Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja kumpela jest w ciaży tak jak ja i jak 2 tygodnie temu była u ginekologa i powiedziała, że ją bardzo brzuch boli to dostała od razu tabletki na podtrzymanie i ma je brać przez 2 miesiace. Zaczeła je stosować i brzuch przestał boleć. U gina była prywatnie. Któr apowiedziała, że tabletki nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Kazdy lekarz jest inny i ma inne do tego podejście niestety nie zawsze na kożyść dla nas pacjentek. Współczuję.

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

sweety napisał(a):
ale to takie dziwne uczucie bylo i juz nie ma nawet nie zdazylam zobaczyc tej fasolki
nawet sie zastanawiam czy wogole tam byla moze test byl wadliwy a @ sie tylko spoznila 🤨 🤨 🤨

i dobre masz podejście!!! 😘 😘 😘 😘 😘 tak to człowiek mógł by oszaleć i załamać sie.

bartulex napisał(a):
a u mnie dziewczyny to chyba jednak nie były mdłości bo po dwóch dniach minęło 🙂 🤪 🤪 🤪 chyba jakieś jedzenie mi zaszkodziło 🤢 🤢 🤢 🤨 🤨 🤔 🤔

Byc może jedzenie ale nie koniecznie - mdłości mogą jeszcze powrócic 🙂 Póki co ciesz się chwilą że ich nie masz 🙂

A mnie ciągle zbiera na spanie. W pierwszej ciąży też mi się ciągle spać chciało ale teraz to pewnie wina niewyspania bo córcia w nocy robi godzinne koncerty przez ten gips 🤢
Kurcze ale mam stresa przed jutrem, mam nadzieję że mamie nic nie wypadnie i będzie mogła Małą przypilnować bo mężuś w pracy będzie a ja chciałam do gina jechać.... Ojjjjj ale mam stresa

bartulex napisał(a):
NIUNIA A TY Z KRAKOWA JESTEŚ?? jeśli tak to gdzie mieszkasz i gdzie zamierzasz rodzić???

Jestem z okolic Krakowa, córkę rodziłam w rejonowym szpitalu ale mam znajome które wybrały Narutowicza w Krakowie i były baaaaardzo zadowolone 🙂 Co do innych szpitali to się nie wypowiadam bo nie wiem

A tak a propo to jeszcze nie mam potwierdzonej ciąży więc na razie o tym gdzie będę rodziła to wogóle nie myślałam, ale gdyby co to zostanę przy swoim szpitalu gdzie wczesniej rodziłam to też byłam mega zadowolona. Nawet nie tak z warunków ale z tego że w tym szpitalu pracuje lekarz który prowadził ciąże 🙂
A Ty Ela skąd jesteś? Z samego Krakowa czy okolice?

• Mamusia
Nie przywitałam jeszcze Koti..
Gratulacje, witaj w gronie!
Słuszne spostrzeżenie Niunia, większość z nas to mamy! Jak byłam na brzuszku w lutówkach 2010 to 90% dziewczyn było w pierwszej ciąży co też było fajne - podobnie przeżywałyśmy.
Teraz możemy służyć radami i dzielić się doświadczeniem z mamusiami przeżywającymi pierwszą ciążę. Super.
Ela 🙂 (podoba mi się pomysł używania imion) zazdroszczę Ci tej mdłościowej przerwy i życzę żeby to tak bezpowrotnie już. Ja dzisiaj cały dzień walczę i już jestem wykończona. Zaraz zmykam spać.
Sennym Majówkom dobrej nocy życzę!!!

• Mamusia
Witam dziewczyny, u nas narazie ok. Żadnych mdłości, w ogóle to poza brakiem @ to bym nie wiedziała, że w ciąży jestem 🙂 Tylko od tygodnia jestem przeziębiona. Dobrze, że nie mam temp, ale katar mnie męczy i gardło troche boli. W środę ide do gin na pierwszą wizytę, mam nadzieje, że potwierdzi ciaże 🙂

• Mamusia
Eliza współczuję. Wiem co czujesz. Ja za zęby zabrałam się w czerwcu i do sierpnia nie mogłam się pozbierać. Co chwilę coś... Masakra. Ból był niesamowity. Straciłam dolna czórkę... Ale się przez nią i nie tylko wycierpiałam. Były łzy z bólu. Teraz mam nadzieję mieć spokój.
Mam nadzieję, że Tobie ból przeszedł.
U mnie dziś samopoczucie bardzo dobre 🙂 Pogoda na mnie chyba tak sprzyja. Dziś nie mam zbyt dużego apetytu.

• Mamusia
Z 7 też walczylam. Nie miałam robionego kanałowo,ale musiłam brać antybiotyki bo stan zapalny przeniósł się na kość (szczękę) oj bolało. Mam nadzieję,że u Ciebie niczym takim się nie skończy i albo przestanie boleć,albo jutro usuniesz to źródło swojej męki.
Pogoda sprzyja dobermy samopoczuciu 😆

hejka 🙂
ja właśnie zajadam się ogórkami kiszonymi na przemian z konserwowymi 🤪 🤪 🤪 🤪
Eliza współczuję 😞
pogoda dziś piękna wiec cały dzionek spędziliśmy na ogrodzie 🙂 a od wczoraj naszło mnie i słucham tego w kółko 🙂 http://www.youtube.com/watch?v=kDw3KUk3YZ0&feature=related 😁 😁 😁 😁 to były czasy mojej beztroski 🙂 😜 😜 😜 😎 😎 😎 😎