Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

A ja bede pościc w środę bo też mam badania 😉
Teraz walczę z córą żeby w końcu spac poszła ale widoku nie ma wogóle!!! Wygłupia się teraz ze mną na łóżku i oczy jak 5 złotych 🤪 widzę że długi wieczór bede miała 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
A ja bede pościc w środę bo też mam badania 😉
Teraz walczę z córą żeby w końcu spac poszła ale widoku nie ma wogóle!!! Wygłupia się teraz ze mną na łóżku i oczy jak 5 złotych 🤪 widzę że długi wieczór bede miała 😉

Niunia jak w ogole sie ma corcia. Nie piszesz o postepach bez gipsu. Jak sobie corcia radzi? Czy zaczela juz chodzic? 🙂

• Mamusia
Bylam dzis e Mother Care, a tam wielkie przeceny. 🤪 🤪 Jak wpadlam miedzy wieszaki, to obkupilam mojego synka do 3go miesiaca 🙂 W sumie to pierwsze zakupy jakie zrobilam od poczatku ciazy, ale wciaz czuje sie dziwnie, bo wydaje mi sie, ze to za wczesnie 🤔 Ale ubranka cudne - takie malutkie 🙃 🙃

A no córcia szaleje na swój sposób, pełza w szpagacie po ziemi, zaczyna klękac w łóżeczku ale do wstawania się jeszcze nie rwie. W sumie jeszcze jej muszę te szelki zakładac w ciągu dnia i na noc więc większośc dnia jest jeszcze "uwięziona" i nie ma szans na wstawanie i chodzenie.Choc wydaje mi się że 9 miesięcy to za wcześnie na chodzenie dla niej, tym bardziej że tyle uwięziona była (3 miechy w gipsie)!!!
No a teraz ciągnie zeby ją kłaśc na ziemię i tam sobie pełza do wszystkich szafek, wywala wszystko a ostatnio ma manię jedzenia igieł z choinki 🤪 🤪 ojjj trzeba ją miec teraz ciągle na oku 🙃 🙃 🙃

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
mój też obkupiony 😁 😁 pozostaje tylko podstawowa wyprawka typu kosmetyki 😁

No ja wlasnie nic a nic jeszcze nie mam. To zupelnie pierwsze zakupy. 🙂 Chodzilam dzis po sklepie i przyznam sie, ze nie raz zadawalam sobie pytanie "hmm, ciekawe do czego to, albo tamto" 😁 Z niekotrymi rzeczami to zielona jestem jak trawa na wiosne 😁 😁 Ale ubranka super 🙂 No i wozki sa w przecenie, ale nie bede szalec, bo jeszcze przeprowadzka mnie czeka i tam takie inne, wiec nie ma co sie zasypywac tym wszystkim. 😉

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
A no córcia szaleje na swój sposób, pełza w szpagacie po ziemi, zaczyna klękac w łóżeczku ale do wstawania się jeszcze nie rwie. W sumie jeszcze jej muszę te szelki zakładac w ciągu dnia i na noc więc większośc dnia jest jeszcze "uwięziona" i nie ma szans na wstawanie i chodzenie.Choc wydaje mi się że 9 miesięcy to za wcześnie na chodzenie dla niej, tym bardziej że tyle uwięziona była (3 miechy w gipsie)!!!
No a teraz ciągnie zeby ją kłaśc na ziemię i tam sobie pełza do wszystkich szafek, wywala wszystko a ostatnio ma manię jedzenia igieł z choinki 🤪 🤪 ojjj trzeba ją miec teraz ciągle na oku 🙃 🙃 🙃

No tak, bo kiedy inne dzieci cwiczyly i rozwijaly miesnie nozek to twoja corcia byla w gipsie, ale co tam - nadrobi i to z nawiazka 😉 Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa da Wam popalic 😉 😉 Najwazniejsze, ze widac postepy, a czas na pierwsze kroki dopiero nadchodzi, a jak juz nadejdzie to oczy dookola glowy 😁 😁 😁

midorada napisał(a):
niunia99 napisał(a):

No tak, bo kiedy inne dzieci cwiczyly i rozwijaly miesnie nozek to twoja corcia byla w gipsie, ale co tam - nadrobi i to z nawiazka 😉 Pewnie jeszcze nie raz i nie dwa da Wam popalic 😉 😉 Najwazniejsze, ze widac postepy, a czas na pierwsze kroki dopiero nadchodzi, a jak juz nadejdzie to oczy dookola glowy 😁 😁 😁

My już mamy oczy dookoła głowy a co dopiero jak zacznie chodzic 🤪 nawet nie chce myślec co ten rozbójnik mały zrobi 🙃

kozinka napisał(a):
ja mam zamiar kupić jedynie kosmetyki dla dzidziusia i łóżko dla malej i pościele,bo niestety łóżeczko będzie musiała odstąpić 😁

A co jeśli dzidziuś okaże się chłopcem???? 🙃 🙃
ja też za dużo nie muszę kupowac, kosmetyki, pościel do łóżeczka i w sumie chyba to wszystko! No i jakiś porządn kymplet bielizny co by w szpitalu na wyjście ładnie wyglądała 🙃 🙃

• Mamusia
kozinka napisał(a):
hej 🙂 ja też nie mogę uwierzyć,że to już 5 miesiąc 🙂 maleństwo kopie coraz mocniej 🙂 moje bóle staram się rozchodzić i pomaga troszkę i ustępują bóle 🙂

Tez wlasnie zauwazylam, ze moje bole ustepuja kiedy sie ruszam. Nie chce znow wyladowac w szpitalu, wiec obseruje sie i uwazam non stop 🤨 Ale czuje sie juz znacznie lepiej. Po kazdym posilku musze cos zrobic, siedzenie i odpoczywanie nie jest u mnie wskazane. 🤨 Chociaz dzis to troche przeholowalam, bo jestem padnieta jak mucha... 🤢 Bede za to dobrze spala 😉

midorada napisał(a):
Niunia to co trzeba wziac dla dziecka do szpitala? Spioszki chyba jakies i czapeczke - bo ja nie wiem... 🤢

U nas w szpitalu nie trzeba nic miec z ubranek, jedynie coś na wyjście. Z racji że mojej małej wyskoczyła wysypka od szpitalnego proszku to musiałam jej ubierac własne ciuszki. No i musisz miec po kilka kompletów:
- śpioszki
- kaftaniki
- koszulek pod kaftanik
- ja zakładałam jeszcze łapki niedrapki bo miała długie paznokcie
- czapeczka
- rożek/becik choc w szpitalach jest ciepło i położne mówiły żeby dziecka nie przegrzewac
- pampersiaki
- kilka sztuk pieluch tetowych
- chusteczki nawilżane
- jakiś krem do pupci
i już nie pamiętam 🙃 🙃 to chyba tyle z takich ważniejszych rzeczy

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):
ja mam zamiar kupić jedynie kosmetyki dla dzidziusia i łóżko dla malej i pościele,bo niestety łóżeczko będzie musiała odstąpić 😁

ja też za dużo nie muszę kupowac, kosmetyki, pościel do łóżeczka i w sumie chyba to wszystko! No i jakiś porządn kymplet bielizny co by w szpitalu na wyjście ładnie wyglądała 🙃 🙃

ja mam wszystko (prócz sukienek) raczej uniwersalne,bo mam po siostrze i jej kuzynie więc mieszanka ubrań damsko-męskich 😁 😁 poza tym wszystko co kupowałam ja jest w kolorach które mogą być dla obu płci bo wiedziałam,że będzie drugi a może i trzeci dzidziuś więc liczyłam się z tym,że może z tego skorzystać kolejna dziewczynka lub chłopczyk 🙂 🙂 🙂
a niunia moja to torpeda i się obawiam czy mi tych oczu starczy na dwójkę 😁 😁

Ale spokojnie nie przejmuj się, do czerwca jeszcze duuuużo czasu więc bedzie czas żeby wszystko skompletowac 😉 i doświadczone mamcie zawsze będą służyły na forum radami więc bez stresu 😉

• Mamusia
wieczorem od jakiegoś czasu nachodzi mnie ochota na frytki, ale o tej porze to niewskazane bo za bardzo w biodra pójdzie 🙂
Czego nikt na początku nie ostrzegł że w miarę zaawansowania ciąży mama robi się coraz bardziej żarłoczna...
dobranoc mamuśki 😘

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
midorada napisał(a):
Niunia to co trzeba wziac dla dziecka do szpitala? Spioszki chyba jakies i czapeczke - bo ja nie wiem... 🤢

U nas w szpitalu nie trzeba nic miec z ubranek, jedynie coś na wyjście. Z racji że mojej małej wyskoczyła wysypka od szpitalnego proszku to musiałam jej ubierac własne ciuszki. No i musisz miec po kilka kompletów:
- śpioszki
- kaftaniki
- koszulek pod kaftanik
- czapeczka
- rożek/becik choc w szpitalach jest ciepło i położne mówiły żeby dziecka nie przegrzewac
- pampersiaki
- chusteczki nawilżane
- jakiś krem do pupci

dokładnie,jeśli jest wszystko ok to tyle w zupełności wystarczy 🙂

kozinka napisał(a):
niunia99 napisał(a):
kozinka napisał(a):

ja mam wszystko (prócz sukienek) raczej uniwersalne,bo mam po siostrze i jej kuzynie więc mieszanka ubrań damsko-męskich 😁 😁 poza tym wszystko co kupowałam ja jest w kolorach które mogą być dla obu płci bo wiedziałam,że będzie drugi a może i trzeci dzidziuś więc liczyłam się z tym,że może z tego skorzystać kolejna dziewczynka lub chłopczyk 🙂 🙂 🙂
a niunia moja to torpeda i się obawiam czy mi tych oczu starczy na dwójkę 😁 😁

No widzisz a ja w sumie nie kupowałam dużo ubranek, bardzo dużo dostałam i praktycznie wszystko z różowym akcentem!! Więc się cieszę że bedzie córcia bo tak to musiałabym jeszcze ubranka kupowac 😉
No a co do torpedy to właśnie Ci zazdroszczę bo Twojej już euforia z chodzeniem troszkę już przejdzie i bedziesz miec tr 😉ochę spokoju a moja Mała dopiero bedzie zaczynac a ja dobrze wiem co to oznacza bo pamiętam jak moje siostry były małe 😮 nie wiem jak dam radę 😮

• Mamusia
niunia99 napisał(a):
midorada napisał(a):

- śpioszki
- kaftaniki
- koszulek pod kaftanik
- czapeczka
- pampersiaki
- chusteczki nawilżane
- jakiś krem do pupci

O MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪

Nenia napisał(a):
wieczorem od jakiegoś czasu nachodzi mnie ochota na frytki, ale o tej porze to niewskazane bo za bardzo w biodra pójdzie 🙂
Czego nikt na początku nie ostrzegł że w miarę zaawansowania ciąży mama robi się coraz bardziej żarłoczna...
dobranoc mamuśki 😘

Mamusia żarłoczna się robi jak karmi piersią!!! Wtedy jest apogeum i armagiedon z figurą po ciąży bo jak tu schudnąc 😁 😁

midorada napisał(a):
niunia99 napisał(a):
midorada napisał(a):

- śpioszki
- kaftaniki
- koszulek pod kaftanik
- czapeczka
- pampersiaki
- chusteczki nawilżane
- jakiś krem do pupci

O MATKO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🤪 🤪 🤪 🤪

To tylko tak strasznie wygląda 😉