Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
niunia99 napisał(a):

Dudasia no to super że poszłaś do innego lekarza i Cię uspokoili 🙂 nie ma co się martwic!! Bedzie wszystko ok. Ja w pierwszej ciąży robiłam na tokso i wyszło mi że teraz tego nie mam ale że kiedyś miałam z tym styczność. Lekarz powiedział że jest ok i nic więcej z tym nie robiłam, mówił że to w porządku. Teraz też na pewno będę robi ale to dopiero w przyszłą środę wybieram się do lekarza na kasę chorych żeby badania zlecił 🙂

🤢

niunia, jak się miało styczność z toxo to ciąża w późniejszym czasie jest bezpieczna. Być może nawet nie będą chcieli dać Ci skierowania na badanie. Zagrożone są tylko te mamusie, które nigdy nie chorowały i nie mają przeciwciał.

dudasia napisał(a):
Ode mnie zaproszenie dostałyście 🙂

A mi dzisiaj mdłości trochę odpuściły. Aż się nieswojo z tym czuję 😉 Odpukać, żeby wieczorem nie wróciły bo idę na kurs i muszę być w dobrej formie 😉

Tobie się już kończą a mi chyba dopiero zaczynają!

dudasia napisał(a):
niunia99 napisał(a):

Dudasia no to super że poszłaś do innego lekarza i Cię uspokoili 🙂 nie ma co się martwic!! Bedzie wszystko ok. Ja w pierwszej ciąży robiłam na tokso i wyszło mi że teraz tego nie mam ale że kiedyś miałam z tym styczność. Lekarz powiedział że jest ok i nic więcej z tym nie robiłam, mówił że to w porządku. Teraz też na pewno będę robi ale to dopiero w przyszłą środę wybieram się do lekarza na kasę chorych żeby badania zlecił 🙂

🤢

niunia, jak się miało styczność z toxo to ciąża w późniejszym czasie jest bezpieczna. Być może nawet nie będą chcieli dać Ci skierowania na badanie. Zagrożone są tylko te mamusie, które nigdy nie chorowały i nie mają przeciwciał.

Aha to tego nie wiedziałam.... czyli mam rozumiec że jestem bezpieczna? 🙂

• Mamusia
Hejka Mamusie!!!
Toście naskrobały od rana. Miałam co czytać
No właśnie te dojazdy. W poniedziałek planuję powiedzieć. I na kolejnej wizycie załatwić sobie L4. Bo im bliżej zimy tym będzie gorzej. A nie ma sensu ryzykowac. A w pracy nie będzie problemów.
Dudusia tezx już brzucha wciągnąć nie mogę. No i troszkę zaczyna być to widać, zwłaszcza, że maiłam płaski…
Dziękuję za poradę dotyczącą Toxy. Ja w pt idę na badania. Trzeba będzie teraz bardziej uważać. Mam nadzieję, że będzie ok. No i Ty pokonasz to dziadostwo. Dobrze, że Maleństwu nic nie grozi.
Justyna i Eliza super, że z Maleństwa jest wszystko ok.

• Mamusia
Pozwolę sobie podsumować dzisiejszy mój dzień - najlepszy od 2 tygodni jakos chyba 🙂 Małe mdłości, z którymi zupełnie można było funkcjonować bez konieczności przegryzania czegoś co chwilę. Ale luxus 😉 Może jednak nie przytyję tak strasznie szybko 😉
Kurs przetrwałam - zaraz będę przekazywać mężowi cenną zdobytą wiedzę więc muszę się pożegnać.
Śpijcie smacznie i budźcie się bez mdłości 😉

Witam i ja 🙂 Justynko super że się z synkiem udało. Powiedz co to za terrorystyczny sposób tak podziałał? 😁 Oby poskutkowało i synuś dawał się mamie wyspać 🙂
Swoją drogą szkoda że takim dzieciaczkom jak mamy nie da się wytłumaczyć że mama jest znów w ciąży i muszą być grzeczne 😁
Moja od rana jakaś niespokojna, nic zrobić nie mogę, muszę ją ciągle nosić 🤢