Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam jakbym nie chciała siedziec na brzuszku to bym nie siedziała 😜 no a szkołę kończę już w grudniu a obrona 4 lutego no i teraz egzaminy trzeba zaliczyc bo bez tego ani rusz dalej, choc jak pomyśle to mnie ciarki biorą!! studiuje agroekonomię, nic z socjologią nie ma wspólnego 😉

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 ale tu stron do przeczytania 🙂 mam dzisiaj straszne migreny 😞 nic nie wzięłam , żadnej tabletki... czuję sie okropnie poprostu, w dodatku wiedząc ze ma sie tętniaka , bardzo sie boje kiedy mnie boli głowa ... 🥴 ogórkowa dzisiaj wyszła poprostu super 🙂

• Mamusia
Midorada ! proszę nie szperaj po internecie to jest najgorsze co może być ! sama tak szperałam, chciałam dowiedzieć się więcej o tętniaku i takich rzeczy się naczytałam , że lekarz jak to usłyszał to mnie opierniczył z góry na dół ! zaufaj specjalistom.. ewentualnie jak dostaniesz wyniki badań to może poślij je komuś do polski , aby skonsultował je z jakimś lekarzem tutaj na miejscu.... może dowiesz się czegoś więcej 3 mam kciuki wszystko będzie dobrze! sama muszę się wybrać na badania prenatalne dowiedzieć się czy wszystko jest o.k. z moim maluchem ..

• Mamusia
macie bóle podbrzusza? ja już dostałam ochrzan za to od lekarza ale od kilku dni jak wstaję to mnie boli jakby mnie ktoś rwał w środkuj po bokach,potem po środku brzucha i przechodzi,to samo jak się wkurzę o coś 🥴
sandra Ty coś będziesz wiedzieć pewnie na ten temat 😜

• Mamusia
kozinka napisał(a):
macie bóle podbrzusza? ja już dostałam ochrzan za to od lekarza ale od kilku dni jak wstaję to mnie boli jakby mnie ktoś rwał w środkuj po bokach,potem po środku brzucha i przechodzi,to samo jak się wkurzę o coś 🥴
sandra Ty coś będziesz wiedzieć pewnie na ten temat 😜

Mnie juz pare razy mocno bolalo podbrzusze, dzisiaj o 6 rano tak mnei zlapalo ze 2 godziny sie skrecalam na loku. Po pierwsze mysle, ze to macica sie powieksza, chociaz w 1 ciazy tak nie mialam a po drugie, ze rozciaga mi sie blizna po cc i to tez mnie boli. Poza tym mam ostatnio bardzo nerwowe dni wiec to doszlo jak wisienka na torcie. Dzisiaj wyladowalam z coreczka w szpitalu bo myslalam ze polknela monete i zaczela sie dusic, na szczescie jednak nie polknela i wszystko skoczylo sie ok.

Buziaki laski!

Mi bóle podbrzusza ostatnio przeszły, na początku bolało teraz już nie. Ale to przecież normalne w ciąży, nie ma się co martwic
Wiola całe szczęscie ze się tylko na strachu obeszło, kurcze dzieci to maja pomysły, ja to się boje jak moja bedzie większa i trzeba będzie ja ostro pilnowac. Już teraz trzeba ale chyba nie aż tak bardzo jak takie starsze dzieci bo tych większych to wszędzie pełno 🤢 😉

• Mamusia
wiecie co może tak ma być,ale to jest tylko przy gwałtownych ruchach lub gdy się zdenerwuję,to takie uczucie jakby mi ktoś boki od żeber ciął nożem i ból schodzi do podbrzusza na środek. to takie nagłe jest,nie ciągłe,ostatnio mnie doktor pytał czy nie mam bóli właśnie w tym miejscu w którym ból się kumuluje,w nocy nie mogłam spać i nawet się obrócić bo przy próbie obrotu ból był okropny nawet jak próbowałam nogą ruszyć 😠i pytam czy macie tak też bo może muszę zwolnić tempo i odpocząć 🥴jestem z małą sama,trzeba sprzątać,gotować i wszystko nie rzadko z dzieckiem na rękach,wiem,że nie ja jedna tak mam ale może za dużo od siebie wymagam w krótkim czasie ☺️

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
mnie boli , tzn kłuje jak szybko wstane np z krzesła, taki dziwny ten ból, musze postać poczekac i jakos po chwili przechodzi 🤢 bóle podbrzusza miałam na samym poczaku, ale w ciązy bol podbrzusza ponoć jest normalny

no to jestem spokojniejsza 🙂
jakie macie ciśnienie dziewczyny? ja z natury niskie i teraz też w ciąży zarówno pierwszej jak i tej,no i ostatnio towarzyszą mi ciągłe zawroty głowy 🥴 jakoś się nimi nie martwię tylko już dwa razy kiedyś przez to zemdlałam i boję się o Klaudię żeby się nie wystraszyła w razie czego 🥴bo uroki mieszkania samemu są też takie,że się jest ze wszystkim samemu 😁

• Mamusia
z reguły mam niskie ciśnienie, a teraz można powiedzieć że książkowe 🙂a nie piję kawy bo mnie teraz odrzuca 😮 kozinka jeśli chodzi o zawroty głowy to też je miałam ! lekarz mi powiedział żeby nie leżeć płasko na plecach, najlepiej na boku . Leżenie na plecach w ciązy czesto powoduje zawroty głowy , ja teraz leże tylko na boczku i pomogło 🙂 🙃

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
z reguły mam niskie ciśnienie, a teraz można powiedzieć że książkowe 🙂a nie piję kawy bo mnie teraz odrzuca 😮 kozinka jeśli chodzi o zawroty głowy to też je miałam ! lekarz mi powiedział żeby nie leżeć płasko na plecach, najlepiej na boku . Leżenie na plecach w ciązy czesto powoduje zawroty głowy , ja teraz leże tylko na boczku i pomogło 🙂 🙃

ja śpi e tylko na brzuchu z jedną nogą podciągniętą,by odciążała brzuch lub na boku 🙂 a zawroty mam jak wstaję lub się schylę,wtedy tracę rownowagę i przez jakiś czas mam ciemność przed oczami 🥴
dobra idę nynać 😘