Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kruszynka1821 napisał(a):
A to prawda ze zbieranie rzeczy dla dziecka przed narodzinami przynosi pecha?? 🙂 slyszalam ze tak 😞 i w sumie nie wiem co otym myslec.. 😞

Ja niby po trochę coś tam kupowałam, ale też tak słyszałam, tylko ja uważam że to są przesądy starych babek 😮

gdyby tych wszystkich przesądów się słuchało to by trzeba było leżeć plackiem na łóżku i nie ruszać tyłka,bo wszystko przynosi pecha 😮

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kozinka napisał(a):
kruszynka ja myślę,że kupowanie rzeczy tak wczesnej ciąży to niezbyt dobry pomysł,bo moja mała miała pełno ubranek od sąsiadki która ledwo co dowiedziała się o ciąży kupowała ubranka itd. w 2-3 miesiącu poroniła i przez jakiś czas nad tymi ubrankami strasznie płakała,nie miała serca wyrzucić,a nie mogła na nie patrzeć i dała je nam. moim zdaniem jeśli kupować wcześniej ubranka itd to wtedy gdy największe ryzyko poronienia mija,czyli po 3 miesiącu 🙂

zgadzam się

Arleta tak sobie teraz pomyślałam że w sumie nie masz co panikowac że bedą trojaczki - w sąsiedniej miejscowości jest małżeństwo co miało trójkę dzieci, co prawda nie przelewało im się ale zdecydowali się jeszcze na czwarte i tu szok bo trojaczki!!! I tak miała byc czwórka a jest szóstka i dają radę 🙂

kozinka napisał(a):
niunia właśnie słońce u mnie wyszło 🤪 🤪 🤪

No widzisz a jednak moje czary działają 😁
Ja już po obiedzie częściowym, kuzyn wpadł na kawkę to chwilę z nim posiedziałam i moje dziecię mi na kolanach zasnęło więc mam chwilkę wolną teraz bo śpi! 😉

arleta3razy napisał(a):
a mi cos odbiło namoczyłam firanke z salonu i poscieralam salon na mokro normalnie jak nie ja 😁

No ja też bym chciała żeby mi odbiło bo muszę w całym domu wyprac firanki i umyc okna 😁 tylko mobilizacji i czasu na razie brak bo ja muszę dostac jakiegoś powera i dopiero wtedy potrafię coś szczególnego zrobic 😁

arleta3razy napisał(a):
niunia99 co myslisz na temat nowego watku na czerwcówkach dobry pomysl czy zły?

Jak najbardziej jestem za 😉 Tylko poproszę jeszcze instrukcję jak wrzucac zdjęcia bo jeszcze nigdy tego nie robiłam 😜

arleta3razy napisał(a):
moment

Nie musisz teraz pisac ale byłabym wdzięczna za jakąś instrukcję 🙂 a najlepiej by było jakbyś ją zamieściła na tamtym wątku żeby każdy mógł odnaleźć jak coś 🙂 Chyba że tylko ja jestem taka ciemna 😁