tygodnie później...
odnosnie fabowania wlosow podczas ciazy to zdania sa podzielone jezeli chodzi o lekarzy 🙂 uwazam natomiast,ze nie jest to szkodliwe gdyz sama farbowalam podczas ciazy wlosy i z dzieckiem jest wszystko wporzadku 🙂 poza tym kobieta w ciazy powinna dbac o siebie 🙂 bardziej uwazalabym na sklad balsamow przeciwko celulitowi czy rozstepom...najlepiej kupowac dla kobiet w ciazy 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Nie chodzi w farbowaniu o szkodliwość samego farbowania tylko o zapach amoniaku który jest dość uciążliwy szczególnie w 1 miesiącach. Niby same substancje chemiczne łącznie z amoniakiem nie sa aż tak bardzo szkodliwe ale lepiej w 1 trymestrze wybierać farby bez amoniaku.