Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Tysia nie wiem czy rodzinny Ci coś pomoże jeśli chodzi o ból głowy....
mi każdy tzn rodzinny i gin powiedział, ze tylko apap moge nic więcej....
ja sie ratuje jak moge, wit c , herbatka z miodem i cytrynka i pod kolderke zaraz 🤢
Mogłas swojemu lekarzowi doslownie powiedziec ze chcialabys juz zwolnienie ,
kawa na ławe 😁 🤪

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Tysia nie wiem czy rodzinny Ci coś pomoże jeśli chodzi o ból głowy....
mi każdy tzn rodzinny i gin powiedział, ze tylko apap moge nic więcej....
ja sie ratuje jak moge, wit c , herbatka z miodem i cytrynka i pod kolderke zaraz 🤢
Mogłas swojemu lekarzowi doslownie powiedziec ze chcialabys juz zwolnienie ,
kawa na ławe 😁 🤪

ale mi chodzi o zwolnienie ;d ostatnio na głowe się leczyłam u niej rok temu miałam miesiac zwolnienia a teraz byłam w listopadzie i siedziałam na L4 11 dni a mi teraz starczy tylko tydzien w poniedziałek pójdę do niego prywatnie...

a co do bólu głowy odpowiedział mi do 6 tabletek paracetamolu 😮

• Mamusia
do szesciu tabletek naraz??? 😮 😮 😲 😲

ja tu mysle czy zapobiegawczo na noc nie wziasc apapu,
niech mnie jeszcze rozłoży i amba , tu trzeba sie przeprowadzac a ja jeszcze chora bede 😞 😞

Tysiu
rodzinny napewno Ci da L4 - moj rodzinny mi powiedzial ze jesli jestem w ciazy i cos jest nie tak to zaraz mam przychodzic po L4 🙂

• Mamusia
jestem ale padam 😮ja dopiero zjadlam obiadek wczesniej moj eks maz wpadl z kwiatami i siedzial i siedzial i juz mialam dosyc 🤢malo tego musze samca dzisiaj wywiesc suczka cieczke dostala, krwawe urodzinki mam 😁 😁 😁Tysia jak bedziesz prywatnie u niego to powiedz ze chcesz zwolnienie i koniec bierze siano i łachy nie robi.. 🙂

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
do szesciu tabletek naraz??? 😮 😮 😲 😲

ja tu mysle czy zapobiegawczo na noc nie wziasc apapu,
niech mnie jeszcze rozłoży i amba , tu trzeba sie przeprowadzac a ja jeszcze chora bede 😞 😞

Tysiu
rodzinny napewno Ci da L4 - moj rodzinny mi powiedzial ze jesli jestem w ciazy i cos jest nie tak to zaraz mam przychodzic po L4 🙂

no wiem rodzinny tak a ten był dzisiaj zagoniony ,że nawet pewnie nie mial czasu zeby o to spytać zbadał wszystko jest ok a za drzwiami mimo ze ja byłam ostatnia przyszła dziewczyną z jakąs chorobą gdzie mdlała normalnie na moich oczach coś tam zwiazanego z cukrzycą wiec bardziej sie stresował chyba ją niż mną bo u mnie wszystko ok ale pojde do niego za tydzien w poniedziałek i poprosze to zwolnienie... a co do tabletek to mówił ze do 6 w ciągu dnia ,żeby nie przekraczać jak mocno boli to brać 🙂

• Mamusia
Czesc laski!

Dziewczyny ja dopiero teraz tak naprawde zaczelam czuc malenka, przed tem mi sie wydawalo bo myslalam ze skoro juz 1 dziecko urodzilam to moge juz czuc a jednak to byly tylko jelita. Od wczoraj czuje ja wyraznie 🤪 🤪 🤪 🤪 ale to jest boskie uczucie, czasem mam wrazenie ze robi w brzuchu koziolki 😁

Pije od tygodnia chyba jogurt naturalny i w musze wam przyzanc ze w koncyu przeszlo mi zaparcie, idzie jak trza 🙃 🙃 🤪

• Mamusia
Anett napisał(a):
jestem ale padam 😮ja dopiero zjadlam obiadek wczesniej moj eks maz wpadl z kwiatami i siedzial i siedzial i juz mialam dosyc 🤢malo tego musze samca dzisiaj wywiesc suczka cieczke dostala, krwawe urodzinki mam 😁 😁 😁Tysia jak bedziesz prywatnie u niego to powiedz ze chcesz zwolnienie i koniec bierze siano i łachy nie robi.. 🙂

za 4 D będę płacić 250 zł... wiec chyba dodatkowo mysle ze za wizyte nie policzy?? 😮 😮

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Anett napisał(a):

za 4 D będę płacić 250 zł... wiec chyba dodatkowo mysle ze za wizyte nie policzy?? 😮 😮

Nie powinien bo to jest wszystko razem chyba ze Cie posadzi na fotel to nie wiem ale raczej nei skoro mialas dzisiaj.

• Mamusia
Justyna ja placilam prywatnie za usg 4d 200zl u innego lekarza,
wiec mysle ze u Twojego nie powinno byc drozej i L4 powinnas dostac od reki 🤔 🤔

Wiolka fajnie ze czujesz ruchy ja nadal nie czuje nic co mogłabym nazwać np wierceniem kopniakiem mizianiem itd 🥴 🥴 czuje coś ale nie wiem co 🤪
Może to jelita też 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):

Wiolka fajnie ze czujesz ruchy ja nadal nie czuje nic co mogłabym nazwać np wierceniem kopniakiem mizianiem itd 🥴 🥴 czuje coś ale nie wiem co 🤪

no ja 250 bo za 200 robi tylko połówkowe to 3D a 4D mówi ze jest lepsze bo widac organy w środku wiec nie bede oszczedzac na zdrowiu dziecka tyle sie nasluchałam o rozczepach wargi,podniebienia ze dla swietego spokoju zrobie mimo ze prawidłowo sie rozwija mam tylko nadzieje ze dodatkowo za wizytę nie wezmie ;p

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
Czarna_Mamba napisał(a):

no ja 250 bo za 200 robi tylko połówkowe to 3D a 4D mówi ze jest lepsze bo widac organy w środku wiec nie bede oszczedzac na zdrowiu dziecka tyle sie nasluchałam o rozczepach wargi,podniebienia ze dla swietego spokoju zrobie mimo ze prawidłowo sie rozwija mam tylko nadzieje ze dodatkowo za wizytę nie wezmie ;p

Tysia - nie wezmie za wizyte. ja tez mialam robione 4D z badaniam na fotelu, dostalam plytke z nagraniem calego badania i zaplacilam 250 za film i zdjecia 3D. Spokojna wiec glowa. 😉

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):Ja juz po zakupach 🙂
Kupilam sobie do pokoju farbe "Easter morning - kogel mogel" 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪
Jutro wiem ,ze święto ale czas nas goni więc bedziemy malowac 🙂 🙂
w sobote przywioza sprzet, w poniedzialek pojedziemy za kuchnią itd itp 🙂
Ale coraz bardziej się ciesze 😆 😆
Tesciu mnie chyba zaraził, czuje się jakaś taka niewyraźna 🤨 🤨 🤨

Czarna jak czytam o Twoich zakupach farb i tych wszytkich rzeczach do wybrania to mnie glowa zaczyna bolec 🤢 🤢 Juz raz urzadzalam chalupe i milo tego nie wspominam 🤢 Za duzo decyzji do podjecia. Najlepiej jakby ktos przyszedl i pokupowal te wszytkie rzeczy za mnie. Tymczasem siedze codzinnie na necie, a z mezem kazdego wieczoru analizuje katalogii i szukam mebli, akcesorii i pomyslow na urzadzenie naszych 4 katow. Dla mnie masakra!!!! 🤪 🤪

• Mamusia
Czarna_Mamba napisał(a):
Tysiu lekarz doslownie Ci powiedzial ze o zwolnieniu nie ma mowy 😮 😮 ????
jak tak to nie ma serca 🤨 🤔

Ja juz po zakupach 🙂
Kupilam sobie do pokoju farbe "Easter morning - kogel mogel" 😁 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪
Jutro wiem ,ze święto ale czas nas goni więc bedziemy malowac 🙂 🙂
w sobote przywioza sprzet, w poniedzialek pojedziemy za kuchnią itd itp 🙂
Ale coraz bardziej się ciesze 😆 😆
Tesciu mnie chyba zaraził, czuje się jakaś taka niewyraźna 🤨 🤨 🤨

Czarna jak czytam o Twoich zakupach farb i tych wszytkich rzeczach do wybrania to mnie glowa zaczyna bolec 🤢 🤢 Juz raz urzadzalam chalupe i milo tego nie wspominam 🤢 Za duzo decyzji do podjecia. Najlepiej jakby ktos przyszedl i pokupowal te wszytkie rzeczy za mnie. Tymczasem siedze codzinnie na necie, a z mezem kazdego wieczoru analizuje katalogii i szukam mebli, akcesorii i pomyslow na urzadzenie naszych 4 katow. Dla mnie masakra!!!! 🤪 🤪

• Mamusia
Midorada
masz racje ...... ja tylko marzę o tym ,żebym juz miala kuchnie urządzoną
a reszta jakoś sama poleci 🤔 🤔 🤔
a kuchnie muszę mieć na wymiar więc troche pieprzenia się z tym będzie .....
no i ten strach czy Nam starczy kasy...
też nie jesteśmy jacys bogaci, wszystko kupujemy z tańszej półki niestety...

• Mamusia
My rowniez mamy zamkniety budzet na to wszytko i szczerze mowiac ciesze sie, ze pokoju dla naszego Dominiczka nie trzeba teraz juz pilnie urzadzac. Zrobimy to pozniej - uff. Ale te wszystkie inne rzeczy... 😮 😮 Najbardziej mnie martwi ze wydamy kase na cos co sie okaze ze nam w ogole nie pasuje albo moglismy to zrobic inaczej. 😮 Ale w sumie to ciesze sie bardzo na nowy domek bo ten w ktorym teraz mieszkamy jest juz naprawde za maly.

• Mamusia
Ja juz dawno zaproponowalam moje imiona i moj maz je zaakceptowal (tak przynajmniej mi sie wydawalo). Jak na USG wyszlo ze bedzie chlopczyk, to powiedzialam "to mamy Dominika" a on "jeszcze zobaczymy" i zdebialam 😠 😠 Dalam mu czas tydzien by wymyslil lepsze i pasujace do dwoch krajow imie... i skonczylo sie na Dominiczku 😜 😜