Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
badania prenatalne to jakiś koszmar cenowy!!
Zadzwoniłam zapisać się na termin, fajnie fajnie zapisałam się i pytam jaki koszt jest badań, dobrze że siedziałam bo bym padła. Badanie krwi 200 zł, USG 3D z nagraniem na CD 220zł. W sumie 420 zł muszę wydać jeśli się zdecyduję na to badanie 😮.
Coraz bardziej się zastanawiam czy pójść na nie skoro nie ma wskazań medycznych.

• Mamusia
Nenia napisał(a):
badania prenatalne to jakiś koszmar cenowy!!
Zadzwoniłam zapisać się na termin, fajnie fajnie zapisałam się i pytam jaki koszt jest badań, dobrze że siedziałam bo bym padła. Badanie krwi 200 zł, USG 3D z nagraniem na CD 220zł. W sumie 420 zł muszę wydać jeśli się zdecyduję na to badanie 😮.
Coraz bardziej się zastanawiam czy pójść na nie skoro nie ma wskazań medycznych.

O matko kochana, powariowali!!!! Ja nie robie tego badania, dopiero polowkowe zrobie sobie 3D.

Ja tez nie lubie pic wody, pije za to soki 🙂

• Mamusia
nie wiem skąd były,nie mają pestek i właśnie doniosłam z mężem jeszcze ponad 4kg 🤪 🤪 🤪
aaaaaaaa nenia jesli Ci zależy na tym badaniu to poszukaj gdzie indziej,bo pierwszy raz się spotkałam z taką ceną i jestem pewna że znajdziesz ośrodek w którym zrobią to o połowę taniej 🙂

• Mamusia
hello dziewczynki ja juz po badaniu usg 🙂 mały skakał jak oszalały 🙂 no ale p. doktor powiedział ,że mamy się jeszcze nie nastawiać tak na tego chłopczyka bo to różnie bywa i on nie jest w stanie tak dokładnie sprawdzić 🤨 takze moze jeszcze wyskoczy Bianka 🤪 zdjecie postaram się jutro dodać 🙂

• Mamusia
jesli chodzi o moje usg - to razem z nagraniem płytki i zdjęciami kosztowało 200 zł, ale badania krwi nie robiłam, wiem ze te badanie dodatkowo kosztuje 110zł 🤔 oni poprostu oszaleli.... p.doktor mi powiedzial ze jest małe ryzyko wystąpienia wad genetycznych np u mnie ryzyko zespołu downa po tym badaniu wynosi 1:4400 urodzeń , natomiast zwykle wynosi 1:800

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Jeśli nie lubicie pestek w pomarańczy to wybierajcie takie które maja "pępuszek" jest on oznaką zalążka nowych owoców w środku i nie ma pestek.

Hihi dziękujemy za podpowiedz Nenia. a co do tych badań to ja ich nie miałam o.O byłąm w 11 tyg i 4 dniu ciązy powiedział wszystko prawidłowo się rozwija chyba widział nos i chyba tych badań nie zrobił a teraz jestem w 16 w srode ide do niego to już wsumie bedzie 16 tydz i 5 dni więc już za pózno... jedynie na połowkowe pójde na bank

• Mamusia
Wiolka napisał(a):

O matko kochana, powariowali!!!! Ja nie robie tego badania, dopiero polowkowe zrobie sobie 3D.

Ja tez nie lubie pic wody, pije za to soki 🙂

Ale pewnie miałyście te genetyczne co się robi między 11 a 14? bo ja nie 😞 nie badał mojego dzidziusia przezierności karkowej... 😞

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
hello dziewczynki ja juz po badaniu usg 🙂 mały skakał jak oszalały 🙂 no ale p. doktor powiedział ,że mamy się jeszcze nie nastawiać tak na tego chłopczyka bo to różnie bywa i on nie jest w stanie tak dokładnie sprawdzić 🤨 takze moze jeszcze wyskoczy Bianka 🤪 zdjecie postaram się jutro dodać 🙂

to super ,że wszystko z maleństwem ok 🙂 dobrze ,że się rusza :P wytnijcie jutrzejszy dzień i dajcie mi środę 🤪 ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
nie wiem skąd były,nie mają pestek i właśnie doniosłam z mężem jeszcze ponad 4kg 🤪 🤪 🤪
aaaaaaaa nenia jesli Ci zależy na tym badaniu to poszukaj gdzie indziej,bo pierwszy raz się spotkałam z taką ceną i jestem pewna że znajdziesz ośrodek w którym zrobią to o połowę taniej 🙂

Anka! wyślij je do mnie 😁 kurierem 😁 za pobraniem już nie będę Cie dodatkowymi kosztami obciążać 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
jesli chodzi o moje usg - to razem z nagraniem płytki i zdjęciami kosztowało 200 zł, ale badania krwi nie robiłam, wiem ze te badanie dodatkowo kosztuje 110zł 🤔 oni poprostu oszaleli.... p.doktor mi powiedzial ze jest małe ryzyko wystąpienia wad genetycznych np u mnie ryzyko zespołu downa po tym badaniu wynosi 1:4400 urodzeń , natomiast zwykle wynosi 1:800

ja u siebie nie wiem 😞 a po czym to stwierdził?? mnie nawet na to badanie nie skierował 😞 żyje w nieświadomości.... chociaż wiem ,że jak widać nosek to niby to wyklucza zespół downa... mówił ze wszystko pieknie się rozwija ciąża przebiega prawidłowo... ale badania genetycznego nie zrobił 😞

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka napisał(a):

Anka! wyślij je do mnie 😁 kurierem 😁 za pobraniem już nie będę Cie dodatkowymi kosztami obciążać 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃 😁

ha ha 🤪 lece wysłać 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):

ja u siebie nie wiem 😞 a po czym to stwierdził?? mnie nawet na to badanie nie skierował 😞 żyje w nieświadomości.... chociaż wiem ,że jak widać nosek to niby to wyklucza zespół downa... mówił ze wszystko pieknie się rozwija ciąża przebiega prawidłowo... ale badania genetycznego nie zrobił 😞

bo za te badania się grubo płaci...

• Mamusia
kozinka napisał(a):
Tyssiiaa napisał(a):
znowu mam misję i gadam sama ze sobą 🤔 🤔 🤔 🤔

"noł senkju senkju baj" idę do kuchnii robić krem brokułowy 😁

dawaj go do mnie!

jak kurier przywiezie pomarańczka to ja Ci dam w wielkim garze krem brokułowy 😁 hahahaha wymiana 😁 a co do sanek to masz racje :O napadało tyle sniegu ,że się nie da chodzić hahahahahahaha żart roku! 😁

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
kozinka

wiem ,że są drogie ale nawet nie zaproponował a ja przed wizytą nie byłam zorientowana ,że to najlepiej miedzy 11 a 13/14 tygodniem :P zobaczymy w środe na wizycie 😁 od 8:30 mam być u niego :P

ja nie robię tego prenatalnego