Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

kozinka napisał(a):
no i co ciekawe ktg w pierwszej ciąży (jak i zdjęcie) miałam za darmo a chodziłam do szpitala do poradni,teraz chodzę do miejscowej poradni i usłyszałam dzisiaj,że pani która miała robione ktg zapłaciła za nie 15 zł na fundusz zdrowia oczywiście. szok normalnie. więc może gdybym poprosiła w późniejszej ciąży za opłatą o jakieś zdjęcie to może by się udało?? może by wydrukował,kto wie,teraz jeszcze nie pytałam o to,bo to fasolka więc nic po niej nie widać,ale jak już będą wyraźne kształty to zapytam o to czy możliwe jest odpłatne zdjęcie 🙂

Pewnie zawsze przecież możesz zapytac, a głowy rozmiarami sobie nie zaprzątuj, przecież lekarz powiedział że wszystko w porządku 🙂

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witajcie kochane mamusie! 😘 nie bylo mnie troche ale mialam 2 dniowa depresje 😜 bylam na usg w srode rano w widzialam swojego slodkiego Babla 🙂 ahhh.. cudowne przezycie 😆 maly ma 1 cm bije mu ladnie serduszko i z tego co lekarz powiedzial tak ogolnie to ciaza rozwija sie prawidlowo 🙂 nic tylko sie cieszyc! 😆 ale...
jak zawsze jest to ale.. 😞
dowiedzialam sie rowniez ze oprocz tej malenkiej ciazy mam guza... 6 na 7 cm 😞
i teraz tak.. jesli przez najblizsze 5 tyg bedzie bolal mnie brzuch to musze jechac odrazu na operacje (a dodam ze boli caly czas ale wytrzymac idzie) i sami mozecie sie domyslec jej konsekwencji 😞 😞 😞 a jesli to nastapi dopiero za ponad 5 tyg to jest szansa ze wszystko bedzie ok...
jest jeszcze jedna opcja.. jesli ciaza bezie na tyle silna to moze mnie uratowac i "wchłonąc" tego guza (ponoc przy takich schorzeniach lekarze mowia ze dobrze jest zajsc w ciaze).. noo..
t reaz takie zycie w niepewnosci mi sie szykuje 😞
dlaczego Kochane Mamusie życie jest takie niesprawiedliwe?? 😞
jest tyle kobiet ktore o siebie wogole nie dbaja i rodza zdrowe dzieci a jak czlowiek chce to nie moze 😞

Hej mamusie, ja ostatnio nie mam czasu na forum, przepraszam ☺️ ☺️
Kruszynko tak mi przykro, mam nadzieję że wszystko się dobrze skończy. Na pocieszenie Ci powiem właśnie że moja ciocia też miała taki przypadek że wykryli jej guza i w ciążę zaszła. No i właśnie podczas ciąży się guz wchłonął i ma teraz śliczną zdrową córeczkę 🙂 Zobaczysz że wszystko będzie w porządku 🙂 😘 😘
Ja wczoraj robiłam badania, cukier morfologię i mocz. Jutro bedą wyniki tylko obawiam się że cukier wyjdzie źle bo dzień przed najadłam się słodyczy i pewnie wyjdzie podwyższony 😲 No cóż jutro zobaczymy 🙂 pozdrawiam wszystkie 🙂

• Mamusia
Kruszynka bedzie dobrze!!! nawet jesli bylaby potrzebna operacja, niekoniecznie efekt musi byc niekorzystny!!! wiec nie mysl zle na zapas!!!!
Ogolnie to dawno bylas u gina, ze tegi wczesniej nie widzial??

Ehhh, na pewno moge u Was pisac?? bo powiem Wam, ze tak jakos sie dziwnie czuje 😞( nie przeszkadza ro Wam??? 😞

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Kruszynka bedzie dobrze!!! nawet jesli bylaby potrzebna operacja, niekoniecznie efekt musi byc niekorzystny!!! wiec nie mysl zle na zapas!!!!
Ogolnie to dawno bylas u gina, ze tegi wczesniej nie widzial??

Ehhh, na pewno moge u Was pisac?? bo powiem Wam, ze tak jakos sie dziwnie czuje 😞( nie przeszkadza ro Wam??? 😞

Sandra nie gadaj głupot!! przecież wiesz,że jesteś cząstką nas i MOŻESZ MOŻESZ I JESZCZE RAZ MOŻESZ 😘 😘 😘

• Mamusia
kruszynka1821 napisał(a):
witajcie kochane mamusie! 😘 nie bylo mnie troche ale mialam 2 dniowa depresje 😜 bylam na usg w srode rano w widzialam swojego slodkiego Babla 🙂 ahhh.. cudowne przezycie 😆 maly ma 1 cm bije mu ladnie serduszko i z tego co lekarz powiedzial tak ogolnie to ciaza rozwija sie prawidlowo 🙂 nic tylko sie cieszyc! 😆 ale...
jak zawsze jest to ale.. 😞
dowiedzialam sie rowniez ze oprocz tej malenkiej ciazy mam guza... 6 na 7 cm 😞
i teraz tak.. jesli przez najblizsze 5 tyg bedzie bolal mnie brzuch to musze jechac odrazu na operacje (a dodam ze boli caly czas ale wytrzymac idzie) i sami mozecie sie domyslec jej konsekwencji 😞 😞 😞 a jesli to nastapi dopiero za ponad 5 tyg to jest szansa ze wszystko bedzie ok...
jest jeszcze jedna opcja.. jesli ciaza bezie na tyle silna to moze mnie uratowac i "wchłonąc" tego guza (ponoc przy takich schorzeniach lekarze mowia ze dobrze jest zajsc w ciaze).. noo..
t reaz takie zycie w niepewnosci mi sie szykuje 😞
dlaczego Kochane Mamusie życie jest takie niesprawiedliwe?? 😞
jest tyle kobiet ktore o siebie wogole nie dbaja i rodza zdrowe dzieci a jak czlowiek chce to nie moze 😞

Będzie dobrze!

• Mamusia
marta89 napisał(a):
Czesc mamusie 🙂

Czy myslicie ze w ciazy mozna pic cole albo pepsi? Ja mam taka ochote juz od kilku dni a moj krzyczy na mnie ze to szkodzi dzidzi 🙂

to pij wtedy kiedy Twój nie widzi 😁 ja w pierwszej ciąży piłam bez opamiętania bo tak mnie ciągnęło i mam zdrową córeczkę a i mnie nic nie było 🙂