Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Justynka super wózek 🙂

Asiu odpocznij i zmierz na spokojnie jeszcze raz cisnienie

Ana tak teraz mysle ze tamta ginka to chyba nawet sama nie była do konca pewna tych pierdól co ci nagadała bo gdyby była pewna na 100% to skierowałaby Cie do szpitala a nie kazała przyjsc za 2 tyg.

• Mamusia
o super, rzeczywiscie podobny do x-landera 🙂

mierzyłam ciśnienie - 120/70
No nic rzeczywiście muszę mierzyć często i zmuszać się do odpoczynku jak mi skoczy do góry.
Dzięki za rady Emi. Czosnek lubię więc w razie czego zastosuję. Pomysł z ryżem z owocami mi się podoba, pewnie w pierwszej kolejności wypróbuję jak będę musiała 😜

• Mamusia
Hejka Ciężaróweczki!!!
Nie wiem czy mnie pamiętacie. Miałam tak jak i Wy rodzić w maju. Ale stało się inaczej i Maleństwo stało się Aniołkiem.
Ale wrociłam 🙂 🙂 🙂 po 3 miesięcznej przerwie zaczeliśmy się starać i udało się 😁 😁 jestem w 10 tygodniu. Nie obyło się bez komplikacji. Miałam operacje w 5 tygodniu i stwierdzono u mnie endometrioze,ale Maleństwo przetrwało. Biorę leki na podtrzymanie i odpoczywam w domku. Mam nadzieję,że tym razem wszystko bedzie dobrze. No i w listopadzie urodzę ślicznego Maluszka!! Trzymam za Was kciuki!!!

• Mamusia
Justyna a co z wózkiem dla dwojga? jednak nie? ten wygląda na meeega wygodny 🙂

Dudasia 140/70 to jeszcze chyba nie tak źle chociaż mogłoby być niższe
a co z synkiem - wycinacie migdały? choruje cały czas czy z okazji wiosny trochę przeszło? czy ma też powiększone węzły chłonne?

• Mamusia
nie wiem czy to będzie pocieszeniem ale my też mamy aniołka a nawet dwa tak więc w karcie ciąży mam wpisane że jest to moja ..4 ciąża!! 🤪 😮
Megan musiałaś się sporo nerwów najeść bidulo - teraz już może być tylko dobrze! zaglądaj do nas czasem 🙂

• Mamusia
Megan super Cie widzieć znowu na brzuszku. Odpoczywaj teraz ile możesz. Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze sie skończyło!
Aaana odkąd popsuła mi sie spacerówka to Piotrek maszeruje na nóżkach, więc stwierdziłam że podwójny wózek jest zbędny. Jakby bardzo się opierał to kupimy ta podstawke i tyle. Przynajmniej troche kasy zaoszczędziłam 🙂

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Hejka Ciężaróweczki!!!
Nie wiem czy mnie pamiętacie. Miałam tak jak i Wy rodzić w maju. Ale stało się inaczej i Maleństwo stało się Aniołkiem.
Ale wrociłam 🙂 🙂 🙂 po 3 miesięcznej przerwie zaczeliśmy się starać i udało się 😁 😁 jestem w 10 tygodniu. Nie obyło się bez komplikacji. Miałam operacje w 5 tygodniu i stwierdzono u mnie endometrioze,ale Maleństwo przetrwało. Biorę leki na podtrzymanie i odpoczywam w domku. Mam nadzieję,że tym razem wszystko bedzie dobrze. No i w listopadzie urodzę ślicznego Maluszka!! Trzymam za Was kciuki!!!

Cześć Megan!!!
GRATULACJE WIELKIE!!! Bądź dzielna!! Maluszek już 10 tyg ma, trochę przeszedł więc silny i da radę 🙂
Buziaki wielkie! Kciuki trzymamy!!!

• Mamusia
aaana napisał(a):
Justyna a co z wózkiem dla dwojga? jednak nie? ten wygląda na meeega wygodny 🙂

Dudasia 140/70 to jeszcze chyba nie tak źle chociaż mogłoby być niższe
a co z synkiem - wycinacie migdały? choruje cały czas czy z okazji wiosny trochę przeszło? czy ma też powiększone węzły chłonne?

No 140/95 przez chwilę było a to juz chyba niezbyt bezpieczne...
Pisałam o tych migdałach. Póki co odpukać jest lepiej i sie wstrzymujemy z wycinaniem. Węzłów nie ma szczególnie powiększonych. Tzn ma takie wyczuwalne pachwinowe i na szyjce też małę ale pediatra powiedziała, że dzieci takie mają...

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Wokół mnie ostatnio sporo poronień. Ale też sporo problemów z bezpłodnością. Tak więc jesteśmy te wybrane, którym się udało!!! Gratulacje dla nas wszystkich się należą :*

Ja też ciągle słyusze o jakims poronienu badz problemach z zajsciem 🤢 i z czego to sie bierze