Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam dziewczynki! Kaaha współczje, Piotrek miał ostatnio kaszel i próby dania dawki to była masakra dla mnie. Ale pomogła strzykawka. Nawet nie zdazył zareagowawć hehe. A tak pozatym to u nas, niebardzo. Plamienie dziś rano znowu, odrazu umówilam sie do ginekologa niestety dopiero we wtorek będzie;/ No nic trzeba czekać. Dziś nic prawie nie robiłam, odpoczywam i mam zamiar odpoczywać do wtorku, Mam tylko nadzieje ze to nic poważnego.uciekam bo moje dziecko jeszcze nie spi;/ pa mamusie

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Hej Kochane, niedawno wróciłam do domu bo jednak pojechaliśmy do teściów żeby jutro już mieć wolne 😜 stamtąd mąż pojechał prosto do pracy a mnie przywiozła szwagierka! Zaraz zmykam spac bo padnięta już jestem, za dużo wrażeń jak na jeden dzień 🙂
Kaaha współczuje chorej córci, wiem coś o tym jak dziecko nie chce brac leków i strasznie marudne jest. Oby jej szybko przeszło! Buźka na pocieszenie 😘 🙂
Justyna mam nadzieję że to nie będzie nic poważnego i jakoś przetrwasz do wtorku!! W każdym bądź razie oszczędzaj się ile tylko możesz, choć wiem, że przy dziecku to za bardzo się nie da 🙂 😉
Eliza zazdroszczę że Twój luby tak Ci pomaga, bo Mój to tylko jak ma wolny czas to ucieka na działkę bo zaczęliśmy budowę domu i wykorzystuje każdą chwilę żeby robotę podgonic:/ Ale jak to mówią coś za coś 😆
Ja swoją Małą nakarmiłam na śpiocha, nawet oka nie otworzyła 😁 i mam nadzieję że da mi pospac, bo tamtej nocy wstawaliśmy chyba z 6 razy do niej bo płakała ciągle..... A ja się zastanawiam czy to od gipsu czy może ząbki jej idą..... 🥴 Ja już zmykam bo się wyspac trzeba! Dobranoc wszystkim 😘

Dzień dobry 😉 Widzę że jeszcze wszystkie śpią 🙂 my już od 7 30 na nogach, córa mi w nocy pospała tylko raz się obudziła 🤪 🤪 🤪 tak że jestem mega szczęśliwa bo w końcu jakoś pospałam w nocy 😁 Teraz znów zasnęła to może jeszcze chwilkę pośpi! A Wy jak tam się czujecie? Bo mnie trochę mdli 🤢 mam nadzieję że szybko przejdzie!
U nas pogoda do bani, pada deszcz i nawet na spacer się wyjśc nie da. Mężuś śpi po nocce a ja się biorę powoli za obiad 🙂
Miłego dnia Kochane 😘

• Mamusia
Dzień dobry Kochane!!!
Miał być kolejny piękny dzień,a za oknem mglisto.
Wczoraj na imprezce powiedzieliśmy o ciąży i wszyscy się mega ucieszyli!!! 🙂Gratulowali, ścislali. Mój Tata zwrócił uwagę, że mojemu Mężowi przy mnie palić nie można( notabene on rzuca palenie- obiecał mi) Troszczą się. To była wiadomość która przebiła zaręczyny mojego brata i jego przyszłoroczny ślub. Ehh dzieci widocznie są najważniejsze.
Dziś z mężem śmigamy na siłownie. Pojeżdzę sobie na rowerku i pogadam co mogę jeszcze robić w moim stanie. Zobaczę kiedy są zajęcia dla kobiet w ciąży.
Życzę miłej niedzieli 🙂

• Mamusia
Dziękuje Wam dziewczyny! Z córcią już lepiej, podaje jej nurofen na obnizenie goraczki i jest ok a z antybiotykiem masakra. Ja tez daje strzykawka ale u nas nawet to nie pomaga. Wczoraj wszystko zwymiotowala. Jutro idziemy na kontrol do lekarza, zobaczymy czy jej przeszlo. Miłego dnia 🙂

Megan super wiadomości 🙂 wiedziałam że rodzinka się ucieszy bo jakże by inaczej 🙂
Ja się troszkę obawiam jak moi zareagują bo w sumie to troszkę to dla nich będzie szok że tak szybko - w końcu pięć miesięcy po porodzie 🤪 🤪 🤪
Kaaha cieszę się że z córcią lepiej, oby jej szybciutko przeszło. A ja zauważyłam że moja złapała katarek, na razie nie duży i mam nadzieję że się bardziej nie rozwinie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na katar dla takich małych dzieci?? My używamy tego Katarku do ściągania ale chodzi mi o jakiś preparat do noska dla dzieci.
Nudzi mi się to Wam poklaskam na dzień dobry 🙂

• Mamusia
Hej Kochane 😘 😘 😘 my juz dawno nie spimy,ale nie moglam wejsc bo mamy goscia na weekend i na noc dalam mu swojego laptopa a on wstal dopiero po 11....ale juz jestesmy 🤪 🤪 🤪 🤪

Megan tez bylam pewna,ze sie uciesza nie bylo innej opcji 🙂

kaaha super,ze corcia czuje sie juz lepiej 😘

Jak tu spokojnie dzisiaj 🙂 Ja też już na łóżeczku jestem, mężuś w pracy córcia śpi i mam czas tylko dla siebie 😜

Eliza u nas dziś z rana było pochmurnie ale później się wypogodziło i było tak w miarę na dworze! Współczuję upałów 😲

• Mamusia
Wy już śpicie?
Zazdroszczę. U nas właśnie kończy się czas aktywności dziecka - teraz dopiero można pomyśleć o sobie.
Dzisiaj planuję się jednak wyspać - jutro trudny dzień, kolejne wizyty lekarskie. Może jutro będę wiedziała coś więcej albo może dostanę już antybiotyk na wszelki wypadek...
Ech no, nie ma lekko w życiu.
Spokojnej nocy wszystkim.

Witam mamusie, mam teraz chwilkę to coś skrobnę bo później zabieram moje dziecię do prababci na spacer 🙂 Piękną pogodę mamy to trzeba wykorzystac!
My po nocy baaardzo wyspane, ani razu w nocy nie płakała, jak tylko słyszałam że zaczyna się coś kręcić to dałam jej butlę na śpiocha i dalej spała 🤪 🤪 i tak pospałyśmy do 8 a o 9 30 znów poszła spać i jeszcze się nie obudziła 🤪 Oj jak ja lubię takie chwile 🙂
Ja się czuję wyśmienicie, gdyby nie te testy ciążowe i wizyta u lekarza to chyba w ogóle bym nie wiedziała że w ciąży jestem 😁
Dudasia powodzenia na wizytach, na pewno wszystko będzie w porządku, proszę się nie martwic 😉
Eliza od jutra zapowiadają pogorszenie pogody na północy to może Ci się już skończą te upały i troszkę sobie dychniesz 🙂 Ja wykorzystuję piękną pogodę bo nie znoszę jak pada 😠

• Mamusia
Hej mamusie kochane 😘 😘 😘

dudasia nie martw sie wszystko bedzie dobrze,nie ma innej mozliwosci 😘

niunia ja tez nie znosze jak pada,ale niech chociaz troszke wieje bo tak to tragedia wytrzymac sie nie da juz nie mowiac zebym gdzies wyszla....fajnie,ze corcia dala Ci pospac 😁 😁 😁 i ze sie wyspalyscie 😁 ja jak bylam w 5tygodniu to nie wiedzialam ze jestem w ciazy 😜

Eliza2707 napisał(a):
ja jak bylam w 5tygodniu to nie wiedzialam ze jestem w ciazy 😜

U mnie lekarz też się śmiał co mnie podkusiło że zrobiłam test, to ja mu mówię że okres mi się spóźnia no i ja jeszcze zaczęłam brac takie leki przy których absolutnie nie mogłam zajśc w ciążę i pierwsze dwa testy wyszły negatywnie bo jeszcze za wcześnie było i jak dalej mi się okres spóźniał to zrobiłam trzeci dla świętego spokoju a tam .......... dwie kreski 🤪 🤪 I się strasznie cieszę że tak szybko wykryłam tą ciążę bo zastrzyki już odstawiłam i nie będę truć Maleństwa 🙂 a tak dalej bym żyła w nieświadomości. Ahaaa zapomniałam napisac że zrobiłam jeszcze kilka dni po tym trzecim teście jeszcze jeden a tam takie ogromniaste dwie czerwone kreski 🤪 Tak że ciąża jest bo poziom hormonu wzrósł 🙂

• Mamusia
Witam 🙂
Córcia już zdrowa, byłyśmy dziś na kontroli.
Koti trzymam kciuki!
Niunia u nas od kataru się zaczęło. Trwał tydzień, a potem gardło. U nas na katar sprawdza się taki spray do noska Euphorbium (nie wiem czy dobrze napisałam) jak Ty byś miała katar to też możesz tego używac .
Trzymajcie się mamuśki 🙂

No i ja jestem, Mała zasnęła właśnie 🙂
Kaaha a to można kupic bez recepty? W sumie tak troszkę jej leci z noska ale jak ściągam Katarkiem to prawie nic nie ma! Nie wiem może odkurzacz za słabo ciągnie 😁

Ela no to Ty jeszcze wcześniej się dowiedziałaś 🙂 Ale test Ci pokazał dwie kreski czy u lekarza byłaś? Bo to w sumie bardzo wcześnie i u mnie w 5 tygodniu było widac tak leciutko drugą kreskę a co dopiero w czwartym 🙂