Skocz do zawartości

huraaa, będzie byk :) | Forum o ciąży

dudasia

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Heloł!
Ja też wizytę i USG za tydzień, nawet z hakiem tydzień! Będzie skończone 38 tygodni. Mam nadzieję, że dotrwam do wizyty bo inaczej ciężar maluszka będzie wielką niewiadomą 😮
Dzisiaj byliśmy z Bartkiem u laryngologa - dostał skierowanie na wycięcie migdałków 🤢 Póki co szukamy jeszcze alternatyw choć lekarz radzi za miesiąc zabieg - taaaaa, akurat na poród. Zgłupiał 😉

• Odpowiedzi 5,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam wizyte 16, ciekawa jestem ile schudłam, bo na mojej wadze jest -2kg. Niestety wizyta w szpitalu i pewnie usg bedzie 29 kwietnia. Jutro mam zamiar poprac część ciuszków dla maluszka bo ma byc śliczna pogoda i chyba czas powoli pakować torbe, bo kolezanki mi powiedziały że brzuch mam na kolanach;/

• Mamusia
hej laseczki

Justyna jak zdrowie?
Dudasia kiepsko że jednak migdały do wycięcia - faktycznie lepiej skonsultować z 2 lekarzem.
a bierzecie immunotrofinę? ponoć działa.. ale po ok 3 mieś - u nas po mieś jest lepiej ale bez szału

i laryngol powiedział żeby w miarę możliwości pojechać w inny - suchy - klimat lub do lasu iglastego choć na parę dni - ponoć działa - ale też wisi nad nami widmo wycięcia 😞

ja dizś po wizycie u gin - MŁODA JEST ZNOWU GŁÓWKĄ W DÓŁ!!! uffff jak się cieszę!! już teraz raczej się nie przekręci bo nie mam miejsca 😜 dobrze bo baaaaaardzo nie chcę mieć cesarki 🙂

• Mamusia
wróciłam od lekarza 😁 klusek waży 2,5 kg lekarz zbadał a drugi zrobił usg bo mój musiał lecieć na zabieg bo jakas kobieta odchodziła na drugi świat! usg wyszło według ostatniej miesiączki czyli skończyłam 34 tydzień i termin się mu wyświetlił na 21 maja 🤔 poza tym jeśliby wody odchodziły skurcze częstsze niz co 5 min i jakby mały dawał mocniej znać o sobie to spotkamy się wczesniej 😜 a jak nie to za dwa tygodnie wizyta za 2 tygodnie zrobi mi paciorkowca a ja musze zrobić WR, HBs i mocz wyniki powiedział ,że mam bardzo ładne - zdrowa mama zdrowa dzidzia hiihihih 😁

aaa na ktg ruchy płodu/skurcze sięgały nawet 83 już się wystraszyłam ,że zaczne rodzić 😁

• Mamusia
aaana napisał(a):
a ból pleców w tej ciąży też dokucza choć w pierwszej nie wiedziałam co to - chyba już jesteśmy bardziej "rozluźnione" żeby nie powiedzieć rozklekotane 😜 i mięśnie nie dają rady...

Dobre 🙂 Ale faktycznie, czuję się rozklekotana 😉 I tak samo jak Ty i Justyna w pierwszej ciąży zero bólu pleców. Za to jak Bartek miał 3 miesiące to go podniosłam raz z leżaczkiem, oczywiście w sposób baaardzo nieprawidłowy, i tak się załatwiłam, że przez tydzień leżałam i mi tylko dziecko do cyca przystawiali. Nawet dwa razy zemdlałam z bólu jak rano wstać próbowałam. Jestem dowodem na to, że kobiety karmiące na plecy muszą baaaardzo uważać 🙂 Ciężarne z resztą też 🙂

• Mamusia
aaana napisał(a):
hej laseczki

Justyna jak zdrowie?
Dudasia kiepsko że jednak migdały do wycięcia - faktycznie lepiej skonsultować z 2 lekarzem.
a bierzecie immunotrofinę? ponoć działa.. ale po ok 3 mieś - u nas po mieś jest lepiej ale bez szału

i laryngol powiedział żeby w miarę możliwości pojechać w inny - suchy - klimat lub do lasu iglastego choć na parę dni - ponoć działa - ale też wisi nad nami widmo wycięcia 😞

ja dizś po wizycie u gin - MŁODA JEST ZNOWU GŁÓWKĄ W DÓŁ!!! uffff jak się cieszę!! już teraz raczej się nie przekręci bo nie mam miejsca 😜 dobrze bo baaaaaardzo nie chcę mieć cesarki 🙂

No popatrz, to może my pomyslimy też o zmianie klimatu. Wrocław to tez wilgotny więc niekoniecznie nad morze... ale góry?

• Mamusia
a i jeszcze Wam powiem, że dzisiaj poszłam z Bartkiem na spacer, pierwszy raz od piątku no i musze przyznać, że toczyłam się jak kula i kołysałam na boki tak, że szok. Ale inaczej się nie dało bo od razu brzuch się spinał i wszystko bolało jak próbowałam tempo narzucić. Do tego te plery. No ciężarówa ze mnie, że hej!

• Mamusia
dudasia napisał(a):
Tysia, czyli pakowanie odroczone, tak? 😉 Nie ma co się spieszyć z porodem, im dzidzia starsza tym lepiej zniesie trudy.
Hubert dzisiaj chyba na bezsenność cierpi 😉 A ja mu właśnie zaserwowałam kawę jakby mi było mało 😉

Asiu ja już od wczoraj spakowałam lekarz powiedział ,że teraz to już w każdej chwili można rodzić w razie czego mam iść na izbę 😁

• Mamusia
ten co robił mi usg tak mówił w karcie ciązy mam wpisaną datę porodu 18 maj potem się zmieniło na 16 :d 2 tygodnie temu miałam na 14 maja a na izbie jak byłam to był 11 maj 😁 mój lekarz powiedział ,że brzuszek mam nisko i ,że możemy się za 2 tygodnie już nie spotkać i w razie czego mam w każdej chwili do niego dzwonić jakby coś się zaczęło dziać więc w 21 maj w ogole nie wierze bo 6 tygodni z takim niskim brzuchem nie bede chodziła 😜