Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

Tyssiiaa napisał(a):
niunia będzie dobrze :* ja tego badania nie miałam robionego :O na czym polega to badanie na tarczyce? tzn miałam robione z rok temu i było ok a w ciąży nie robiłam jeszcze ;/ w ogóle genetyczne to od 11-14 też mi przepadło bo teraz już 16 więc za pózno 😞 dopiero na połowkowe 🤨 🤨 🤨

To jest zwykłe badanie krwi, robisz TSH
mi kiedyś też dobrze wyszło a teraz zonk 😮

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
niunia będzie dobrze :* ja tego badania nie miałam robionego :O na czym polega to badanie na tarczyce? tzn miałam robione z rok temu i było ok a w ciąży nie robiłam jeszcze ;/ w ogóle genetyczne to od 11-14 też mi przepadło bo teraz już 16 więc za pózno 😞 dopiero na połowkowe 🤨 🤨 🤨

to badanie krwi i chyba zawsze moż♦na je zrobić,no nic muszę zapytać mojego lekarza o skierowanie i zrobić a jak mi nie da skierowania to w ośrodku współpracującym z moją przychodnią to badanie bez skierowania kosztuje chyba 5zł

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Wiolka, jesli zamierzasz zostać w Chorwacji na stałe, to jeśli chodzi o chorwackie imię to jak najbardziej 🙂 no chyba ,że zamierzasz wrócić, to żeby dziecko nie było pokrzywdzone lepiej dać polskie imię 🙂 ahhh zazdroszcze Ci nigdy nie byłam w Chorwacji ale zamierzam się tam wybrać 😎

Tak yostaje na stale, moj may jest chorwatem mimo wszystko chcialabym zeby dziecko mialo polsko/chorwackie imie, zobaczymy co sie wymysli.

• Mamusia
Mamuśki juz tak sie cieszylam ze najgorsze dolegliwosci za mna, po 4 dniach przerwy moje wymioty znowu powrocily i to wraz z mdłosciami 😞
Niunia bedzie dobrze-nie ma innej opcji. Bedziesz musiala sie leczyc tabletkami i tyle a dzidzius bedzie zdrowy 🙂
Aaaa przypomnialo mi sie... czy to prawda ze w ciazy nie mozna duzo pic? Ja pije bardzo duzo i ciagle mam sucho w ustach a mama mi powiedziala ze nie powinnam 😞

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
a co do picia wody to też tyle nie jestem w stanie pić 😞 zimą mi się w ogole samej wody nie chce pić 😞

trzeba pić tyle ile się chce lub może,ale nie żeby ograniczać 🥴 ja też jakoś dużo nie piję,przeważnie są to gorące napoje typu herbata,kakao czy cappucino,czasem mam jak na kacu,że suszy jak nie wiem co i wtedy piję tyle ile potrzebuję,ale napewno nigdy picia nie jest za dużo chyba,trzeba uzupełniać płyny w organizmie choćby temu,że nasze nerki pracują za dwie osoby i trzeba się nawadniać żeby wszystko pracowało jak ma pracować i nie było żadnych niedoborów 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):

trzeba pić tyle ile się chce lub może,ale nie żeby ograniczać 🥴 ja też jakoś dużo nie piję,przeważnie są to gorące napoje typu herbata,kakao czy cappucino,czasem mam jak na kacu,że suszy jak nie wiem co i wtedy piję tyle ile potrzebuję,ale napewno nigdy picia nie jest za dużo chyba,trzeba uzupełniać płyny w organizmie choćby temu,że nasze nerki pracują za dwie osoby i trzeba się nawadniać żeby wszystko pracowało jak ma pracować i nie było żadnych niedoborów 🙂

masz rację ja tez wole herbatkę, mleczko jakies soki ;p ale sama woda mi zimą nie podchodzi wiadomo zmuszam się ale wole jakiś soczek jednodniowy 🤪

• Mamusia
kozinka napisał(a):
nie musisz się zmuszać do wody,chodzi o to żeby po prostu pić 🙂
soki są pyszne i zdrowe 🙂 uwielbiam 🙂

ja też uwielbiam mniam mniam mniam chyba aż zaraz wyciągne sprzęt i przyrządzę pyszny soczek bo nawet do sklepu mi się tyłka ruszyć nie chce 😞 😮

• Mamusia
haha ja mam pełno słodkich jabłek w piwnicy i sokowirówkę chyba też trzeba będzie odpalić 🙂 dopadłam dzisiaj słodziutkie pomarańcze w biedronce za 1.97zł za kg i pewnie jutro polecę po więcej i zrobię sok jabłko-pomarańcz,taki w bb w galerii za malutkie 0,2l. trzeba dać ponad 5zł,a tu za tyle zrobi się koło litra albo i więcej 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
haha ja mam pełno słodkich jabłek w piwnicy i sokowirówkę chyba też trzeba będzie odpalić 🙂 dopadłam dzisiaj słodziutkie pomarańcze w biedronce za 1.97zł za kg i pewnie jutro polecę po więcej i zrobię sok jabłko-pomarańcz,taki w bb w galerii za malutkie 0,2l. trzeba dać ponad 5zł,a tu za tyle zrobi się koło litra albo i więcej 🙂

mmmm słodziutkie pomaranczka uwielbiam! 😁 chociaż ostatnio kupiłam tak kwaśne ,że nie dało się jeść gorzej niż cytryna ;/ 🤪 no te jednodniowe albo w ogole naturalne soki sa strasznie drogie ,że nawet nieopłaca się ich kupowac :P

• Mamusia
kozinka napisał(a):
nie wiem czy masz gdzieś biedronkę i czy wszędzie są te same ale ja akurat trafiłam na słodziutkie i po prostu aż chce się z tego sok zrobić ale mam jeszcze tylko 4 więc za dużo z tego nie zrobię 🥴

Aniu biedronek pod "nosem" to ja mam aż 3 😁 z każdej strony osiedla jest 😁 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):
nie wiem czy masz gdzieś biedronkę i czy wszędzie są te same ale ja akurat trafiłam na słodziutkie i po prostu aż chce się z tego sok zrobić ale mam jeszcze tylko 4 więc za dużo z tego nie zrobię 🥴

Aniu biedronek pod "nosem" to ja mam aż 3 😁 z każdej strony osiedla jest 😁 🙃 🤪 🤪 🤪 🤪

tylko czy trafisz na pomarańcze które pochodzą z tego samego miejsca co moje i mają słodki smak,bo czasem niestety są całkiem inne 🥴