Skocz do zawartości

Czerwcoweczki! | Forum o ciąży

Wiolka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 19,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

1698

• kozinka

2123

• Anett

1877

• Tyssiiaa

2838

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kupiłam dziś witaminy CENTRUM MATERNA DHA, cholerstwo drogi 67,50, na szczęście w aptece dyżur miała moja kuzynka i dała mi rabat,tak wiec za witaminki zapłaciłam 48 zł.
Ja od początku ciąży przytyłam 4 kg. lekarka pozwoliła i tym max 0,5 kg na tydzień, jak na razie jest dobrze. Nie opycham się, staram się odżywiać jak najzdrowiej, a wieczorem gdy dopada mnie głód - zazwyczaj gdy wstaję w nocy na siku- to zapijam go wodą 🙂
Dobranoc dziewuszki :*

• Mamusia
Nenia napisał(a):
Kupiłam dziś witaminy CENTRUM MATERNA DHA, cholerstwo drogi 67,50, na szczęście w aptece dyżur miała moja kuzynka i dała mi rabat,tak wiec za witaminki zapłaciłam 48 zł.
Ja od początku ciąży przytyłam 4 kg. lekarka pozwoliła i tym max 0,5 kg na tydzień, jak na razie jest dobrze. Nie opycham się, staram się odżywiać jak najzdrowiej, a wieczorem gdy dopada mnie głód - zazwyczaj gdy wstaję w nocy na siku- to zapijam go wodą 🙂
Dobranoc dziewuszki :*

no własnie ja mam samą maternę i nie wiem czy dokupić DHA u mnie te witaminy z 60 ileś zł były przecenione na 36.99 w superpharmie. ale było ich bardzo dużo ja materne kupiłam 7 grudnia i jest tam 90 tabletek wiec jeszcze 56 tabletek mi zostało ;p

• Mamusia
Tyssiiaa napisał(a):
no tak powinno być 😁 ,że więcej chudniesz po ciązy też bym chciała być po ciąży szkieletorem 😁 hahahah ale bez przesady 😁

no tak,ale ja właśnie byłam do przesady 😮 same kości pokryte skórą,dziury w nadgarstkach i nad biustem,uda takie że prawie zapałki 😠 nie wiem czemu tak miałam bo jadłam normalnie,a z dzieckiem nie miałam problemów ani w nocy ani wogóle więc jakoś super zmęczona i niewyspana nie byłam 🙂 a dzisiaj już wiem co było-ślad pozostał w moich piersiach-flaki jak nic 😁 czyli chyba to było jednak przez karmienie 🥴 aż się boje kolejnego karmienia bo wtedy za chuda byłam i ledwo chodziłam,taka słaba byłam,a nie karmiłam długo bo tylko pół roku 🤢piersi teraz są super jędrne i piękne 😁 😁

• Mamusia
Ja tez mam kolacyjke. Zmienilam troche godziny, wielkosci i rodzaj posilkow. Musze uwazac na to co jem. Tak duzo piszecie o tyciu, a ja sie boje by bardzo nie przytyc. Wiem, ze bede musiala wlozyc duzo pracy by wrocic do normalnego rozmiaru jesli mocno utyje. Dla mnie fast foods, kebaby i wszystkie takie nie istnieja. Mam nadzieje, ze moje dziecko nie podda sie pokusie i nie wpadnie w sidla tych koncernow 🤢 🤢 A w tych czasach jest naprawde ciazko kontrolowac dzieci. 🤢

• Mamusia
witam ja juz wstalam prawie :P ciagle w pizamie chodze i mam taki plan by sie jeszcze polozyc 🙂
Dzis moj malec jeszcze nie dal znac o sobie a i jakas plaska ze prawie sie zrobilam. Zjadlam sniadanie bo czulam juz zoladek przy kregoslupie :P Wlaczylam radio w kompie i ide sie zaraz jeszcze polozyc do cieplutkiego lozeczka 🙂