Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Brzuch w pozniejszej ciazy staje sie dosc napiety.. tylko trzeba to roznicowac czy nie wystepuja sprzedwczesne skurcze... ale nie nakrecajcie sie dziewczyny, tylko uwaznie obserwujcie..jesli bedzie takie uczucue ciagniecia do ziemi, no i dlugich okresow twardnienia, to warti skonsultowac z ginem i moze nospa, badz cos w tym kierunku....

Hehehe: jeden z leprzyh tekstow studiow: Dobry ginekolog musi umiec wachac cipke 🙂)

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
sandroos napisał(a):

Hehehe: jeden z leprzyh tekstow studiow: Dobry ginekolog musi umiec wachac cipke 🙂)

leże i kwicze 😁 😁 😁 😁 😁 hahahahahahaha

Dziękuje za poradę. szczerze to mnie nie ciągnie nic do dołu i skurczy nie mam tylko ,że wlasnie zauwazyłam ze czasem brzusio robi się twardy... ;p ale skoro lekarz mówi ,że wszystko ok to nie panikuje

• Mamusia
czesc mamusie 🙂

U mnie nastaly ciezkie dni 😞 zle sie czuje niestety mam zawroty glowy takie ze siedziec nie moge no i poworcily mi mdlosci;( Nie wiem czy to jest normalne czy nie ale oglonie taka jakas oslabiona jestem....

Ale dawno mnie tu nie bylo, czasu brak;(

• Mamusia
marta89 napisał(a):
czesc mamusie 🙂

U mnie nastaly ciezkie dni 😞 zle sie czuje niestety mam zawroty glowy takie ze siedziec nie moge no i poworcily mi mdlosci;( Nie wiem czy to jest normalne czy nie ale oglonie taka jakas oslabiona jestem....

Ale dawno mnie tu nie bylo, czasu brak;(

to odpoczywaj 😞 u mnie też ciężko głowa codziennie boli ,że aż mi się nie dobrze robi...

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
Sandra śliczną masz córeczkę 😉 a na bezczelnośc innych czasem nie ma rady.... można mówic i mówic a oni dalej swoje 😮

Kasia pomyliłaś imiona, Ania czyli Kozinka narzekała na ból brzucha a ja czyli Sylwia - na uczulenie Małej 🙃 🙃 ale wybaczam 😁

Hehe pomylki sie zdarzaja 🙂

• Mamusia
Ja dzis jak bralam witaminy to ledwo polknelam tabletke i juz lecialam do wc bo mnie tak zemdlilo ze zwymiotowalam. Nie bralam drugi raz witamin tylko sam Mg wzielam (po Mg mnie nie mdli bo smak ma nawet dobry a te witaminy prenatal sa bardzo gorzkie i po nich mam mdlosci do tego one sa wielkie kjak dla konia) Teraz sobie siedze meliske popijam i czytam 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie,

Znowy naprodukowalyscie stron... 😁
Mi tez krew z nosa leci, ale zdaje sobie sprawe, ze to przemeczenie i stres. 😞
Wiele z Was pisze o bolu brzucha. No coz mne tez to dorwalo w czwartek i powtorka w pt. Do tego stopnia, ze w piatek wyladawalam w szpitalu 😞 Szczesliwie nic(podobno) mi nie jest. Wczoraj wrocilam do domu i caly czas sie obserwuje. Na razie jest ok i mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy 🤢

• Mamusia
anet całkiem normalne są objawy jakie opisujesz-tak twierdzi mój lekarz.
Tysia ogromny brzuszek-ale to normalne gdy je się materne 😉 moja koleżanka podczas ciąży ja przyjmowała i urodziła wielkiego grubaska 🙂 Lekarz pod koniec ciąży zabronił jej przyjmować te witaminy. Nie urodziła naturalnie miała cc.

Mi od jakiegoś czasu dokucza ból (nie przewlekły), raz po lewej raz po prawej stronie w dole brzucha. nie zdarza się to często, ale jest. Zapytam się lekarza na piątkowej wizycie. Może dostane w końcu zdjęcie mojego maluszka 🙂

• Mamusia
Nadrobiłam 🙂 Dzisiaj miałam dzień pracujący. Posprzątałam całe mieszkanko prócz mycia okien czego bardzo nie lubię 🤢 w między czasie jakiś tam obiadek. Potem wzięłam prysznic i siedzę sobie z Wami puki mąż nie wróci. Pojechał naprawiać samochód bo się zepsuł dzisiaj 😞
Wogóle dzisiaj tak mnie bolą plecy że jutro chyba nie wstane 🥴 Z ledwością skończyłam sprzątać. Ale ja tak mam. Jak za długo się schylam to zaraz mnie łapie. Np jak odkurzam lub myje naczynia. Przerąbane.
Anett gratuluje synusia 🙃 🙃 🙃 🙃 🙃
Ja mam wizyte za dwa tygodnie więc może i ja się dowiem 🙂 Bardzo bym chciała 😁 😁 😁

• Mamusia
Anett napisał(a):
mam jeszcze pytanko do dziewczyn ktore sa na zwolnieniu...dostajecie przelewy bezposrednio z Zusu na konto czy zus przelewa do pracodawcy i dopiero on do was ?pytam bo juz slyszalam rozne wersje ale moze Wy mi cos podpowiecie... 🙂

ja jestem na zwolnieniu od początku ciąży i pieniądze bezpośrednio na konto przelewa mi ZUS, pamiętać należy, że takie zwolnienie z kodem B jest płatne w 100%. Ja musiałam pisać pismo do ZUS z nr konta, bo mam niejasna sytuacje z pracodawcą, ale o tym innym razem.

• Mamusia
Nenia napisał(a):
anet całkiem normalne są objawy jakie opisujesz-tak twierdzi mój lekarz.
Tysia ogromny brzuszek-ale to normalne gdy je się materne 😉 moja koleżanka podczas ciąży ja przyjmowała i urodziła wielkiego grubaska 🙂 Lekarz pod koniec ciąży zabronił jej przyjmować te witaminy. Nie urodziła naturalnie miała cc.

Mi od jakiegoś czasu dokucza ból (nie przewlekły), raz po lewej raz po prawej stronie w dole brzucha. nie zdarza się to często, ale jest. Zapytam się lekarza na piątkowej wizycie. Może dostane w końcu zdjęcie mojego maluszka 🙂

też słyszałam ,że dzieci rodzą się głównie po tych witaminach przez cc bo są powyżej 4 kg :d i dobrze byle cały i zdrowy 😁