Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Anett napisał(a):
SANDROS GRATULUJE 😁 😁 😁kurcze naprawde sie ciesze ze Wam sie udalo i napewno wszystko bedzie ok 🙂ja ostatnio malo z Wami jestem ale mam troszke latania i musze z Milenką troszke siedziec nad lekcjami bo wczoraj na zebraniu myslalam ze dostane zawalu 😮

wybaczamy Ci to 😁 😁 byle problemy młodej z fizyką przeszły 😆

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
marta89 napisał(a):
czesc 🙂
Bylam dzisiaj u lekarza, z synkiem wszystko idealnie-300g wazy grubasek 🙂

Mam lozysko na przedniej scianie macicy umiejscowione i polozenie maluszka jest miednicowe....Nie wiem czy to dobrze czy zle...

marta moja mała z miednicowego na to do porodu odwróciła się grubo po 30 tygodniu,teraz dzidzia jest mała i fika po całym brzuchu a miednicowe teraz jest dobre,dzidzia odwróci się na czas 🙂

• Mamusia
marta89 napisał(a):
czesc 🙂
Bylam dzisiaj u lekarza, z synkiem wszystko idealnie-300g wazy grubasek 🙂

Mam lozysko na przedniej scianie macicy umiejscowione i polozenie maluszka jest miednicowe....Nie wiem czy to dobrze czy zle...

o łozysku przodującym masz chyba na głównej stronie napisane. mój synuś też miednicowo ułożony :P

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
w ostatnim miesiącu chyba się dzidzie obracają :P a napewno po 32 tygodniu

no moja po 30 tyg się odwróciła i rosła dalej,potem się odwróciła spowrotem miednicowo i długo tak została a potem przed porodem co było dla mnie trochę bolesne bo już z ledwością się odwróciła i zdążyła się prawidłowo odwrócić,dzidzie zmieniają położenie póki mają miejsce w brzuszku chyba

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Heyo 🙂
Zgadnijcie??
Normalnie kon rozplodowy 🙂)

3 tydz i 4 dzien 🙂

termin porodu 22.09.2012

Gratulacje Sandroos!!!! 🤪 🤪 🤪 To naprawde super wiadomosc!!!!! Ciesz sie bardzo!!! Oby teraz wszystko poszlo gladko. cmok 😘 😘 😘

• Mamusia
katiaa85 napisał(a):
mikula napisał(a):
Zobaczcie, to dopiero jest kopnięcie
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ktpXUQnnpUM&feature=endscreen

na sam widok robie auc

e tam normalne,ja takie miałam od 7 miesiąca gdzieś a gdzie tam do porodu,w 8-9 miesiącu potrafiło się odbić nogami czy je wyprostować i wypchać mi głowę 😁 to jeszcze pewnie nie bolało 🙂 z tego co pamiętam to nie każdy ruch jest bolesny,tylko te,którymi oberwie się w żebra lub jakiś inny narząd w środku,a te które tak widać po brzuchu to bardziej uczucie ciągnięcia skóry 🙂 przynajmniej ja tak miałam a dzidzia miała 54cm i 3570g.
moje kopie od wczoraj non stop a mąż położył mi rękę na brzuchu i mówi- O WIERCI SIĘ 🤪 🤪 więc jeśli on czuje tymi swoimi spracowanymi rękami z grubą skórą to zapewne gdyby się przypatrzeć,to kopniaki pewnie są już lekko widoczne. w mojej pierwszej ciąży już w tym czasie były widoczne przynajmniej 🙂 Klaudia się śmiała jak położyłam jej ręke na brzuchu 😁 i co śmieszne-czasem nie czuję ruchów w brzuchu a czuję je pod ręką,czyli musi to być widoczne 😜

• Mamusia
kozinka napisał(a):
katiaa85 napisał(a):
mikula napisał(a):
Zobaczcie, to dopiero jest kopnięcie
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=ktpXUQnnpUM&feature=endscreen

na sam widok robie auc

e tam normalne,ja takie miałam od 7 miesiąca gdzieś a gdzie tam do porodu,w 8-9 miesiącu potrafiło się odbić nogami czy je wyprostować i wypchać mi głowę 😁 to jeszcze pewnie nie bolało 🙂 z tego co pamiętam to nie każdy ruch jest bolesny,tylko te,którymi oberwie się w żebra lub jakiś inny narząd w środku,a te które tak widać po brzuchu to bardziej uczucie ciągnięcia skóry 🙂 przynajmniej ja tak miałam a dzidzia miała 54cm i 3570g.
moje kopie od wczoraj non stop a mąż położył mi rękę na brzuchu i mówi- O WIERCI SIĘ 🤪 🤪 więc jeśli on czuje tymi swoimi spracowanymi rękami z grubą skórą to zapewne gdyby się przypatrzeć,to kopniaki pewnie są już lekko widoczne. w mojej pierwszej ciąży już w tym czasie były widoczne przynajmniej 🙂 Klaudia się śmiała jak położyłam jej ręke na brzuchu 😁 i co śmieszne-czasem nie czuję ruchów w brzuchu a czuję je pod ręką,czyli musi to być widoczne 😜

To ja przewaznie czuje ruchy pod reka a jak mojego zawolalam uwaga juz pare razy zeby tez poczul to male wtedy sie uspokajalo a jak reke zdjal znowu dawalo znac. Ma chyba respekt przed tata 🙂

• Mamusia
często to słyszę,że respekt przed tatą 😁 czasem i u mnie tak było bo nie wiem czy dzidzia poznaje,że to nie mamy dotyk czy jeszcze nie poznaje ale właśnie często się uspokaja przy dotyku kogoś innego niż mamy 😉 do czasu 😁 u mnie wczoraj najczęściej zdążył poczuć 🙂 już ostatnio czuł ale wczoraj to było mistrzostwo 🤪 🤪 patrzcie na swoje brzuchy czy widać 🙂

• Mamusia
kozinka napisał(a):
często to słyszę,że respekt przed tatą 😁 czasem i u mnie tak było bo nie wiem czy dzidzia poznaje,że to nie mamy dotyk czy jeszcze nie poznaje ale właśnie często się uspokaja przy dotyku kogoś innego niż mamy 😉 do czasu 😁 u mnie wczoraj najczęściej zdążył poczuć 🙂 już ostatnio czuł ale wczoraj to było mistrzostwo 🤪 🤪 patrzcie na swoje brzuchy czy widać 🙂

Ja juz obserwowalam ale nic nie zauwazylam oprocz wlasnego ruchu brzuchem przy oddychaniu 🙂

• Mamusia
a gdzie je czujesz? ja czuję niziutko prawie pod brzuchem,tzn piłka-brzuch jest wysoko a ja to czuję pod pępkiem. jakby reszta tego balona była pusta,więc u mnie będzie widać bardzo nisko narazie tam gdzie je czuć ale że wszyscy mówią,że mam dużo większy brzuch niż w 1 ciąży to już ciężko mi tam zobaczyć bo brzuch zasłania ☺️

• Mamusia
kozinka napisał(a):
a gdzie je czujesz? ja czuję niziutko prawie pod brzuchem,tzn piłka-brzuch jest wysoko a ja to czuję pod pępkiem. jakby reszta tego balona była pusta,więc u mnie będzie widać bardzo nisko narazie tam gdzie je czuć ale że wszyscy mówią,że mam dużo większy brzuch niż w 1 ciąży to już ciężko mi tam zobaczyć bo brzuch zasłania ☺️

nisko czuje nad spojeniem lonowym. Inaczej mowiac nad kaczucha 🙃 🙃 😁 😁 Ale brzuch tez mi wywalilo ale nie duzo i czasami mam wrazenie ze rowniez on jest pusty tylko powietrze :P

• Mamusia
SANDROS GRATULACJE!!!!!STRASZNIE SIE CIESZE! 😘 😘 😘:kiss

Ja od rana chodze wsciekla jak osa bo nie ma zanych polaczen lotniczych z polska, kurwa! Najtaszy bilet 1500zl a ja latalam za 400zl jak byly tanie linie, no tylko sie wkurwiac mozna. Macie moze kogos kto pracuje w jakiejs agencji turystycznej zeby posprawdzac polaczenia czarterowe bo moze wyjdzie taniej? HELP!

Moja Maja tez wygladala jak alien w brzuchu ale ta laska to dopiero czula ruchy 😮