Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Justyna, Ty jeszcze pracujesz? Do kiedy zamierzasz ciągnąc robotę? Wiem, że masz nielekką.. Dajesz sobie radę?

Nie juz 2 tygodnie jestem na zwolnieniu, bo nie dawałam rady a pozatym nie było pracy wiec i tak bym siedziała w domu bez kasy a tak to jakis grosz chociaz wpadnie bo po tylu latach mi sie należy 🙂

• Mamusia
dudasia napisał(a):
justyna_malutka napisał(a):
oj jak ja sie ciesze ze nie wiem co to zgaga. W pierwszej ciaży też nie miałam i tak naprawde to nie wiem co to bo nie było mi dane poznac tej pani 😉

szczęściara!!! No obyś jej nigdy nie poznała 🙂

Wszyscy mi to mówią i sie dziwią że jej nigdy nie miałam. Przez całą pierwsza ciąże słyszałam: "w 7 miesiacu ją poznasz, zobaczysz" albo " w 8 to juz na pewno będzie CIe męczyć" Na szczęśćie nie męczyła nigdy i niech tak zostanie 🙂

• Mamusia
Witam po kilku dniowej nieobecności- rodzice przyjechali na kilka dni w odwiedziny i nawet nie miałabym kiedy zasiąść przed kompem a poza tym no nie wypada przy gościach.
A tu mnie kilka tematów ominęło, np temat wyprawki uświadomił mi jak jestem w tyle w porównaniu z wami. Chociaż w pt byłam z mamą w kilku sklepach na wyprzedażach i tyle świetnych rzeczy kupiliśmy dla wszystkich jej wnuków- no najwięcej dla Igorka 😁 (ale takie na ok 6 m-cy). Śpiochy i takie tam na początek to kupię za tydz. w Ostrołęce bo wyjeżdżam na tydz a tam juz mi znajoma naświetliła dużo tańszy sklep niż te w Warszawie.
Jutro idę do gin, dopiero odbiorę te wyniki z glukozą więc zobaczymy, w poprzedniej ciąży było ok ale ja też pamietam, że kiedyś łatwiej było wypić tą glukozę (teraz to mnie zemdlilo po ok 5 min ale na krótko). Na szczęście za mną była dziewczyna na tym samym badaniu wiec jakoś minęły te dwie godziny.
A zaraz zmykamy z Marianką na sanki 😁 Fajnie, że ferie zaczęły jej się ze śniegiem.

• Mamusia
no ja też nie mam zgagi (w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam), choć jędza próbowała teraz robić podchody.... 😁 ale mam sposób- jeść w mniejszych ilościach. Ale ostatnio tez mi się zaczyna zdarzać budzić się z głodem, chyba Igor zabrał się za porządne przybieranie na wadze a jak ten głód będzie mi towarzyszył to i ja coś tam pewnie więcej złapię tu i ówdzie. Ale da radę to zrzucić przy karmieniu.
ps. Chyba Asia pisała o laktatorach- słuchajcie jej, bo mi tez się baaardzo przydał i na sali każda wysyłała męża po niego 😁 chociaż znam i takie którym prawie się nie przydał- jednak każda użyła go chociaż kilka razy.

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Jak macie od kogo sobie pożyczyć lakator to najlepsze rozwiązanie. Może on sie wcale nie przydać - to prawda. Ja karmiłam piersią przez rok i lakktator był mi potrzebyn tylko na początku jak Bartek leżał na lampach bo miał żółtaczke i żeby nie przerywac terapii to odciągałam i Bartek był z butelki karmiony. No i później mi sie przydawało bo robiłam kurs w ciąży i jak Bartek była mały. To trwało 4 dni, raz na miesiąc.. No i nie dało rady dowozić Bartka na każde karmienie więc w przerwach na kursie biegałam z laktatorem żeby sobie ulżyć i zabrac mleko dla Bartka na następny dzień 🙂 No i jeszcze się przydawał jak sobie 2 razy chyba przeziębiłam piersi i mleko nie chciało lecieć a tu balony bolesne strasznie. Wtedy ogrzewałam, masowalam i laktatorem próbowałam odciagać jak Barek spał.. Ja najpierw miałam ręczny ale później mnie szlag trafił z tym i kupiłam elektryczny, taki prosty ale nie trzeba ręką machać przynajmniej 😉

• Mamusia
Hello 😘

przepraszam ,że mnie nie było ale miałam tragiczny weekend - psinke uśpilismy wczoraj.

termin porodu zmienił się na 16 maja 😁mały ma już 560 gram 😁 wszystkie narządy ok dzisiaj mielismy połowkowe 😁 a za tydzien musimy powtórzyć 4D bo mały niestety był w trakcie robienia fikołka i cały się zasłonił 😁 😁

zwolnienie mam do 14 lutego 🙂

• Mamusia
Tysia, zmieniła się data porodu? Na tym etapie to już chyba się nie zmienia daty... Po prostu masz większe dziecko inż średnio dzieci w wieku Adasia... A kiedy będzie poród to i tak zupełnie inna historia 😉
Drugi raz 4D? To tak po znajomości czy jak? Czy drugi raz będziecie płacić?