Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kozinka napisał(a):
katia:
rok urodzenia 1990
termin 10 czerwiec ale to z usg bo z om u mnie wychodzi poród początkiem kwietnia i nie jest brany pod uwagę 😮
pierwsze ruchy 15 tydzień jak w pierwszej
a reszta to nie wiadomo jeszcze

kozinka jeśli termin w same moje urodziny 😉
dobranoc brzucholki

• Mamusia
kozinka ciezko tak naprawde okreslic, jesli nie wiem co jest tego przyczyną. Jesli to macica uciska na ktorys z nerwow, moze to ustapic, w momencie jej przesuniecia...:no ale istnieje ryzyko, ze przy powiekszajacej sie macicy ten ucisk bedzie sie nadal utrzymywal...

Ja mialam takie cos momentami... tragiczne uczucie... u mnie to mnie tak jakby zakuwalo w srodku i ani noga ruszyc ani podniesc dopoki bol nie ustapi.. ale nie wystepowalo to u mnie jako bol przewlekly...

• Mamusia
sandroos napisał(a):
kozinka ciezko tak naprawde okreslic, jesli nie wiem co jest tego przyczyną. Jesli to macica uciska na ktorys z nerwow, moze to ustapic, w momencie jej przesuniecia...:no ale istnieje ryzyko, ze przy powiekszajacej sie macicy ten ucisk bedzie sie nadal utrzymywal...

Ja mialam takie cos momentami... tragiczne uczucie... u mnie to mnie tak jakby zakuwalo w srodku i ani noga ruszyc ani podniesc dopoki bol nie ustapi.. ale nie wystepowalo to u mnie jako bol przewlekly...

no u mnie to trwało około 2 miesięcy i przeszło około miesiąca przed porodem,oby teraz to nie trwało tak długo. wtedy kazano mi brać luteinę bo lekarka stwierdziła w 6 miesiącu skurcze i chciała mnie położyć do szpitala,a żadnych badań nawet nie robiła 😮no i wiedziałam,że to nie skurcze,bo to był ciągły ból brzucha. jestem pewna,że to miednica,teraz trwa to od czwartku wieczór,mam nadzieję,że przy drugiej ciąży pójdzie to szybciej,w sumie jestem bardzo szczupła,ale przecież jedno duże dziecko urodziłam więc myślałam,że drugim razem mnie ten ból ominie,bo przecież nie rodziłam bardzo dawno temu 🥴 no nic mam teraz powód do wymówek jak mi się czegoś nie będzie chciało 😁 tyle,że i tak wiele nie jestem w stanie zrobić,małej nie mogę nawet podnieść a siedzę z nią sama w domu i jest ciężko bo Wy mamy wiecie,że są sytuacje,w których dziecka nie da się nie podnosić 🥴
jestem pewna za to,że drugiej dzidzi w brzuszku nic nie będzie,po prostu mamie rozwala tyłek żeby mogła urodzić 😜

Kozinka współczuję 😞 ja w pierwszej ciąży przeżyłam rwę kulszową i modlę się żeby mnie to teraz ominęło bo nie wiem jak dam radę z małym dzieckiem! Na temat noszenia się nie bede wypowiadac bo moja Mała ostatnio jest niemozliwa ciągle się drze (nie płacze tylko drze)!!! Obczaiła że krzykiem dostanie to co chce i naprawdę czasami mam już dosyc! A co do noszenia to np dziś w nocy ją praktycznie nosiłam 2 godziny cały czas bo płakała bo ją ciałko swedziało bo dostała jakiegoś uczulenia 😞 I ciągle na rękach jąnosiac musiałam bo jak tylko odłożyłam do łózeczka to się zaczynała tak strasznie drapac i płakac. Teraz ma strupy na nogach bo się drapała prawie do krwi..... No i jak na złośc mąż miał nockę i nie miał się kto Małą zając..... i też mam nadzieję że takie częste noszenie nie zaszkodzi drugiemu dzidziusiowi 😞

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Długo mnie nie było i teraz musiałam dużo nadrobić. Naprawdę dużo dużo skrobiecie. Byłam już tu wczoraj wieczorem ale nie chciało mi się czytać i dzisiaj czytałam 🙂
Dzisiaj wogóle mam coś nerwy od rana nie wiadomo na co i o co. Może dlatego że bardzo źle spałam. Budziłam się w nocy co chwila. Niech ten dzień się już skończy 😞
Wam mamusie życze milszego dnia 🙂 Buziolki:*

• Mamusia
Taki dzien chyba dzisiaj, ja si wkurzam na bezczelnosc ludzi... Moj maz ma sluzbowe autko i dwa razy cos pomogl przewiezc kolezance i normalnie teraz srednio raz w tygodniu slysze, ze ma jej cos przewiezc no normalnie mnie trafia... sie przyzwyczaili, co to do cholery taksowka???
Nie mowie, ze maja mu placic, ale chodziaz kawe w ramach podziekowania za kurs na drugi koniec miasta, kupienie lawy przed samymi swietami i zawiezienie do chaty to chyba nie duzo???

I ciagle mi podrzuca swoje srednie dziecko.. lubie, jak mloda wpada do nas, bo ladnie sie z Nadia bawia.. ale ja chcialam przed chwila ubrac dziecko i isc na WOSP , a oa mi dzwoni i mowi: Wika idzie do Ciebie... a moze tak by zapytac czy planow nie mam?? Mowie, ze spoko, ale ze za godzine maks ma ja odebrac... to przyszla mloda i mow: mama powiedziala ze bedzie po 15... i ch... a przyszla o 13... normalnie wkurw... 🙂

Pokaze Wam jedno zdejcie co maz ostatnio malej zrobil, tak mi sie na nim podoba ze konic... chodzi mi o to nad woda 🙂 Wy sie chwalicie brzuszkami, a ja sie bede chwalic nadusia, bo brzuchem mi nie wypada 😉)) bo mam prawie jak Wy, z tym ze nie taki twardy 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscn3711.jpg/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2664/dscn3711.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Taki dzien chyba dzisiaj, ja si wkurzam na bezczelnosc ludzi... Moj maz ma sluzbowe autko i dwa razy cos pomogl przewiezc kolezance i normalnie teraz srednio raz w tygodniu slysze, ze ma jej cos przewiezc no normalnie mnie trafia... sie przyzwyczaili, co to do cholery taksowka???
Nie mowie, ze maja mu placic, ale chodziaz kawe w ramach podziekowania za kurs na drugi koniec miasta, kupienie lawy przed samymi swietami i zawiezienie do chaty to chyba nie duzo???

I ciagle mi podrzuca swoje srednie dziecko.. lubie, jak mloda wpada do nas, bo ladnie sie z Nadia bawia.. ale ja chcialam przed chwila ubrac dziecko i isc na WOSP , a oa mi dzwoni i mowi: Wika idzie do Ciebie... a moze tak by zapytac czy planow nie mam?? Mowie, ze spoko, ale ze za godzine maks ma ja odebrac... to przyszla mloda i mow: mama powiedziala ze bedzie po 15... i ch... a przyszla o 13... normalnie wkurw... 🙂

Pokaze Wam jedno zdejcie co maz ostatnio malej zrobil, tak mi sie na nim podoba ze konic... chodzi mi o to nad woda 🙂 Wy sie chwalicie brzuszkami, a ja sie bede chwalic nadusia, bo brzuchem mi nie wypada 😉)) bo mam prawie jak Wy, z tym ze nie taki twardy 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/189/dscn3711.jpg/][IMG]http://img189.imageshack.us/img189/2664/dscn3711.jpg[/IMG][/URL]

śliczna Nadusia 😘 a co do koleżanki to nie powiem bezczelna jest na maxa... ;/

a własnie co do twardości brzucha to od czego to zależy? bo też mi się czasem własnie robi twardy a czytałam ,że w niektórych przypadkach to nie zbyt dobrze ;p

Sandra śliczną masz córeczkę 😉 a na bezczelnośc innych czasem nie ma rady.... można mówic i mówic a oni dalej swoje 😮

Kasia pomyliłaś imiona, Ania czyli Kozinka narzekała na ból brzucha a ja czyli Sylwia - na uczulenie Małej 🙃 🙃 ale wybaczam 😁

Tyssiiaa napisał(a):
sandroos napisał(a):

śliczna Nadusia 😘 a co do koleżanki to nie powiem bezczelna jest na maxa... ;/

a własnie co do twardości brzucha to od czego to zależy? bo też mi się czasem własnie robi twardy a czytałam ,że w niektórych przypadkach to nie zbyt dobrze ;p

Mi tak wlasnie często twardniał z Patrycją i wtedy skrociła mi się szyjka i rozwarcie zrobilo... A teraz zauważyłam że mam strasznie twarde okolice spojenia, nie brzuch tylko tak nizej 🥴 i nie wiem czy mam się stresowac że znów bedzie powtórka z rozrywki??? 😮 Sandra może Ty coś podpowiesz?? Czy może tak powinno byc bo juz nie pamiętam??? Z Pati mi twardniał cały brzuch.....

• Mamusia
no w czwartek lekarz mówił "szyjka długa rozwarcia nie ma wydzielina wyśmienita" z tym ostatnim to troche mi się chciało śmiać bo co on próbował ,że to stwierdził? 😁 hahaha własnie czytałam ,że czasem to ułozenie dzidzi a czasem własnie skurcze macicy i twardy brzuch 😁

Tyssiiaa napisał(a):
no w czwartek lekarz mówił "szyjka długa rozwarcia nie ma wydzielina wyśmienita" z tym ostatnim to troche mi się chciało śmiać bo co on próbował ,że to stwierdził? 😁 hahaha własnie czytałam ,że czasem to ułozenie dzidzi a czasem własnie skurcze macicy i twardy brzuch 😁

😁 😁 😁 😁 Tysia to samo o próbowaniu sobie pomyslałam jak czytałam ha ha ha 😁 😁 😁 🤪 🤪 🤪 🤪 niezły tekst 😁